Engamorgen mandag 29. mai: Har det endelig løsnet?

Er vi på vei mot nye bragder? Her fra Cupfinalen 1997. Foto: Klanen

Vålerenga spilte igår årsbeste. Er det her det endelig starter, eller blir det flere skuffelser fremover? Ny cupkamp nærmer seg, også begynner en annen drøm å matrialisere seg med praktisk informasjon. 

 

Årsbeste?

Uten tvil. I gårsdagens kamp spilte vi endelig sånn Deilas Vålerenga skal spille… ish.

Vi har vel fortsatt noe å utsette på innleggspresisjon fra vingene, og flere av skuddene vil vi gjerne ha på mål og da uten at de går rett på keeper.

Sånn som målet til Herman Stengel 

Men dette begynte endelig å ligne på noe. Gutta viste tæl og vilje, holdt på ballen, prøvde noe hele tida. Også hadde jo Jääger full kontroll på Lord Førsteapril-Spøk. Der har Rosenborg, heldigvis, fått svært dårlig betalt for “investeringen”, hvis de da ikke satser på skuespiller-karrieren hans da.

Også blir dette kanskje første (og eneste) gang du kan lese meg skrive dette:

Jeg er faktisk fornøyd med dommeren i Rosenborg-kampen

Det var lite å utsette på dommeren igår. Han kommuniserte godt med spillerne, dømte 50/50, og viktigst av alt så godtok han ikke det typiske Rosenborg-pisset.

Dette må berømmes. At Vålerenga faktisk presterer og alle mediehus snakker om at dette var Eliteseriens hittil beste kamp har nok litt å gjøre med fair dømming.

Så får vi leve med at linjemann foran Bredden var litt vel mye engasjert i flagginga si. Man trenger faktisk ikke å flagge for onside.

Litt mer om selve kampen kan du lese i Skog sitt glimrende kampreferat. Det gjør du ved å trykke på bildet nedenfor

Så var dette starten på den nye Deila-æraen? 

Nå er det jo ikke uvanlig at spillere skjerper seg litt ekstra når påstått bedre motstand kommer på besøk. Akkurat som vi merka mot Kråkerøy. Det var nok en viktig faktor i gårsdagens kamp.

Samtidig er vi endelig tilnærmet skadefrie. Lindkvist, Grindheim, og ikke minst Fredheim Holm var viktige faktorer igår. Endelig er også Ernest Agyiri på gang. Vår klart beste spiller i vinter. Dette er både angrepsvåpen og viktige spiller for å holde kontrollen bakover. Når dette får satt seg vil også Moa få mer plass og da blir vi målfarlige.

Og da ser plutselig framtiden svært lys ut.

 


Transportetappe nummer tre

Onsdag er det kamp igjen. Vi skal til Lystlunden og spille mot Ørn-Horten, sånn hvis du hadde glemt det.

Kampen begynner kl. 18:30… kanskje. Det er visst fortsatt ikke avklart. Forhåpentligvis blir det litt enklere å nå frem i tide denne gangen, imotsetning til opplevelsen mange fra Oslo hadde forrige onsdag.

Klanen setter opp tur, så vi klipper og limer:

Bohembussen koster 250 kroner tur/retur og bussbilletter selges i Sjappa fra tirsdag av.

Avreise Bohemen 31. mai 15.45 presis.

Kampbilletter er ikke avklart når dette skrives, vi oppdaterer saken når den infoen er på plass.

Haralds Pokal, her kommer vi.

 


Klubben gjør seg klar for egen stadion

Til tross for at vi kun har sommeren igjen, føles det fortsatt rart og litt utrolig at vi skal inn på egen stadion.

Nå begynner praktisk informasjon for publikum å komme rundt stadion-bytte.

Vi klipper og limer fra vif-fotball.no

Vi starter nå konverteringen av sesongkort på ny stadion. Her er oversikten over når konverteringen starter i Sjappa.

Det er to måter å flytte over: Ved personlig oppmøte eller ved epost til post@sjappa.net.

De som er fysisk til stede vil bli prioritert først. En person kan håndtere overføring på vegne av andre, så lenge man har navn og kundenummer på alle (se hvor man finner kundenummeret sitt i illustrasjonen under).

 • Fra tirsdag 6. juni kan du som har Premium ordne din plass på ny stadion ved oppmøte i Sjappa.
 • Fra torsdag 8. juni kan du som har Patriot ordne din plass på ny stadion ved oppmøte i Sjappa.
 • Fra mandag 12. juni kan du som har Hovedtribunen eller Miniklanen ordne din plass på ny stadion ved oppmøte i Sjappa.
 • Fra onsdag 14. juni kan du som har Familie ordne din plass på ny stadion ved oppmøte i Sjappa.
 • Fra torsdag 24. august kan du som har Supporter bytte plastkortet hvis du vil – men du må ikke. Som den eneste tribunen er det her slik at kortet du har på Ullevaal også fungerer på ny stadion. Vi har imidlertid laget egne plastkort for ny stadion, som du kan bytte ved fysisk oppmøte i Sjappa.

Viktig informasjon til grupper med faste plasser (ikke Supportertribunen)

Dersom dere er fem eller flere som ønsker å ha plass ved siden av hverandre, gå inn på denne nettsiden (siden er tilgjengelig fra og med tirsdag) for å registrere deres ønsker og gi deres kommentarer.

Info her går rett til Sjappa, som vil koordinere på best mulig måte. Skjemaet må være sendt senest to dager før konvertering starter.

Om du er alene eller opptil fire holder det å dukke opp i Sjappa på angitt dato. Det vil være nok av relevante plasser på alle tribuner når du er tidlig ute.

Annen informasjon

De som ikke tar kontakt med Sjappa vil bli flyttet over til riktig tribune automatisk, men vil ikke kunne påvirke nøyaktig plassering. Sjappa tar imidlertid utgangspunkt i plasseringen man har på Ullevaal.

Basert på tilbakemeldingene fra en rekke befaringer på ny stadion, tenk på følgende når du skal velge plassering på tribunen:

 • Familier og andre som vil se kampen godt anbefales å plassere seg langt ned. Første rad er to meter høyere enn på Ullevaal, og tribunene er mye brattere enn på Ullevaal – så selv på rad 1 har man godt overblikk over banen.
 • Bakerste rad på Vestbredden på Ullevaal tilsvarer høyde- og synsmessig midt på tribunen på ny stadion. Bakerste rad på ny stadion kan oppfattes som langt unna banen, særlig for familier/barn.

På Patriot (felt 303-304) er det sitteplasser på hele feltet, kun de tre øverste radene vil man ikke bli bedt om å sette seg. Eneste rene ståfelt for Vålerenga-supportere er Supporter (kortside sør).

For Aldermannsligaen skjer all koordinering via Milton Raiby som gir samlet tilbakemelding til Sjappa.

 

Billetter til andre enn sesongkortinnehavere

Iløpet av et par uker kommer det datoer for løssalg av billetter til kampene på ny stadion.

Interessen er stor, men all relevant informasjon vil bli delt i god tid før salget starter. Vi ber derfor om at du ikke kontakter oss om dette på nåværende tidspunkt.

Bedrifter og VIP/hospitality-kunder kan imidlertid allerede nå ta kontakt med Freddy dos Santos på freddy@vif.no for tilbud på egne pakkeløsninger.

Nå begynner jeg nesten å tro på dette.

2 kommentars på “Engamorgen mandag 29. mai: Har det endelig løsnet?

 • 30. mai 2017 i 07:45
  Permalink

  Når det gjelder dommeren i kampen mot trønderpakket. Birger Meling kan vel være veldig takknemlig for at han fikk hele kampen. Og denne albuen til en viss danske. Hvis det er med hensikt, så er det rett i dusjen. Men når det er sagt, så er det vanskelig å avgjøre, og ikke minst det vet også spillerne.

  Og til slutt når det gjelder Meling, det var litt skuffende at kaptein Grindheim ikke ga han en “statement” på en dødball for den oppførselen han hadde i kampen. Ikke at Grindheim skulle “gått Roy Keane” på Meling, men kun så han hadde merket det og kunne lært. For dette er ikke ukjent fenomen i fotballen. Det er muligens ikke fotballens vakreste øyeblikk, men endel av fotballen

  Svar
 • 30. mai 2017 i 09:27
  Permalink

  Dommeren var jevnt over dårlig begge veier men taklingen til Meling kunne vært rødt og det burde vært et gult til når han tok trøyegrep på Aygiri senere. Svakt og enig med Daniel Bendtner burde fått rødt for det var bevisst.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *