Engamorgen onsdag 31. mai: Til Horten!

Ghayas Zahid er i troppen før kveldens kamp. Foto: Grydis

Glem arbeidsuhellet mot Kråkerøy forrige uke. Vålerenga skal enkelt slå ut et hvilket som helst lag fra fjerde nivå, så i kveld er det Ørn Horten som er Vålerengas neste transportetappe på veien mot Haralds pokal.

Nå kan det innvendes at Vålerenga er blitt sendt på huet og ræva ut av cupen av lag fra ligasystemets avgrunner tidligere, og at det er dumt å jinxe ting ved å snakke om at kampen blir enkel.

Men ærlig talt: hvis vi som supportere skal gå til en kamp mot Ørn Horten og være ydmyke, nervøse og fylt av overdreven respekt for motstanderen, da blir det for kjedelig å holde med Vålerenga. Spillere og trenere skal selvfølgelig ta oppgaven blodseriøst, og det er utilgivelig hvis de tenker på motstanderen på samme måte som vi gjør. Men det er en grunn til at de spiller fotball og vi står på tribunen.

På motsatt banehalvdel i kveld står altså brunskjortene fra Ørn Horten. Klubben spiller på fjerde nivå, i det som heter Norsk Tipping-ligaen, hvor de er i samme avdeling som laget vi slo ut under forrige ukes transportetappe, Kråkerøy. Vif-fotball.no kan fortelle at vi har møtt Ørn Horten 17 ganger tidligere, og at den siste gangen var i cupen i 2008. Og vi tar jo gjerne en reprise både av utfallet av den kampen, og av utfallet av hele cupen det året.

Sjøl husker jeg også hvordan Vålerenga krangla med Ørn Horten i forbindelse med overgangen til Ardian Gashi etter 2003-sesongen. Vålerenga hadde lånt Gashi i siste halvdel av sesongen, og ville gjerne sikre seg en permanent overgang før 2004-sesongen starta. Spilleren sjøl ville også gjerne fortsette karrieren i Oslo Øst, men Ørn Horten satte ned foten. De hadde et år igjen av kontrakten med Gashi, og ville presse opp prisen på spilleren. Derfor nektet å godta tilbudet fra Vålerenga, samtidig som de truet med å selge ham til andre klubber.

Løsningen ble at Gashi signerte en kontrakt med Vålerenga som var gyldig fra 2005-sesongen, altså etter at kontrakten med Ørn hadde gått ut. Dermed var spilleren verdiløs for andre klubber, og det tok ikke lang tid før Ørn godtok budet fra Vålerenga.

Kanskje ikke den mest ryddige måten å gjøre business på, men vi fikk i hvert fall kjøpt spilleren.

 

Troppen som reiser til Horten i kveld består av følgende 18 spillere:

 

Marcus Sandberg, Aslak Falch, Christian Borchgrevink, Markus Nakkim, Jonatan Tollås Nation, Enar Jääger, Ivan Näsberg, Madhusan Sandrakumar, Herman Stengel, Christian Grindheim, Abdisalam Ibrahim, Daniel Berntsen, Aron Dønnum, Ernest Agyiri, Henrik Kjelsrud Johansen, Chidera Ejuke, Bård Finne, Ghayas Zahid.

 


Har du tenkt deg til Alfheim på lørdag? I så fall burde du stikke opp på loftet og hente boblejakka og lua som du har pakka bort for sommeren, for i Tromsø snør det om dagen.

 

 

Det er for øvrig litt søtt at Tromsø IL tenker at snø på en fotballbane kommer til å bli en internasjonal viral hit, og derfor skriver tweeten sin på engelsk.

 

Billett til Alfheim kan du kjøpe her, men pass på at du kjøper på H-feltet, som er feltet hvor bortesupportere står.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *