Engamorgen lørdag 3. juni: Tre poeng, takk!

Ghayas Zahid er i troppen før kveldens kamp. Foto: Grydis

“Det var berre sola som varma på Alfheim i dag”. Sitatet kommer fra NRK, og noe du hører mye hvis du er en av de som ser igjennom de gamle VHS-filmene med høydepunkter fra sportsrevyen fra 70 og 80-tallet som har sirkulert i Vålerenga-miljøet.

 

Mine ligger godt planta i kjeller’n, men hvis noen har spilt dem over på DVD vil jeg gjerne vite om det. Værmeldinga for Tromsø i dag sier syv grader og sol, så da får vi satse på det samme sitatet en gang til.

Tromsø har bare vunnet en av de ni siste og fikk fik av Lillestrøm sist. Skikkelig smart å legge seg høyt med backfireren på Åråsen, sånn at LSK kan få i gang sitt eneste angrepsvåpen bortsett fra dødballer – langpasninger i bakrom med Erling Knudzon på løp.

Tromsø mangler Kent-Are Antonsen pga karantene, og antagelig Thomas Lehne Olsen. Det er to viktige spillere for dem. Allikevel er det ikke så lett å møte Tromsø borte, men vi bør ha rimelig gode minner der fra i fjor da vi ræva dem 3-0. Det var det bleikeste Tromsø-laget i manns minne. Totalt sett er vi 12-8-5 der, så historisk sett ikke spesielt bra.

Så hva med oss?

Vi ser i cupkampene at vi har et forferdelig lavt bunnivå, men mot Rosenborg spilte vi veldig bra mot et middelmådig trønderlag. Tre poeng er fryktelig viktig nå. Vi risikerer å bli forbigått av flere lag med tap, men med seier begynner vi å melde oss på øvre halvdel.

Troppen:

  • 1 Marcus Sandberg, 30 Aslak Falch

  • 5 Robert Lundström, 9 Rasmus Lindkvist, 3 Enar Jääger, 4 Jonatan Tollås Nation, 2 Markus Nakkim, 22 Ivan Näsberg

  • 6 Abdisalam Ibrahim, 15 Daniel Berntsen, 8 Magnus Lekven, 14 Herman Stengel, 19 Christian Grindheim, 7 Daniel Fredheim Holm, 40 Chidera Ejuke, 39 Ernest Agyiri

  • 25 Mohammed Abdellaoue, 20 Henrik Kjelsrud Johansen, 10 Ghayas Zahid, 11 Bård Finne

Så gjenstår det å se hvem som starter. Jeg er redd flere av de som startet cupkampen hangler, blant annet Jääger som ble byttet ut tidlig og Ivan Näsberg som sleit fryktelig med det som forhåpentligvis bare var krampe.

Jeg har hørt rykter om at Vålerenga var svært misfornøyd med kunstgresset, som var gammelt og loslitt – og at Ørn Horten nektet å vanne det, og nektet å rake matta for å sikre jevn fordeling av gummikulene. Noe flere andre lag i Vålerenga-systemet også har fått erfare der nede.


 

Fake news

I andre nyheter kom Aftenposten med en fullstendig misvisende tittel i går: Vålerenga kan få ny gavepakke på 25 millioner av kommunen.

Ikke overraskende fra samme avis som hadde “VIF får flere hundre millioner til en ny arena av kommunen. Lyn får ikke lov til å sette opp en tribune de har kjøpt selv.” i 2015. I den saken påsto journalisten i ingressen at Vålerenga får en arena til mange hundre millioner av kommunen, og setter det opp mot at byggesøknaden til en støttemur fra en tredjedivisjonsklubb ble avvist.

Denne gangen er “gavepakken” egentlig snakk om oppgradering av gang og sykkelveiene fra Helsfyr og inn til skolen, noe som var et krav for at skolen og anlegget skulle få drive. Det var inne i prosjektet til stadion, men har blitt forsinket på grunn av arbeidet med Brynstunellen, og i tillegg har det vært usikkerhet rundt hvordan disse skal bygges, da det er snakk om å muligens legge tilrette for trikk i fremtiden.

Det var ikke praktisk mulig for utbygger (Vålerenga) å få gjort dette når det skulle gjøres, og derfor ser det ut til at kommunen må ta det sjøl for å få det unna nå før skolen åpner.

Det var altså det offentlige som hindret Vålerenga i å gjøre det de var enige om. Politikerne og Vålerenga har en god tone, og det hele ser egentlig ut til å forløpe uten dramatikk.

Dette er altså en “ny gavepakke på 25 millioner” som kommunen “gir” til Vålerenga, i følge Aftenpostens Christian Sørgjerd. Bra jobba.

Det som er virkelig synd er at de aller fleste lesere bare leser titler og ingresser, så klikkhoringa avisene driver med er det som fester seg, ikke resten av saken som ofte forløper seg helt annerledes.

 

Vålerenga i dag: Alfheim, 15.30

Vålerenga i kveld: Våre Børst og Ball-venner The Phantoms spiller i fengselsparken kl 20.15 som en del av musikkens dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *