Tromsø-Vålerenga 2-4: Fire mål på 18 minutter.

Det var smått absurde scener på Alfheim da Vålerenga bøtta inn mål i starten. Tromsø var ikke ufarlige framover, men hadde ikke marginene og var tafatte i forsvarsspillet. Vi hadde flyt, marginer og presisjon:

1-0: Sleivskudd fra Lekven som flyr ut på foten til Tollås – han ekspederer den enkelt.

2-0: Lindkvist finner en helt umarkert Zahid som får prikke inn 2-0.

3-0: Finne presser forsvaret til å gjøre feil, snapper ballen, skyter mellom beina på en forsvarsspiller og scorer.

4-0: Moa og Zahid kombinerer før Moa setter den av høyre stolpe.

Vipps, fire mål på 18 minutter. Ka farsken?

Det rare er at vi egentlig ikke så så sinnsykt gode ut. Vi var temmelig gode, fordi vi var mer presise i angrepsspillet enn tidligere. Samtidig var Tromsø fraværende, og da fikk vi tid og rom til å gjøre som vi ville.

Men Nakkim hadde flere skumle bakover, og mistet mannen sin så Tromsø fikk et skudd i stolpa på 1-0 blant annet.

Allikevel, 4-0 til pause er vel helt innafor. Dette kan ikke gå galt. Eller?

Jeg var vel ikke den eneste som tenkte på galskapen i Stavanger for noen år siden underveis i denne kampen, og Vålerengas bunnivå har vi sett før. Det er fryktelig lavt. Fullt så ille ble det aldri i andre omgang, og vi kunne lagt på mer før Tromsø fikk sine reduseringer etter fraværende forsvarsspill av oss.

Allikevel kommer vi tilbake til en av mine kjepphester: Marginer er ikke noe du “får”. Det er noe du skaffer deg sjøl, eller gir bort. Jobber du og er presis, så kan du få det lille rommet eller det ekstra halvsekundet som gjør at du scorer. Spesielt om motstanderne tillater det. At kampen jevnet seg ut var nok mer Tromsø som stramma seg opp enn at vi slapp oss ned.

Alt i alt spilte vi egentlig en kamp helt på det jevne, og mer skulle det ikke til for å gålle fire på et Tromsø-lag som var fryktelig tynn suppe før pause.

Spillerbørs:

Marcus Sandberg –  6 – Kamp helt på det jevne. Slipper inn to, men det er mest pga et sovende forsvar.

Robert Lundstrøm – 6 – Som vanlig løpsvillig med fremover, gjør en bra jobb bakover.

Jonatan Tollås Nation – 7 – Ikke mye å trekke for. Starter scoringsballet, har kontroll stort sett hele veien, og avlaster Nakkim i tillegg. Potensiell BB.

Markus Nakkim – 4 – Kunne (muligens) laget straffe i starten, og mister mannen som skyter i stolpa etterpå.  Spiller seg opp utover i kampen, men taper duellen som blir 0-2.

Rasmus Lindkvist – 6 – Angrepsvillig og med bra kontroll bakover, assist på 2-0.

Christian Grindheim – 6 – Jobber bra boks til boks i kjent stil, ut etter 60″ med skade.

Magnus Lekven –6 – En kamp helt på det jevne, får seg en assist på 1-0. Kommer på etterskudd og får gult etter 52.

Daniel Fredheim Holm –6 – Kreativ, flink til å vinne ballen og sette i gang angrep. Ut etter 64″.

Ghayas Zahid – 7 BB – En scoring, en assist. Kunne lagt på enda mer hvis han hadde vært litt mer presis i noen øyeblikk, bla da Moa sto alene i feltet. Tar også en god del defensive løp og var vond å forholde seg til for TIL.

Bård Finne – 7 – En av hans bedre kamper i Vålerenga-drakta. Løpsvillig hele kampen, snapper ballen og scorer.

Mohammed Abdellaoue – 6 – Jobber greit, får seg en fin scoring. Burde scoret en til, sitter med en følelse av at han ikke tar ut 100%. Ut etter 79″

Innbyttere

Herman Stengel – 6 – Inn etter 60, preger ikke kampen like mye som tidligere innhopp. Oppgaven blir da også først og fremst å trygge ledelsen.

Ernest Agyiri – 6 – Inn etter 64, samme som stengel.

Henrik Kjelsrud Johansen – For kort tid.