Engamorgen lørdag 10. juni: Stadionbygging, økonomi og overgangssnakk

Jonatan Tollås Nation har landslagspause, men slipper heldigvis å være på landslagssamling og kan heller nyte noen fridager. Kanskje får han snart en ny kompis. Foto: Grydis

 

Det er landslagspause og regnvær, en trist dag for fotball med andre ord. Men frykt ikke, Aperopet tar ikke landslagspause.

 

VG(+) hadde i går en sak om at Sogndal har gått fra å være en utkantklubb til å bli Norges femte største klubb, målt i omsetning. Med sine 7800 innbyggere har Sogndal klart å passere lag som Viking, Lillestrøm og Vålerenga, med 98 millioner i budsjettert omsetning for 2017. Til sammenligning har Vålerenga budsjettert med en omsetning på 91 millioner. En klubb fra en dal få har hørt om og enda færre finner frem til, med en stadionkapasitet på 5500, hvordan har de fått til det? Ved å bygge stadionanlegg med skole og eiendommer til utleie; Fosshaugane Campus. Tenk det, at en liten småklubb i Norge ytterste bortgjemte utkant klarer å øke inntekten sin med eks antall hundre millioner kroner på 10-15 år på å bygge stadion der deler av stadionkroppen og tomta rundt brukes til skole, idrettshaller og næringsbygg. Hva om en større klubb i en større by med større potensiale hadde gjort det samme, bare med enda større stadionkapasitet og enda mer moderne?

Jeg lar den henge og koser meg med en kopp kaffe mens jeg nyter disse helt tilfeldig valgte bildene:

Foto: Aperopet
Foto: Aperopet

 

Det nærmer seg overgangsvindu og Vålerenga har allerede begynt å forsterke troppen med Adam Larsen Kwarasey som ble hentet tidligere denne uken. I tillegg er det rykter om at Vålerenga skal ha vist interesse for Ørn Hortens unge talent Adnan Hadzic, som Aperopet omtalte i går.

 

Dagens porsjon overgangsrykter er at klubbløse Vegard Forren skal være nær en overgang til Vålerenga, ifølge nettsida tronderfotball.no. Det ser ikke ut som noen vil ha Forren i det hele tatt etter at kontrakten med Brighton gikk ut og han ikke fikk være med til Premier League. Både Molde og RBK har stengt alle dører etter at han først krevde for mye lønn i Molde og så stakk av fra en muntlig avtale med RBK så fort Brighton kom på banen. De siste ukene har ryktene gått på at han skal være aktuell for Aston Villa, men det kan se ut til at også det gikk i vasken. Forren har hele tiden vært klar på at han har flere gode år igjen og gjerne vil spille i utlandet (og tjene masse penger), men for noen uker siden sa han til TV2 at han er åpen for å spille i Norge, selv om Molde er den klubbe han helst ønsker seg til.

Jeg vet ikke jeg. Jeg må innrømme at jeg er en smule skeptisk. Misforstå meg rett, jeg ønsker alle gode spillere som kan gjøre Vålerenga bedre velkommen, men når han uttaler at han helst vil spille andre steder og åpent krever mer lønn enn det Rosenborg og Molde kan tilby, så blir jeg skeptisk. Jeg har ikke glemt innsamlingsaksjonen for få sesonger siden, en nesten-konkurs som skyltes overdreven pengebruk og stormannsgalskap, men jeg stoler på at de som styrer sjappa nå har kontroll. Om de klarer å signere Forren regner jeg det er på Vålerengas premisser også. Dersom Forren virkelig vil til Vålerenga og er motivert for å få fart på både klubb og egen karriere, sitter vi fort på Norges beste stopperpar, med Jonatan Tollås Nation som makker.

 

Christian Borchgrevink er tatt ut på G18-landslaget som møter Portugal, USA og Japan i turneringen Lisbon International 9.-19. juni. En annen som skal være med landslaget til Portugal er nevnte Adnan Hadzic. Vi satser på at gutta blir best buds og at Christian får overtalt Adnan til å flytte inn i kollektivet sitt på Hasle med gangavstand til jobb.

 

Dagens viktigste kamp spilles på SH-banen kunstgress i Brumunddal. Vålerenga 2 møter bunnplasserte Brumunddal i 8. runde i PostNord-Ligaen. Vålerenga ligger på 8.og  kan gå opp til 6.plass forbi Raufoss og byrival Kjelsås med seier. Kampstart kl 16. Ta turen om du er i området eller er keen på en tur ut av byen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *