Engamorgen tirsdag 13. juni: Hva skal stadion hete?

Vålerenga har for lengst gått ut med at navnerettighetene til Vålerenga Stadion skal selges. Det var snakk om opp mot 70 millioner, og det var snakk om at hele beløpet skulle tilfalle drift av A-laget. Senere har det egentlig vært ganske stille rundt det. Bør navnet selges? Hva slags navn er eventuelt spiselig?

 

Det diskuteres heftig i Vålerenga-bobla på sosiale medier angående dette. Hva er spiselig, hva er ikke, skal vi selge navnet i det hele tatt, og har vi noe valg? Her er mine to øre:

Skal vi selge navnet?

Tja. Jeg har ikke veldig lyst til det. Jeg vil gjerne at den skal hete Vålerenga Stadion, ferdig med det. Men jeg vil også gjerne ha 70 millioner å leke med. Personlig hadde jeg gått rundt med Gilde Pølser i panna i ett år hvis noen hadde gitt meg 70 mill. Men så er kanskje ikke jeg av like høy moralsk fiber som enkelte andre Vålerenga-fans. Det er lett å være tøff i kjeften ang dette, men hvis man ser realistisk på det: Folk krever suksess. Dersom man faktisk får et slikt beløp bør man ta det. Mindre enn 40-50 mill? Da blir jeg straks mer skeptisk. Men ett års omsetning i cash? Ok. Google-søk på gamle nyheter forteller meg at DNB betalte ca 50 millioner over ti år for navnerettighetene til DNB Arena i Stavanger.

Kan vi selge navnet?

Tja. Det er ikke sikkert det er så lett. Hvor mange aktører i Norge har råd/lyst til å bla opp slike summer? For 70 mill får du kjøpt sinnsykt mye reklame på Google og Facebook. Det må være en gigant som selger et konsumprodukt for folk flest. Flyreiser, mobilabbonement, banktjenester, forsikring etc. DNB sponser allerede en fotballbane i Trondheim og et hockeystadion i Stavanger. Telenor har allerede sponsa en arena i Bærum. Ikke vet jeg hvem det skal være.

Hvem vil jeg ikke ha?

Er det noen jeg absolutt ikke vil skal kjøpe navnet? Red Bull seiler opp som en åpenbar kandidat. Brusselskapet som tar over og raserer identiteten til fotballklubber, og ødelegger fotballens naturlige utvikling ved å ta opp plasser høyt i ligasystemet de ikke fortjener å ha. Videre er jeg generelt skeptisk til våpenprodusenter (for eks Nammo), og selskaper fra regimer vi helst ikke vil identifisere oss med. Qatar Airways hadde gitt meg en vond smak i munnen, for eksempel.


 

Apropos lugubre penger i fotballen, og mye verre enn det: Husk å sjekke ut fredagens sak vi hadde i Dagsavisen hvor undertegnede tar til orde for å boikotte VM i 2018 og 2022. Ja jeg vet at de antageligvis ikke gidder å høre på meg, men saken har blitt lest av mange i Dagsavisen, så noen må ha interessert seg for det.

Les her


 

..og apropos stadion, nå er veggene på vei opp. Og det er jaggu setene på supportertribunen også!

..og i andre nyheter: Arne Erlandsen gadd ikke gå på do når LSK gjestet Nadderud sist, og pissa like gjerne inne på stadion. Rett ved noe TV2-kabler, hjemmefans, og intervjusone. Jarragitt.

 

Èn kommentar på “Engamorgen tirsdag 13. juni: Hva skal stadion hete?

  • 13. juni 2017 i 14:12
    Permalink

    I utgangspunktet er Red Bull et navn som kunne vært ok men det hefter vel for mange krav ved det selskapet dessverre.
    Men navnet det fenger for en som har redbullman som mailadresse!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *