Engamorgen torsdag 14. juni: NFFs studie i inkompetanse

NFFs administrative feil er så stor at dersom feilen hadde skjedd sportslig ville hoder rullet.

I fotballforbundet scorer man åtte selvmål, hever millionlønn og insisterer på at man har et profesjonelt system. Samtidig har kommunen overtatt forpliktelsene i Grenseveien. Velkommen til en dag på kontoret.

NFF er en studie i inkompetanse. For noen av oss er det ikke en nyhet. I går nådde det et nytt nivå, for da sprang bomben: Fordi noen i forbundet ikke har oversikt blir 5-0 mot Kosovo for U21-landslaget trolig til et 0-3-tap.

– Vi er fortvilet over hele saken. Vi er kjempeskuffet over at vi ikke har klart å fange det opp. Det er en banal sak å fange opp. Det gjør det ekstra ille at vi ikke har klart det, med tanke på det profesjonelle systemet som vi faktisk har, sier direktør i sportsavdelingen i NFF, Alf Hansen, til VG.

Det er faktisk så morsomt sagt at vi koster det på oss en gang til, nå med en utheving.

– Vi er fortvilet over hele saken. Vi er kjempeskuffet over at vi ikke har klart å fange det opp. Det er en banal sak å fange opp. Det gjør det ekstra ille at vi ikke har klart det, med tanke på det profesjonelle systemet som vi faktisk har.

Pirkeforbundet NFF som skal ha alt etter regelboka, og som bøtelegger klubbene om frimerket sitter feil vei på overgangskonvolutten har dummet seg ut grovt. De som forventer at andre skal finne fram i regler og bestemmelser, og som utestenger for den minste forseelse gjør selv et grovt feilskjær i kvalifiseringen som er nok til å sende landets mest lovende spillere ut av mesterskapet før det har begynt.

Jesper Mathiesen oppsummerer det godt på Twitter.

Da VG i februar i fjor oppsummerte lønningene i fotballforbundet fikk de beskjed fra Kjetil Siem om at cirka 15 hevet millionlønn.

Alf Hansen er oppført med 971.000.- etter fradrag i VGs oversikt. Likevel blir det tydeligvis vanskelig for ham å finne noen til å registrere hvem som skal sone etter to gule kort – i samme kamp.

Det sammenlignes i media med at det er for dumt og dårlig å score ett selvmål på denne måten. Aperopet understreker at denne tabba med å gå fra femmålsseier til tremålstap krever at det scores åtte selvmål. I de fleste tilfeller betyr det at verken spilleren eller treneren hans får fortsette. Det er et hint.

 


Kommunen finansierer Grenseveien

I Bystyret i går:

  • Sak 168 12/00396-26 Innspurten – Valle Hovin – Vålerenga stadion – Endring av rekkefølgekrav i detaljregulering – Bydel Gamle Oslo og Bydel Grünerløkka – Byrådssak 104 av 23.05.2017
  • Oslo bystyre vedtar med hjemmel i plan- og bygningslovens § 12-12 detaljregulering med reguleringsbestemmelser for Innspurten, Valle Hovin, Vålerenga stadion m.m.

I klartekst: Kommunen har endret rekkefølgekravet og vil selv ta kostnaden med opparbeidelse av Innspurten. I praksis betyr det at Vålerenga Stadion og den nye videregående skolen kan åpne til høsten selv om kommunen ikke har bestemt seg for hvilken løsning man går for når det gjelder krysset og gang-/sykkelveien. Vålerenga sparer noen millioner, og slipper å vente.

Pia Farstad von Hall og Høyre fikk dermed ikke medhold i sitt ønske om å opprettholde kravet om framtidig finansiering av Grenseveien/Innspurten fra Vålerenga.

Èn kommentar på “Engamorgen torsdag 14. juni: NFFs studie i inkompetanse

  • 15. juni 2017 i 13:35
    Permalink

    Det er ansatt 101 personer på Ullevaal og da er ikke antall personer i støtteapparatet til de ulike landslag medregnet! Enig de burde ta sin hatt og gå men nei de synes bare synd på seg selv amatørene ! Etter å ha gjort de oppmerksom på at de i den offisielle terminlista har korrigert kampen Vålerenga-Haugesund til 10/12 i stedet for 12/10 tok det 3 uker å korrigere det !

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *