Engamorgen fredag 16. juni: Norges feteste trener

Norges feteste trener, Ronny Deila Foto: Grydis

Usikker på hvor du skal ta fredagspilsen i kveld? Ta en pils med Ronny, da vel.

Han setter seg på Vertshuset kl 17 og henger der utover for å bli kjent med supportere og svare på spørsmål. Vi er ikke helt sikre på hvordan formen blir på dette, om det blir en Q&A-session a la Kjetil Rekdals Rekeaftener på Bohemen eller en helt uformell pils med prat over bordet, men vi antar noe nærmere det siste. Klubben publiserte i går en film der Ronny lanserer dette som en ny tradisjon før hver hjemmekamp. Ronny sier; mindre synsing og mere svar!

Dette er et meget bra insj. Her har vi en trener, manager, kall det hva du vil, som jobber for og ønsker at klubben skal ha kontakt med supporterne og røttene. En manager som vet at supporterne, kultur og historie er det viktigste for en klubb. Tilby meg Pepe Guardiola eller Mourinho, jeg tror jeg fortsatt velger Ronny Deila. Jeg mener vi har Norges og kanskje verdens feteste trener. Det er ikke alle trenere som har fått hel barneskole i Thailand til å synge en sang om seg:

 

Btw, har du sjekka siste utgave av podcasten Fotballklubben? Ronny snakker i en drøy time om tørt og vått, blant annet om det å møte fansen på pub. Verdt en lytt!

 

I går var det en ny mann på treningsfeltet. 16 år gamle Leo Cornic fikk for første gang trene med A-laget etter å ha gjort det bra på aldersbestemte lag og tidligere i år fått landslagsdebut for G16. Leo er opprinnelig fra Frankrike, men kom til Norge og Vålerenga som 9-åring, et lokalt talent, der altså. I Vålerenga har han spilt offensiv kant og spiss før han ble omskolert til høyreback. Vi får sikkert høre mer om Leo i årene som kommer. Det er uansett alltid gøy å se at det kommer opp unge talenter som har tatt alle stegene i egen klubb, som f.eks Ivan Näsberg som etterhvert har etablert seg i A-stallen.

 

Skuddfintas far, legenden Bojan «Balkans Beckham» Zajic legger opp som fotballspiller etter sommerferien. Nei, dessverre ikke for å bli twitter-ansvarlig i Vålerenga, men assistenttrener for Bengt Sæternes i sin nåværende klubb Sandnes Ulf. Vi håper riktignok at twitter-karrieren fortsetter:

 

 

Apropos tidligere Vålerengahelter: Den alltid sjarmerende Kamer Qaka er igjen aktuell som Norges mest attraktive spiller. Etter å ha dominert Eliteserien i 2017 er han ifølge seg selv aktuell for utenlandske klubber og det har kommet inn opptil flere bud. Qakas klubb Kristiansund har på sin side ikke hørt noen verdens ting fra noen klubber. KBKs sportslige leder Kenneth André Leren sier til Tidens Krav at ingen klubber har tatt kontakt med Kristiansund Ballklubb. – Vi har ikke mottatt bud, og vi har ikke snakket med noen klubber, sier Leren. Qaka selv sier han er sykemeldt og er for tiden ikke på trening. Det vi leser av dette er – selg meg nå, ellers nekter jeg å spille. Type.

Regner med å se Kamer dominere PL, LL eller CL til høsten.

 

Minner om Aperopets fredagsspalte i Dagsavisen! I dag om hat, kjærlighet og likegyldighet.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *