Engamorgen fredag 23. juni: Norsk fotball is sooo gay

Bilde: Klanen

 

På Valle forbereder man seg til to ganger LSK imorgen. På Ullevaal kommer stasjonsbygda på besøk kl. 18, men tre timer før tar våre beste damer et dypdykk i det verste utkant-norge kan tilby. Bortekamp mot LSK Kvinner. Vi har litt overgangsrykter, NM, og en skikkelig inspirerende sak, før vi til slutt minner deg om spalten vår i Dagsavisen

Deila på pub

Om damenes trener, Kjell Gustad, blir med vites ikke (selv om han bor like i nærheten), men Ronny Deila tar igjen turen innom Vålerenga Vertshus ikveld. Noe han skal gjøre foran hver hjemmekamp fremover. Kanskje han finner noe hyggelig å si om stasjonsbygda fordi Vålerenggutten Markus Nakkim sliter masse med det.

Ronny Deila skal være på plass kl. 17. Fin oppladning til imorgen

Kjærlighet for alle

Det er ikke måte på hvor mye vi gleder oss til kampen imorgen. Lillestrøm-kampene er faktisk høydare i en serie bestående av triste lag, som Stabæk, Sogndal, Strømsgodset, og Odd. En god del lag sliter med manglende entusiasme. Vålerenga og Lillestrøm inkludert, men når disse to lagene møtes så skjer det noe. Alle følger med, og for oss involverte så vil ingen tape.

Uansett hvor mye norsk fotball trenger dette hatoppgjøret velger NFF også å ta tak i noe nesten like viktig denne serierunden, nemlig verdighet og likestilling. Helt eksakt, homofiles rettigheter.

Det virker søkt at man i 2017 fortsatt må sette homofili på dagsorden, også i Norge av alle steder. Men sannheten er at det fortsatt ikke er noen homofile fotballspillere som har stått frem i norsk toppfotball, og på tribunene slenges fortsatt “homo” ut som skjellsord.

Med Vålerengelske øyne har vi, i all hovedsak, møtt på problematikken rundt dette to ganger på 2000-tallet. Nå i vinter var det vår eminente sjef, Ronny Deila, som skyldte på machokulturen for at ingen homofile hadde stått frem ennå. Ronny regner det ikke som noen “big deal” hvilken legning man har.

Også var det Kjetil Rekdal som i 2004 sa han led av homofobi, og at han visste ikke hvordan han ville takle å ha “en homo” på laget

Nå høres Kjetils ord veldig dramatiske ut, men det han den gangen prøvde å sette ord på var at homofili var uvant for ham. La oss ikke glemme at legningen var regnet som en psykisk lidelse frem til midten av 70-tallet i Norge. Strengt tatt virket ikke Kjetil homofob. Det var fortsatt uvant for Kjetil den gangen, men han jobbet med å takle det.

En helt legitim greie. Sliter du med tanken på homofili, eller andre helt normale ting, er det fullstendig lov. Bare ikke oppfør deg som en dust. For å nevne et nylig eksempel, så fikk Brann for noen år siden pes fra Fotballforbundet for å pynte cornere med Pride-flagg. Fotball skulle visst ikke være noen politisk arena. Denne kritikken fikk de fleste toppklubbene med seg, og pyntet dermed sine egne cornere med nevnte flagg.

Det er godt å se at Fotballforbundet har kommet på bedre tanker

Nå er det ikke store greiene som gjøres for saken denne runden. Alle cornerflagg, i Eliteserien og Toppserien, blir Pride-flagg og alle kapteiner får kapteinsbind med Pride-fargene. Det er en markering, plain and simple.

Det er vel greit å presisere at vi ikke forventer at Herman Stengel, Ghayas Zahid, eller Frode Kippe for den saks skyld, står frem som homofile. Strengt tatt bryr vi oss pent lite om hvem du foretrekker å score på utenfor banen.

Tingen er vel mer at jo kjappere den første Eliteserien-spilleren står frem, jo tidligere kan vi si ifra at det er helt okay. Homofobi skal ikke ha noen grobunn i norges mest populære idrett. Vi bryr oss faktisk ikke om legningen din, sånn i bunn og grunn.

Vi bryr oss betydelig mer om hvor god du er på banen

 


Lindkvist på vei bort?

Her kommer det store spørsmålet for oss om dagen. Er Rasmus Lindkvist på vei bort?

En hel haug med svenske ryktebørser melder at Rasmus nå tar turen til AIK. Alt skal visstnok være på plass. Det mangler bare noen underskrifter.

Det har jo vært relativt kjent at Rasmus skal være på vei hjem til Sverige lenge, så det ville ikke vært det største sjokket om han forsvant nå. Det som skurrer en del er at Rasmus har blitt drillet inn i troppen mot Lillestrøm imorgen (Dette kan den eminente journalisten, spionen, og bøffelen, Morten Stokstad, fortelle oss på Twitter).

Vi forholder oss til nyheter fra Vålerenga inntil videre, og regner med at Rasmus Lindkvist fortsatt spiller i Vålerenga de resterende kampene i juni.

 


G19 NM

Vålerenga G19 tar turen til Fredrikstad Stadion idag, kl. 15, for å spille 16-delsfinale mot FFK.

Ikke alle har tid til å komme seg dit, så de eminente herrer i Klanens Webradio tar med seg Youtube-utstyret sitt til Østfold. Alt for deg.

Sendestart er ca. 14:45. Trykk på bildet for direktelink.

 


Månedens spiller i talentavdelingen er kåret

Livet er urettferdig, enkelt og greit. Noen får delt ut kort jeg ikke har den ringeste anelse hvordan jeg skulle taklet om det rammet meg.

Vålerenga Fotball har en månedlig kåring av det talentet som står mest frem på en spesiell måte, det være seg sportslig fremgang, lagånd, o.l.

Månedens spiller, Kristoffer Ødven, har en helt spesiell historie vi er veldig glad for å kunne dele, på flere måter. Jeg anbefaler deg å trykke på denne lenken, uavhengig om du er Vålerenga, bonde, eller sportsinteressert.

 


Husk Aperopets Dagsavisen-spalte

Det er fredag og i dagens avis varmer vi ytterligere opp til morgendagens derby.

 

Èn kommentar på “Engamorgen fredag 23. juni: Norsk fotball is sooo gay

  • 23. juni 2017 i 17:29
    Permalink

    Det er absurd at det fortsatt fins de som er interessert i hvem som trær seg inn på hvem. Hadde det vært en enga-spiller som hadde stått frem at han liker ballspill på bortebane, så ville det hos undertegnede blitt mottatt med okay.

    Men hvis denne spilleren hadde spilt en veldig dårlig kamp, så ville det trolig vært lite taktløst å lire av seg den berømmelige; “fy f han spilte ræva”

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *