Engamorgen onsdag 5. juli: Zahid vil bort

Arkivfoto: grydis.no.

Zahid har bestemt seg for å forlate Vålerenga – helst i sommer.

 

Saken er vinklet på landslaget, men Ghayas Zahid sier til VG det vi i Aperopet har visst en god stund, og de fleste antagelig har skjønt for lengst. Han ønsker ikke fornye kontrakten med Vålerenga, fordi han vil til utlandet. Han ønsker altså å tvinge frem en overgang ved å gå gratis/gå billigst mulig.

Det er jo synd, fordi Zahid kunne blitt en legende i klubben. Samtidig har man kun en karriere, og hadde jeg vært han ville jeg også ønsket meg utenlands for å se hvor langt jeg kunne komme. Det er forståelig.

Det gjentas at han var nær en overgang til Manchester City i vinter, noe som sikkert stemmer, selv om jeg er usikker på hvor nær han egentlig var. Hvis Man City vil signere noen fra Norge, så gjør de det. Samtidig ville han da eventuelt blitt signert for å bli lånt ut, slik som har blitt greia blant de store klubbene. Det er liksom om å gjøre å støvsuge verden for så mange talenter som mulig, og låne de ut i tilfelle en av de slår igjennom.

Zahid går langt i å påstå at han allerede ville blitt solgt til utlandet dersom han hadde fått spille på landslaget. Det er muligens sant, og det hadde vært gøy å se hvordan Zahid kan gjøre det mot internasjonal motstand.

Men, det er et par men her. Selv i Eliteserien er det flere kamper Zahid forsvinner mer eller mindre, fordi han blir omsvermet av motspillere i midten. Han har en tendens til å gå seg fast når tempoet og intensiteten blir høyt og man får mindre tid og rom. Samtidig har han ikke nok fart til å være effektiv på vingen. Det gjør meg skeptisk, fordi norsk toppfotball er ekstremt temposvakt.

Men gutten er bare 22, og det er meget mulig han vil utvikle seg raskt hvis han får spille på et høyere nivå. Da er han også lur og nevner aktuelle land som Belgia, Nederland, Hellas etc. Der kan han muligens passe inn blant ballspillende lag hvor det er litt mindre fysisk og lavere intensitet enn for eksempel spark og løp-ligaer som 2. Bundesliga, Championship etc.

 

Så hva skal vi som supportere si til dette? Jeg setter på en måte pris på ærligheten. Men jeg skulle ønske han tok den harde veien, signerte ny kontrakt, og dermed la lista høyere for klubber som vil ha han. Slik Sander Berge gjorde. Det betyr at klubben som kjøper deg er mer hissig på å satse på deg, fordi de har bladd opp mer for deg. Og satsing betyr ikke bare spilletid, det betyr tålmodighet og mer hjelp for at du skal finne deg til rette.

Samtidig: hvis du ikke er på landslaget, og du ikke blir kjøpt av et utenlandsk topplag, selv om du mener begge deler allerede burde ha skjedd, er det landslaget og alle klubbene i utlandet det er noe gæærnt med? Eller er det noe annet?

Vi ønsker uansett Zahid lykke til, og ser han gjerne igjen hvis ting ikke funker. Bare ikke gjør som Fellah og end opp i OB eller noe sånt, ok? Da er det bedre å komme hjem.


 

Europa-drama

Min fascinasjon for obskure oppgjør i Europa League og Champions League-kvalik fortsetter, og i går kveld smalt det en saftig bombe.

Rangers ble slått ut av Progres Niedercorn fra Luxembourg. Hvis du kjenner til Rangers sin nyere historie vil du antagelig se humoren i at de ryker for en klubb fra et skatteparadis.

Og apropos Luxembourg, vi husker vel hvilket norsk lag som røyk ut for Luxembourgisk (?) motstand?

3 kommentars på “Engamorgen onsdag 5. juli: Zahid vil bort

  • 5. juli 2017 i 08:28
    Permalink

    Zahid må for guds skyld holde seg unna engelsk og tysk fotball. Via Nederland/Belgia kan han fort ende opp i Spania eller Italia som passer han mye bedre. Bare se på Sander Berge som fort kan ende opp som en ny Ivan Rakitic i Sevilla dersom ikke prisen kommer opp i 20mill euro. Da er det nok bare PL laga som kan hente han.

    Svar
  • 5. juli 2017 i 09:04
    Permalink

    Jeg tenker at vi kan gi litt slack til Zahid her. Han har vært her lenge og det er ikke grunn til å tvile på hans tilhørighet i klubben. Han var vel kontraktsmessig i samme situasjon da han slo gjennom som ungt stjerneskudd, og valgte den gangen og forlenge slik at vi enten ville ha han som spiller eller tjene gode penger på eventuelle salg? Senere har han uttalt at han ikke synes han trengte agent fordi han jo kunne stole på Rekdal (http://www.dagsavisen.no/sport/forbildet-fant-han-i-liverpool-1.349799). Det er vanskelig å bli sur for at han ikke enda en gang forlenger om han tror det gjør veien til utlandet vanskeligere. Men han kan gjerne kommunisere det til klubb og agent heller enn til media.

    Om han går til sommeren, tar jeg det nesten for gitt at det er mer “på gjensyn” enn “adjø”.

    Svar
  • 5. juli 2017 i 09:35
    Permalink

    Zahid har vært god for Enga og spilt underholdende fotball. Ønsker ham lykke til, og kanskje vi får se ham igjen om noen år.

    Takk, Zahid!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *