Engamorgen fredag 7. juli: Gjennomgang av troppen, del 2

Moa og Daniel Fredheim Holm. To herrer vi regner med å se i klubben også til høsten. Foto: Grydis.no

Vi fortsetter på gårsdagens gjennomgang av troppen, og vurderer hvem vi tror forsvinner og hvem som blir værende. I dag er det midtbane- og angrepsspillere som skal under lupen.

Abdisalam Ibrahim – Selv om Abdi ikke har overbevist stort de første månedene i Vålerenga er det for tidlig å sende ham ut igjen. Han blir værende, og får mulighet til å vise hva som bor i seg i løpet av høsten.

 

Daniel Berntsen – I likhet med Abdi kom Daniel til Vålerenga rett før sesongstart, og har ikke klart å spille seg inn i elleveren. Han er nok heller ikke på vei ut så tidlig etter ankomsten, men vi forventer at han hever seg i høstsesongen.

 

Muhammed Keita – Her er det dessverre bare å si takk og farvel. Keita er utvilsomt en god spiller, og en herlig profil, men skader har holdt ham på sidelinjen gjennom nesten hele låneoppholdet i Vålerenga. Vi kan ikke se at avtalen fornyes, eller gjøres permanent, med mindre han kommer omtrent gratis, og går inn i en slags «Bohinen-kontrakt» for å bygge seg opp igjen som spiller.

 

Samúel Kári Fridjónsson – Fikk sine første Eliteserie-minutter i Bergen forrige helg, etter å ha vært skadet siden omtrent dagen etter at han signerte for Vålerenga. Ryktene forteller om et enormt talent, så her tror vi klubben vil gi spilleren tid til å bygge seg opp, og vise hva han har i seg. I likhet med nestemann på lista kan Samúel på sikt være en erstatter for Zahid.

 

Aron Dønnum – En potensiell Zahid-erstatter på sikt. Dønnum er en tier/kantspiller som gjør sine saker meget godt for rekruttene. Ingen grunn til å sende ham bort nå.

 

Felix Horn Myhre – Unggutten har vært plaget med skader og sykdom denne sesongen, og fikk sin debut i Vålerenga-drakt først i rekruttenes kamp mot KFUM 29. mai. Etter det har han imidlertid spilt samtlige seriekamper for rekruttene fra start, og ser ut til å være en viktig brikke i kampen for fornyet kontrakt for andrelaget.

 

Ernest Agyiri – Vi fikk høre voldsomt skryt av Agyiri før sesongen. Her kunne vi bare glede oss til å se et virkelig stort talent. Så skjedde det som ofte skjer, spilleren alle gledet seg til å bli enda bedre kjent med ble skada. Vi har fått se noen glimt av det store talentet de siste rundene, når han har fått noen innhopp, og en start mot Strømsgodset. Han er på lån fra Manchester City, og har kun kontrakt med oss ut 2017. Ingen grunn til at han ikke skal gå kontrakten ut, særlig med tanke på at Zahid kan forsvinne.

 

Herman Stengel – Går inn i det siste halvåret av sin nåværende kontrakt, og spiller for fornyet tillit. Har fremstått meget solid når han har fått prøve seg, og vi tror kontrakten kommer på bordet i løpet av høsten.

 

Ghayas Zahid – Vår tekniske ballfordeler er nok tapt for oss for denne gang. Han sier rett ut at han vil prøve seg i utlandet nå, forståelig nok, og skal vi få noen penger for ham må vi selge i dette vinduet.

 

Daniel Fredheim Holm – Daniel kommer til å avslutte karrieren i Vålerenga. Er det soleklare førstevalget på høyrekanten per nå.

 

Magnus Lekven – Har vist varierende prestasjoner i sitt første år i Vålerenga, men alt i alt har han gjort en solid figur. Ingen grunn til å sende Lekven på dør.

 

Simen Juklerød – Ingen glemmer vel de magiske målene mot Brann og Bodø/Glimt i fjor, men denne sesongen har magien foreløpig uteblitt. Som vi nevnte i går har Jukle blitt testa på venstrebacken på treninger i det siste, og det han har vist ser lovende ut. Så kanskje kan Juklerød få en ny vår i høst? Husk også at han signerte en ny kontrakt så sent som i januar, så Jukle blir nok værende i klubben en stund til!

 

Christian Grindheim – Kapteinen med stor K. Er i sitt livs form, og dominerer fullstendig på Vålerengas midtbane. Ingen tvil om at Grinepelle spiller for oss i høst.

 

Magnus Retsius Grødem – Var stor i sin debutkamp for Vålerenga, i sesongavslutningen mot Viking i fjor. I år har han ikke vært like dominerende, men han har fått en håndfull innhopp og en start i Eliteserien. Daniel Fredheim Holm er helt klart foran ham i køen om høyrekant-posisjonen, men hvis Grødem løfter seg til nivået han viste under den nevnte kampen mot Viking, så er det ikke alt for stor avstand opp til DFH. Vi tipper Grødem blir værende i klubben.

 

Angrepsspillere

 

Chidera Ejuke – Har gjort noen gjesteopptredner på høyrekanten, men uten å overbevise stort. I en alder av 19 år er det allikevel ikke gitt at han kan avskrives riktig enda, så vi blir ikke overrasket om Ejuke forsvinner ut på lån så han kan utvikle seg med matching på et litt lavere nivå. FFK sliter jo i OBOS, så kanskje de kan være en midlertidig arbeidsgiver for “Chiddi”?

Bård Finne – Eneste utespiller som har starta samtlige serierunder denne sesongen. Ingen tvil om at Finne er en viktig mann for laget, og at han fortsatt er i klubben til høsten.

Henrik Kjelsrud Johansen – Det er lett å glemme hvor mye Kjelsrud Johansen har bidratt denne sesongen, men han har faktisk vært på banen i ti av femten seriekamper. En stor og kraftig spiss som tilbyr noe helt annet enn de andre angriperne våre. Vi spår at han blir en viktig mann mot slutten av sesongen.

Moa – Det har endelig begynt å løsne litt for Moa i det siste, og rapportene fra treningene etter Brann-kampen tyder på at han virkelig er on fire om dagen. Førstevalg på spissplassen, og det er ingen grunn til å tro at han er på vei ut.

Thomas Elsebutangen – Har vært ute med et armbrudd store deler av sesongen, og ikke spilt et eneste minutt verken for A- eller rekruttlaget. Vi tror allikevel ikke Elsebutangen er på vei ut.

Èn kommentar på “Engamorgen fredag 7. juli: Gjennomgang av troppen, del 2

  • 7. juli 2017 i 16:06
    Permalink

    Tror at et par mann blir borte i høst hvis noen skal inn troppen er pr i dag for stor? Herman får kontrakt, 22 i neste måned og enda noe å jobbe med. Herman sin innstilling og bidrag på rekrutt laget legges godt merke til. I tillegg er Herman breial som en Vålerenga spiller skal være :-)

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *