Engamorgen onsdag 25/3-15: – Jeg avskyr Stavanger Oilers og alt de står for

Vålerenga tapte kamp to mot Stavanger Oilers i går. Det likte vår mann dårlig.

Vålerenga tapte 2-3 for Oilers i Stavanger. Prestasjonen var som Dr. Jekyll & Mr. Hyde. Jeg husker ikke hvem av de to som var onde, men den onde fyren dukka opp først. Stavanger overkjører bokstavelig talt Vålerenga fra start. Det er utrolig frustrerende å se at gutta ikke henger med, enda mer frustrerende er det å se at dommerne nok en gang er under enhver kritikk. Det første målet til Oilers kommer når Tommy Kristiansen runder unge Tim Mørk, for så å kjøre på Steffen Søberg så han raser på ryggen inn i mål. Pucken er fri, og Veideman setter inn returen. Dommer godkjenner målet mens Søberg ligger og spreller. Jepp.

Høygård "gikk etter pucken" - Skjermdump fra TV 2 Sumo
Høygård “gikk etter pucken” – Skjermdump fra TV 2 Sumo

Senere i perioden, rett etter Oilers gjør 2-0, serverer Oilers desidert dårligste spiller Stian Høygård en crosscheck rett i hodet på Brian Ihnacak, for så å slenge med leppa mot han etterpå. Dommerne ser det, men gir høygård kun to minutter. Skulle vel vært minst 2+10. På dette tidspunktet er det bare helt jævlig. Oilers turer fram som de bare vil. Tommy Kristiansen kjører på Søberg en gang til i midtperioden og bare ler mens dommerne står med henda i lomma og ser ut som redde småunger. Sponsor-klapperne runger i hallen og alle har det festlig. Hadde jeg spilt på Vålerenga ville jeg på dette tidspunktet kjørt kølla opp og inn i kraniet til nærmeste gule og svarte spiller og tilbragt natta på glattcelle i Stavanger Politikammer i full hockeymundur.

Takk og pris er Enga noe mer disiplinerte enn meg. Oilers ser ut til å slippe opp gassen litt etter de gjør 3-0, og Vålerenga kommer bedre med. Forsåvidt imponerende å komme tilbake til 3-2, men det er mye som må rettes opp i. For eksempel at Shampo drar på laget 2 min lagstraff da Andreas Stene får to minutter for diving. Morten Ask drar også på seg en helt fjern tominutter når han kjører på en Oilers-spiller i midtsonen – det kunne blitt match.

Tapet er som vanlig bittert, spesielt med tanke på at Oilers aldri skulle hatt 1-0 målet. Nok en dommerskandale “ryster” norsk hockey. Nei, det er glemt i morra fordi vi er så vant til det. Og nok en gang blir det et tap mot norges største drittklubb. Selv om de har et bedre lag, mer penger og så videre, så fikser jeg ikke å tape for dem. Det er fordi jeg avskyr Stavanger Oilers og alt de står for.

Ok, vi hater Storhamar, de hater oss. Frisk. Sparta, alle. Det svir å tape for for lag som Storhamar, men det ligger på en måte en gjensidig respekt der også, fordi vi alle er en del av den samme greia. “This thing of ours”, som mafiaen sier på TV – uten sammenligning forøvrig. Vi som er involvert i, og holder med klubber som er eldre enn oss selv, er inneforstått med at det hersker visse uskrevne regler, og vi har et felles syn på sporten når det gjelder å sette pris på gamle helter, kultur, historie og tradisjoner. Dermed oppstår det en gjensidig – om ikke respekt – i alle fall anerkjennelse.

Oilers-fans forstår ikke den greia, de aner ikke at greia eksisterer. De er like hockeykyndige som Italia-fansen i Torino-OL der de skriker og skråler for alt mulig, jubler hånlig hver gang Enga skyter millimetre uttafor, klasker klapperne sine i hånda, vifter med foam fingers og hetser skada spillere – som da Follestad lå nede i 1. periode. Nå har de også har lært seg at de kan påvirke dommerne, og Petter Thoresen og spillerne vet det. Og utnytter det.

De fyller meg med et raseri ingen andre i Norge gjør. Jeg forstår virkelig hvorfor så mange fotballfans hater “klubber” som Red Bull Salzburg og RB Leipzig. Det er samme greia. En råkapitalistisk, gjennomkommersiell virksomhet drevet etter nyliberalistiske prinsipper hvor “fans” utelukkende er redusert til å bli betalende forbrukere som kjøper en tjeneste og går hjem. Veldedighet og sosiale tiltak eksisterer utelukkende i den grad de bedrer bedriftens image. Og i likhet med Red Bull-klubbene er også Oilers en stor suksess. Folk som ikke forstår “vår greie” vil ha det sånn. Alt er servert, de slipper å tenke selv, og det å dra på match blir en avveksling fra et dørgende kjedelig liv. Et sted å ta med unga eller å underholde forretningsforbindelser. Eller ta en tur med gamle kompiser for å “være litt gærne” en torsdagskveld man har fri fra dama.

Oilers er rett og slett noe helt annet enn de andre klubbene i Norge. De er en sjelløs bedrift, og sånn sett et fremmedelement i norsk idrett. Desverre hylles de som et profesjonelt fyrtårn, fordi “profesjonalitet” og “moderne” nå til dags er synonymt med maksimal kommersiell utnyttelse og business.

Alt jeg vil ha fra min klubb er en administrasjon som er profesjonell nok til at de klarer å sende inn skjemaer til rett tid, og nok spons til at man kan bygge et bra lag. Det holder, det. Resten tar vi oss av i fellesskap. De som er i klubben, og oss rundt den.

Dersom vi ryker i denne semifinaleserien utroper jeg Storhamar/Sparta til moralske Norgesmestere 2014/2015 her og nå. Vi gratulerer.


Andre nyheter i kortversjon. Klanen arrangerte “Rekeaften” med Kjetil Rekdal, Stig-Ove Sandnes, Deshorn Brown, Tina Scott og John Vik i går. Allerede er et referat ute og det er bra lesning – selv om man kunne fortalt mer. Hvordan Vålerenga Stadion ligger an er neppe statshemmeligheter?

Dawda Leigh kan være Kristiansunds løsning til egentlig alt virker det som. Der er han nemlig ønsket som både spiss, ving og back av Obos-ligalaget. Vi ønsker uansett Dawda lykke til og hevder i samme slengen at Kristiansund sannsynligvis er en av Norges fineste byer nord for Sinsen.

Fra Tidens Krav.
Fra Tidens Krav.

Dommeroppsettet de to første serierundene har kommet. Svein-Erik Edvartsen dømmer Vålerenga – Strømsgodset, mens Tom Harald Hagen dømmer Sarpsborg 08 – Vålerenga.

 

11 kommentars på “Engamorgen onsdag 25/3-15: – Jeg avskyr Stavanger Oilers og alt de står for

 • 25. mars 2015 i 14:20
  Permalink

  Blir kvalm av dette pisse

  Svar
 • 25. mars 2015 i 15:22
  Permalink

  Om vi ryker i denne semifinaleserien er vel ikke spørsmålet, når dere ryker er vel det rette utrykket. Makan til oppgulp av en stakkarslig Enga supporter som ikke skjønner at toget er gått. Dere fikk ikke OL i Oslo, og dermed forsvant håpet om en ny storstue i landets hovedstad. Takka f… for det. Hvorfor skal resten av landet betale for at et middelmådig elitelag i hockey skal få boltre seg i en ny storstue? Til din info så er har jeg gått og sett Hockey i Stavanger siden 1977, da vi fikk et topplag i Hockey nemlig Viking, så kalle hockeysupporterene fra Stavanger historieløse må du lenger på landet med.Vi har like mye kunnskap om denne sporten som en tankeløs innsnevra enga supporter som deg. At vi endelig har klart og bygge et topplag utenfor Oslogryta, fortjener ros og ikke slakt. Gå heller i sømmene på Enga sin adm, og spør hvorfor dere fremdeles spiller på Jordal og slutt og skylde på alle andre som har fått det til.

  Svar
 • 25. mars 2015 i 15:22
  Permalink

  La oss teoretisk si at en eller annen rik tulling I Oslo bestemte seg for å spytte endel millioner inn I Enga. Da antar jeg denne hockeypuritaneren sier et rungende nei…det regnes vel som juks fra den kanten. Eller vil velgjøreren kanskje havne på sokkel utenfor Jordal, dobbelmoralen lyser ut av deg mr. skribent.

  Det er forresten mulig dette innlegget er ment som en spøk, hvis ikke vil jeg anbefale tung medisinering mot psykosen.

  Svar
 • 25. mars 2015 i 17:23
  Permalink

  Oilers er plastikk, det samme er supporterne deres.

  Svar
 • 25. mars 2015 i 19:19
  Permalink

  Fy faen for ein makalaust idiotiske tulling som skriver dette. Journalistikk man kan stappe langt opp i RÆVA!!! At man er uenig i dommeravgjørelser er normalt, at man på vegne av en ellers så bra nettside, oppdaterer en kamp på denne måten blir bare latterlig… Ikke rart det er krig i “verden” nå slike idioter får gjennom denne i sensuren!!!!! Å oppfordre til vold, ja på det nærmeste å ta livet av en spiller… jaja… JEG SYNES SYND PÅ DEG, Skog eller hva faen i helvete du heter….

  Svar
 • 25. mars 2015 i 19:24
  Permalink

  La meg og ta med, at du hater Oilers for alt de står for…. Jeg blir direkte kvalm!!!!!!!!! I stedet for å “bruke” noen jævla pissepenger på at Enga skal ta buss/fly (som det jo ikke ble noe av) til Stavanger, så vil hver jævla billett (4250) koste kr 100,- på torsdag. Alle inntekter går til Kreftsaken…. Skog, DRA TIL HELVETE med de jævla kommentarene. Håper du blir bannlyst. Ikke bruk en kalori på å i det hele tatt “stå opp” for Enga, for det du her gjør, er IKKE representativt for Norges største klubb gjennom tidene… Kun ETT ENESTE ORD kan her relateres til din ellers så mindreverdige IQ… MISSUNNELSE !!!!!!!

  Svar
 • 25. mars 2015 i 20:58
  Permalink

  Oilers var vel den klubben i verden som samlet inn mest penger til movemberaksjonen. Men det var selvsagt bare for å bedre imaget sitt, intet ekte ønske om å hjelpe.

  Noen engafans hadde faen fortjent kreft i balla !

  Svar
 • 26. mars 2015 i 10:30
  Permalink

  Ta det med ro siddiser: Vi knuser dere i fotball!

  Svar
  • 26. mars 2015 i 23:08
   Permalink

   hehe, ja det får være “trøsten”… Vi er bare ikke bedre, men innrømmer det gjerne. Ha en strålende sesong (bare ikke RBK vinner, så driter jeg egentlig i fotballen)

   Svar
 • Tilbaketråd Før romjulskampen mot Stavanger Oilers | Aperopet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *