Engamorgen onsdag 26. juli: Norsk landslagsfotball er feighet satt i system

Et comeback fra Morten Berre er kanskje det eneste som kan heve norsk landslagsfotball nå. Foto: Grydis.no

Det er fotballferie, og rolig rundt Vålerenga om dagen. Vi er fortsatt overbeviste om at det kommer til å skje ting på overgangsfronten, men inntil videre er det tyst fra Valle. På en måte er det småfrustrerende at det ikke kommer noen rykter eller nyheter, når vi alle venter i spenning på hva som skjer av bevegelser inn og ut i løpet av vinduet, men samtidig er det noe betryggende over at vi ikke får vite om overganger  i VG lenge før de finner sted. Er det lov å håpe på at bøffelen Stokstad har mista lekkasjen sin i klubben?

Men mens vi venter på nyheter fra overgangsmarkedet tar vi oss tid til å se på udugeligheten som råder i NFF.

Det har blåst rundt toppfotballsjef Nils Johan Semb etter at landslaget for kvinner røyk ut av EM, uten å være i nærheten av å komme seg videre fra gruppespillet. På tre kamper ble det totalt null mål og null poeng. Rett og slett meget svakt av et landslag som faktisk pleier å gjøre det bra i mesterskap. Det er tjue år siden sist fotballjentene røyk ut av et mesterskap etter gruppespillet, og med europas beste spiller på laget må det være lov å forvente mer.

Hva slags resultater landslaget for herrer har levert de siste åra trenger vi vel ikke å minne noen på.

Og hvem er ansvarlig for begge A-landslagene, pluss de aldersbestemte landslagene på herresiden? Jo, det er toppfotballsjef Nils Johan Semb. Når du har hevet millionlønn i årevis for å kjøre flaggskipene i norsk fotball ned i gjørma, burde alle som eier litt skam i livet innse sine begrensninger,  si “takk for meg” og tre til side. Men på spørsmål fra VG om hans rolle burde vurderes svarer Semb:

– Jeg tror at vi evaluerer oss hele tiden, og vi blir evaluert hele tiden i forhold til de tingene som må gjøres for å få fart i norsk fotball. Det er et ganske komplisert bilde.

Unnvikende, defensivt og fullt av floskler. Mannen burde fått sparken bare for den bruken av “i forhold til”, spør du meg.

Hvis vi ser på karrieren til Semb, så ser vi at han egentlig aldri har utrettet noe annet enn å følge i fotsporene til Drillo. Etter fire år som trener i førstedivisjon ble han assistenten til Drillo på U21. Da Drillo forsvant tok Semb over treneransvaret. Drillo hentet ham som assistent for A-landslaget, og nok en gang tok Semb over da Drillo forsvant.

Semb skal ha for at han klarte å lede landslaget til EM-sluttspillet i 2000, men han klarte selv å ødelegge positiviteten rundt landslaget, og sitt eget ettermæle som landslagssjef gjennom den nitriste exiten fra mesterskapet. Semb satsa alt på uavgjort mot Slovenia, og håpa på at Jugoslavia skulle gjøre jobben ved å slå Spania. Norge klarte å berge det ene poenget, gjennom en begredelig 0-0-kamp, men Spania snudde sin kamp i sluttminuttene, og Norge forsvant fortjent ut av EM.

Kampen mot Slovenia viser feighet satt i system. Norske landslag kommer aldri til å gjøre det bra igjen så lenge dette er det rådende tankesettet på toppen av den norske fotballpyramiden.

 


Europa

Mens vi venter på at Vålerenga kommer seg ut i Europa igjen koser vi oss med å se andre norske lag gå på sviende nederlag i forsøkene på å kvalifisere seg til Champions League og Europa League. I kveld møter Rosenborg de skotske mesterne Celtic, mens Odd møter Dinamo Zagreb i morgen.

Før returoppgjøret i Skien neste uke ser det lokale næringslivet sitt snitt til å prøve å tjene noen grunker på de tilreisende supporterne fra Zagreb.

 

– De kommer jo uansett. Hvorfor ikke ønske dem velkommen så kanskje det blir litt hyggeligere?

Spennende innfallsvinkel det der. Det er nok det at Bad Blue Boys får lov til å kjøpe overprisa øl på torget i Skien som vil gjøre at de legger fra seg finlandshettene, og går arm i arm med Odd-supporterne til stadion, mens alle smiler og ler. Vi i Aperopet ønsker lykke til, og tror møtet mellom BBB og en lokal pubeier fra Skien kan bli… interessant.

Èn kommentar på “Engamorgen onsdag 26. juli: Norsk landslagsfotball er feighet satt i system

  • 26. juli 2017 i 11:06
    Permalink

    Stokstad har ikke innpass hos Ronny og hvis infokilden hans har tørket ut er det helt ok!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *