Engamorgen torsdag 26/3-15: Vålerenga kan møte Real Madrid

spring-nope

Snøen laver ned i Oslo i dag så da passer det å tenke på varmere ting. Som at Vålerenga kan møte Real Madrid, at Klanen har valgt et nytt styre, at noen klubber har driti seg ut på drakta si og at vi får mye kjærlighet fra Stavanger.

Det er Morten Stokstad i VG som for en gangs skyld fant en Vålerenga-sak uten å måtte lese Aperopet først. Han kunne i gårsdagens nettutgave fortelle at Vålerenga har innledet samtaler med Real Madrid om en oppvisningskamp til sommeren.

– Med unntak av i fjor har Vålerenga arrangert showkamper nå i mange år. Vi har gode erfaringer med det både sportslig og økonomisk. Vi har fortsatt et mål om å få til en showkamp i år også, sier daglig leder Stig-Ove Sandnes til avisa.

– Vi har en agent som jobber med dette for oss, så får vi se om vi lykkes med å få det til, sier Sandnes.

Aperopet vet at vi var svært nære å få til en avtale med blant andre Real Madrid i fjor, men det skar seg mot slutten av forhandlingene. Én av grunnene skal ha vært Real Madrids manglende evne til å stille med sine beste spillere på grunn av VM-deltakelsen majoriteten av laget var involverte i. Vi var også svært nær en kamp mot Manchester United, men det skar seg da Louis van Gaal tok over klubben og raste over antall treningskamper United hadde planlagt. Én tur til USA får holde, mente han, og Oslo ble dermed vraket.

Disse lagene tar det samme uansett hvor i verden de spiller og uansett hvor store stadionanlegg de spiller på. Det betyr at Vålerenga, med plass til 28.000 på Ullevaal, må betale like mye som en asiatisk eller amerikansk klubb som kan ta 80.000. Da blir billettprisen allerede veldig høye her oppe på bjerget. I tillegg må jo vi tjene penger på dette, og prisen blir enda høyere. Med fiaskokampen mot Liverpool som vi ikke klarte å selge ut for noen år siden frisk i minnet, er det ikke lengre mange lag vi kan hente hit som vil garantere fullt hus. Real Madrid og Manchester United er to av disse. Det tredje er Barcelona.

Med fullsatt stadion ligger også veien åpen for en enorm promotering av klubben på oss selv. Selv om vi ikke har tatt vare på denne muligheten tidligere, vil det kunne åpne seg opp for rabatterte priser til Vålerengas neste seriestart, gratis adgang for unga i en kamp, rabatt på supportereffekter og så videre og så videre. Alt det koster er 28.000 flyers og noen titalls frivillige. Det skal da være mulig?


 

Vålerengas siste treningskamp denne sesongen går mot Häcken lørdag. Kamptidspunktet er satt til 13.00.


 

Klanen hadde årsmøte i går. Inn i styret har Aperopets egen Robin Grov blitt valgt inn. Det samme har leder for tifogruppa, Silje Hagen Olsen, blitt. Vi gratulerer ferskingene!


Ikke alle tippeligalagene har skjønt effekten av å ha en “ren” drakt. Det vil si, en drakt uten at sponsorene overdriver profileringa si. Start er en klubb som har tatt et byks tilbake til 90-tallet med sine nye drakter.

Foto: Tor Erik Schrøder, www.kengurufoto.com / ikstart.no
Foto: Tor Erik Schrøder, www.kengurufoto.com / ikstart.no

Her er det mye å ta tak i.

Den svarte firkanten kan funke på hjemmedrakta da de tross alt spiller i svart. På keeperdrakta er logoen pen, men bortedrakta?

– Den ser helt jævlig ut, sier Starts tidligere midtstopper Helge Bjønsaas til Fædrelandsvennen via VG.

Vi er enige.


 

Reaksjonene fra Rogaland har vært mange etter utskjellingen her i går, men forholdsvis ensidige. En Oilers-supporter dro’n litt lenger enn de fleste, dog. Han ønsket faktisk at vi får ballekreft, noe som kanskje er litt i overkant. Men ballekreft har i det minste relativt god prognose. Dessuten kunne vi kanskje nyte godt av at Oilers gir et eventuelt overskudd fra kveldens kamp til Hockey mot Kreft.

For øvrig registrerer vi også at noen inkluderer steder som Lillehammer, Hamar og Østfold under begrepet “Oslogryta”.

Dagens morsomste var imidlertid denne tweeten. Vi har ikke engang eksistert i tre måneder og allerede var vi mye bedre før?

tweet

Det skal sies at vedkommende som skrev tweeten blandet oss med en rosablogg (?) og slettet tweeten. Heldigvis for oss lever alt på internett for evig og alltid.


Gjør klar for nye ballespark i kveld! Vålerenga og Stavanger møtes for tredje, fjerde gang eller noe sånt i dag klokka 19:00. Kampen kan du se på TV 2 Sumo. Oilers har bestemt å bare ta 100 kroner i billettpris til denne kampen som kom til på grunn av Vålerengas protest.

– Seter til torsdagens kamp selges for 100 kroner. Samme pris i hele arenaen, også restaurant (eksklusiv mat). Ståplasser for barn selges for 50 kroner. Vi tror publikum vil oppleve dette som positivt signal fra klubben, sier daglig leder Kjetil Bøe til oilers.no.

– Et eventuelt overskudd etter kampen vil uavkortet gå til Hockey Mot Kreft og deres arbeid for kreftrammede barn og familier, sier han.

Vi applauderer.

 

Èn kommentar på “Engamorgen torsdag 26/3-15: Vålerenga kan møte Real Madrid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *