Engamorgen mandag 31. juli: Nielsen tok Danmark til semi

Theresa Nielsen. Foto: Kenneth Berger / Vålerenga

En Vålerengaspiller er i semifinale i EM – det er faktisk ganske svært. Og matchen mot United er overstått med 0-3 i sekken.

 

Vålerengas Theresa Nielsen ble matchvinner da Danmark vant 2-1 over Tyskland og tok seg til en overraskende semifinale i EM i Nederland. Kampen startet lørdag, men ble avbrutt pga regn og ble gjenoppstartet på søndag. Nielsen ble matchvinner etter 83 minutter med et pent hodestøt etter et innlegg fra høyre.

Nielsen og Danmark møter Østerrike i semifinalen 3. august.

Vålerenga-spiller i semi i EM, der altså!


 

Showkamp

Det ble også spilt en showtreningskamp på Ullevaal Stadion i går, hvor Vålerenga altså tapte 0-3 for Manchester United.

Eller som Dagbladet sier det, United “herjet med Vålerenga” på Ullevaal. Personlig synes jeg ikke det var så fryktelig ille, men man ser jo hvor stor nivåforskjellen er. Ting går greit så lenge man spiller feilfritt, men bommer du på et mottak eller dveler litt for lenge med ballen i beina, da blir det balltap og kontring i mot med en gang.

Synes uansett Vålerenga-gutta kom fra det bra, og spesielt Tollås “Direktør” Nation.

Det var også interessant å se Grorud-spiller Benjamin Gleditsch, som har trent med Enga i det siste. Han fikk merke at ting går litt fortere enn på Grorud. God læring.

Post-match intervjuene var som forventet. Ronny var brukbart fornøyd, vi spille vårt eget spill, fikk kjenne på nivået etc. Juan Mata syntes Vålerenga spilte positiv fotball.

Litt trist er det allikevel å se alle kidsa som står og hyler som bieber-fans når United-gutta rusler forbi med arrogant blikk og beats’a godt inntil ørene.

Nå er det tilbake til hverdagen, og tre store poeng som skal hentes i Drammen mandag om en uke.


 

Håkki

Vi tar også med litt hockey. Vårt Oslo har en sak på hockey’n som satser enda ungere enn i fjor. Ut har Mathias Trygg, Fredrik Csisar, Jonas Knutsen, Espen Fanøy Salo og Henric Nordin gått. Samtidig har fem spillere blitt hentet opp fra U20, i tillegg til en meget rutinert Vålerenga-mann i Andreas Stene. Han har vært en del rundt i ligaen, men det er i Vålerenga han gikk gradene. De to siste årene har han spilt for Mora og Timrå i Allsvenskan.

Serieåpninga går på Gjøvik mot Storhamar, med oss som hjemmelag. Gyllen mulighet for banehopperne til å krysse av en unik hjemmebane på lista. I den forbindelse har Klanen chartra tog som går rett fra Oslo S og tilbake for pene 200kr. Avreise kl 16, altså fredag 8. september.

For en Vålerenga-helg det blir’a dere.

PS: Første treningskamp: Mot Frisk-Asker i et Furuset Forum med ny rink og tribuner – 10. august kl 18.30.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *