Engamorgen lørdag 5. august: Tollås er vår mann

Tollås Nation forleger med Vålerenga. Foto: Vålerenga Fotball/Twitter

God lørdag! I dag har vi dramatikk på Ekebergsletta, Tollås signerer ny kontrakt, og det kommer overgangsrykter om svensk spiss.

 

Drama på sletta

Vi starter på Norway Cup, hvor siste gruppekamper i klasse N ble spilt i går. Eliteturneringen for 16-åringer, hvor vi hadde håp om finaleplass for Vålerenga etter to meget gode kamper mot Rosenborg og FC Porto. I siste kamp vant Rosenborg overraskende over FC Porto, og veien lå åpen for Vålerenga som kunne spille på resultat i siste match mot Lechia Gdansk. 0-0 var nok.

Lechia var absolutt ikke noe dårlig lag. Kampen lignet en del på den mot Porto på torsdag, hvor et hardt arbeidende Vålerenga møter et ballsikkert og talentfullt lag. Det ble egentlig ikke så veldig mange målsjanser og mye kjemping, men Lechia hadde som Porto et spillemessig overtak utover i andre omgang uten å få hull på byllen. Ei heller da de sendte opp keeper på en corner når klokka nærmet seg 90 fikk de scoring, og Vålerenga var farlig frempå rett etterpå. Da skulle vi muligens hatt en corner, men dommer dømmer utspill fra mål. Vi blir satt under et kraftig press og til slutt scorer Lechia på overtid.

Fryktelig bittert for gutta, samtidig viste feiringa til Lechia-gutta hvor mye det betydde. Mye.

Det blir finale for Lechia, som møter landsmennene Legia Warszawa. Vålerenga møter Bodø/Glimt til bronsefinale på bane 26 kl 8.30.

Rosenborg må kjempe med IFK Göteborg om å unngå sisteplass.

 

Vi har allikevel vel at lag i finalen: Vålerengas jentelag for 18/19-åringer.. De gikk ubeseiret igjennom gruppespillet, og slo Oppsal og 6-2 og Nordhordland 4-2 etter straffer i playoff. I finalen møter de Tiller IL i en kamp som går på hovedbanen kl 12 på lørdag. Den vises da antageligvis også på TV 2.


 

Tollås til 2020

Andre strålende nyheter: Etter å ha vært plaga med skader i første del av sitt Vålerenga-opphold er han nå en av de beste midtstopperne i ligaen. Tollås Nation har signert ny kontrakt på 3,5 år, og godt er det å få det på plass.

Til klubbsidene forteller han at han ønsker å være med å bygge videre på satsningen under Ronny – og han har som mål å bli seriemester i løpet av de neste tre åra.

Høres greit ut det.


 

Overgangsrykter

I følge den svenske nettsiden 24.malmo.se (advarsel, ekstremt spammete), er Vålerenga “ute etter” den 23-årige Falkenberg-spissen Erik Pärsson. Falkenberg spiller i Superettan og ligger på femteplass etter 16 kamper. Pärsson har scoret fem mål så langt denne sesongen. I fjor spilte han i Landskrona på nivået under, og bøtta inn 17 mål på 22. kamper. Han er opprinnelig fra Malmö FF-systemet.

Han kom også da til å hjemsøke sin gamle klubb, da Landskrona slo ut Malmö FF av cupen i 2016. Han assisterte 1-0 og 2-0 før han selv satte 3-0 i en historisk 3-1 seier for lille Landskrona.

Etter det jeg ser rundt på nettet er fyren litt breial, og twitter-profilen hans er kort og konsis: “Hatad av motspelare och domare”.

Høres ut som en mann for oss.

Klikk her for å se han bli matchvinner i derbyet mot Varberg i helga.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *