Engamorgen onsdag 9. august: Uavgjort for rekrutta

Bilal Njie. Foto: Kenneth Berger/Vålerenga Fotball

Matchen i Vallhall i går hadde det meste. Mål, sjanser begge veier, rabiate okser, NHL-stjerner, gamle kjenninger, flere hundre tilskuere, dommer med eksotiske regeltolkninger og en brølende Tom Nordlie.

 

2-300 tilskuere i Vallhall fikk se en spennende kamp med sjanser i begge retninger og bra tempo. På tribunen kunne man se blant annet superstjernene Brede Csisar, Glenn Jensen og ikke ukjente Mats Zuccarello i tillegg til vår gamle venn Lars Tjernås.

Skeid kjørte fra start og tok ledelsen på corner etter bare syv minutter, og der og da så det ut som vi skulle få skikkelig juling. Det var bare Skeid, og de kunne fort satt både to og tre scoringer. Men det klarte de ikke, og etterhvert fikk gutta tatt litt tak i kampen. Bortsett fra et innlegg som gikk et stykke over Kjelsrud Johansen hadde ikke Vålerenga noe angrepsspill før etter 30 minutter. Da tok Bilal Njie saken i egne hender og kjempet til seg ballen, driblet av tre mann og scoret. Plutselig sto det 1-1.

Det er mulig Skeid hadde sluppet seg litt ned, noe som er ganske dumt når du ikke har parkert kampen. Tom Nordlie hadde i alle fall nok av gloser å komme med. Den mannen har ikke forandret seg mye, og kommandoene hans høres ganske greit uansett hvor i Vallhall du er. Når spilleren han brøler til er syv meter unna hører i alle fall han det.

Til pause byttet vi Kjelsrud med Elsebutangen og begynte å slå baller i bakrommet til Skeid, og fikk to store sjanser på det tidlig før Skeid fikk summet seg. Utover i andre omgang dro ting seg til. Det ble tettere, litt amprere, og vi hadde en dommer som ikke var helt med. Blant annet lå en Skeid-spiller nede strekk, og han fikk behandling på banen i typ 3 minutter. Når han var oppe igjen var det plutselig frispark til Skeid, som de prøvde å ta 15 meter nærmere Vålerenga-målet attpåtil. Opplegg. Det er heller ikke ofte man ser Vålerenga gå i offside, for så å se motstanderne ta frisparket ti meter inn på Vålerengas banehalvdel.

På tribunen sto det rabiate Skeid-okser på tirsdagsfylla med innsmugla Hansaboksøl og øste ut hat mot Vålerenga. Ikke visste jeg at Skeid hadde et så nært forhold til Strømsgodset, men det har de altså. Til syvende og sist klarte dem ikke slå rekruttlaget vårt med sitt A-lag. Greit, det. Det begynner nå å bli langt opp til toppen, så Skeid kan egentlig glemme opprykk.

Så hva med Vålerenga? Sakarias Opsahl var meget god på midtbanen og var vår BB. Ellers er det litt varierende prestasjoner, og ingen av a-lagsspillerne utmerket seg spesielt mye – men vi møtte altså en ganske god motstander.

 

Det er utrolig viktig for klubben å beholde plassen i Postnord-ligaen, og utover høsten kan det hende voksne A-lagsspillere må trå til for å få til det. Da bør de levere. Noen av de voksne gutta har sett fullstendig uinspirerte ut når de har spilt for Vålerenga 2, og det holder rett og slett ikke. Når du går på jobb så må du gidde, hvis ikke får du finne deg noe annet å drive med.

Faktisk vil jeg påstå det sier ganske mye om deg som type om du presterer eller ikke på rekruttlaget. Det å være profesjonell betyr at du gjør ditt beste selv om det kanskje ikke er sånne kamper du har lyst til å spille.

Uansett: Det skal bli spennende å følge dette laget utover høsten. Neste kamp blir en superviktig sekspoenger mot Follo som ligger to poeng bak oss på tabellen. Den går 15. august kl 18.30 på Ski Stadion.


 

Billetter til åpningskampen

Nå starter forsalget av enkeltbilletter til medlemmer av Vålerenga Fotball Elite, Vålerenga Fotball og Klanen. Medlemmer av øvrige grener i Vålerenga må vente til fredag.

Forsalget gjelder fram til lørdag kl 14.

Les alt her


 

Ælverum

Ikke glem at vi har en cupkamp denne uka heller. Og bare fordi motstanderen heter Elverum betyr ikke det at den er mindre viktig. Det er 4. runde i NM! Har du sesongkort på Ullevaal kommer du inn med det. Har du kjøpt Vallekort må du løse vanlig billett.

Sist vi møtte Elverum var 2. runde i 2014, og da holdt det på å ende med cup-exit da vi ga bort en tomålsledelse med Elverumscoringer etter 81 og 82 minutter. Vidar Örn Kjartansson ble matchvinner i ekstraomganger.

Da ble det også litt furore da Klanen stilte med et banner som det sto “Redd Ulven – Skyt Bønda”. Det ble lokale skriverier og vel også trusler om anmeldelse for drapstrusler. Det ble også sak i Aftenposten om bondehets.

Akkurat det har nok undertegnede noe av skylda for, jeg kan innrømme at akkurat det banneret var min idé. Også fikk jeg ikke dratt oppover en gang!

2 kommentars på “Engamorgen onsdag 9. august: Uavgjort for rekrutta

 • 9. august 2017 i 15:04
  Permalink

  Nye regler mtp. offside i år.
  Frisparket skal tas fra der spiller mottar ballen. Ikke som tidligere, hvor frisparket skulle tas fra der pasningen ble spilt.

  Svar
 • 9. august 2017 i 21:00
  Permalink

  Haha, det visste jeg ikke. Ikke min sidemann heller, som tilta i vinkel i fem minutter på dommeren.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *