Engamorgen fredag 11. august: Covfefe!

En av få som får godkjent: Christian Grindheim

Det er ikke lett å finne et dekkende ord for kampen i går.

 

I perioder var det så stillestående at det så ut som første omgang av filosofenes fotballkamp fra Monty Pyton, eller fotballkampen i Simpsons:

Vi som dro til Fredrikstad for å se kampen mot Kråkerøy tenkte vel at det var gåfotball nok. Så kom Ørn Horten, hvor vi ble redda av et frispark fra Stengel i ekstraomgangene. Nå var det Elverum, og 1-0 seier etter et mål på corner. Faktisk gradvis dårligere innsats i de kampa.

Smak på dette: Vi har ikke scoret et spillemål på 269 minutter fotball mot svak cupmotstand. 

Jeg lurer litt på hva som rører seg i hodet til spillerne. Hvorfor spiller det noen rolle hvilken motstander du møter? Det er anledningen som er viktig, og det er fjerde runde i cupen. Du spiller om en kvartfinale, og plassen din på laget til mandag mot Tromsø. Betyr ikke det noe?

Nå betyr det åpenbart ikke så mye for Vålerenga-fans heller, ca 2300 innafor portene på Ullevaal. Bare menigheta. Og vi blir naturligvis brukt som fremste eksponent på et nasjonalt symptom i Dagbladet.

Men spørsmålet går også til alle som ble hjemme. Skjønner du ikke at fjerde runde i cupen betyr noe?

Elverum var ikke særlig imponerende, men så lenge det bare står 1-0 kan alt skje, noe de vet – og vi vet. Så holdt det også på å gå galt mot slutten da en av dem kommer alene, sendte keeper feil vei, og satt den såvidt utenfor på andre sida.

Christian Grindheim sto fram som kaptein, tok defensive løp og la ned en skikkelig innsats. Innhoppene til Finne og Dønnum var positive. Resten var det egentlig bare glimt fra, og fryktelig skuffende å se på. Man er ikke mentalt til stede.

Man tar intiativ litt her og litt der, folk kommer en og en, og når det endelig ser ut til å bli et skikkelig angrep, så skal man prøve å drible av 20 mann og gjøre alt sjøl, eller så sender man et innlegg til månen.

Hadde vi møtt Rosenborg i denne kampen hadde det vært 15-18.000 på tribunen og høy innsats. Samme cuprunde, samme viktighet.

Men nå blir det Rosenborg uansett. Selvsagt fikk de hjemmekamp, på Lerkendal i kvarten.

Etter å ha halta oss igjennom cupen får vi sikkert se et helt annet lag i den kampen. Det bør vi.


 

Håkki!

Første treningskamp gikk av stabelen i dag, og det ble 0-3 tap for Frisk Asker i Furuset Forum. Aner ikke åssen ting så ut, men første treningskamp er aldri spesielt severdig.

 

Neste treningskamp er mot Sparta på søndag kl 17.

 


Og du? Les oss i Dagsavisen i dag. Det er fredag!

5 kommentars på “Engamorgen fredag 11. august: Covfefe!

 • 11. august 2017 i 09:18
  Permalink

  På vei ut av stadion i går var det en som sa, “et lag som ikke ville spille fotball mot et lag som ikke kunne spille fotball”!

  Svar
 • 11. august 2017 i 09:41
  Permalink

  Daniel F.H. burde snart innse at sportslig er han på nivået med dobbelt kokte pølser fra Lyn-bua.
  Noen i klubben burde også se at de pengene Daniel får i lønn, burde blitt brukt på unge talenter eller i minste fall noen som gidder å strekke frem en fot når motstanderen passerer så nære at man kjenner håret deres på vei forbi.

  Og hvem som ser på Ghayas og tenker “han må vi kjøpe” har riktig nok på seg en hvit skjorte, men den er kneppet sammen med ermene på ryggen.

  Opp i ringene!

  Det kan bli direkte flaut på ny stadion om man ikke snart begynner å blø for drakta, klubben og supporterne

  Svar
 • 11. august 2017 i 10:34
  Permalink

  Skremmende oversikt i Dagbladet. Norge er en nasjon for spesielt interesserte. Her burde det vært fullt hus og stormende jubel på Ullevaal i går.

  Svar
 • 11. august 2017 i 11:29
  Permalink

  Når klubben tar 200kr for en billett i cupens 4. runde mot et Obos lag, kan man ikke forvente mer enn 200 på stadion. Skammelig billett pris.

  Svar
 • 11. august 2017 i 11:42
  Permalink

  Skammelig pris! Som alt annet i Norge …

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *