Engamorgen onsdag 23. august: Idrettsprofilen Tom A. Schanke er død

Tom A. Schankes partis valgliste fra 1981 understreker tilknytningen til Vålerenga med Tippen, Henger’n og Bruno på lista. Skjermdump fra www.ssb.no/a/histstat/nos/nos_b261.pdf#page=112.

På en morgen hvor sportsnyhetene preges av dopingdommen mot Therese Johaug bringer vi nyheten om at en idrettsprofil med Vålerenga-tilknytning er falt bort, og at Vålerenga Hockey har slått Sparta i treningskamp. Dessuten arrangeres det tur til Lerkendal i helga.

Idrettshistoriker Tom A. Schanke døde sist uke, 77 år gammel. Schanke hadde lenge et nært forhold til Vålerenga, og var en periode også daglig leder i klubben. Schanke var synlig, og sto blant annet for pauseunderholdningen på Bislett gjennom 1980-årene i sine fargesprakende dresser. Videre vil han huskes som en sterk og tydelig debattant, uten at han nødvendigvis hadde forståelse for andre synspunkter. Gjennom dette må han vel kunne sies å ha vært viktig i inspirasjonen til å etablere Klanen …

Både VG og Dagbladet trekker spesielt fram forslaget han vant fram med på fotballtinget i 1987, som gjorde at kamper som endte uavgjort i Norge i 1987-sesongen skulle avgjøres med straffesparkkonkurranse.

Schanke var lenge et aktivt medlem i Vålerenga, sto for arrangementer som trakk utenlandske lag som Liverpool til Bislet på 1980-tallet. Han var også politiker, og Vålerenga-tilknytningen understrekes av valglista fra 1981 (over) med blant annet Tippen, Henger’n og Bruno. Legg også merke til at Schankes idrettsparti (som de eneste) også hadde navn på engelsk. Partiet fikk rundt 800 stemmer.

 


Vålerenga slo Sparta

I gårsdagens treningskamp i Østfold slo Vålerenga Sparta 4-1, melder Vålerenga Hockey på Facebook.

Målene kom slik:

  • 04.58 0-1 Filip Gunnarsson
  • 09.46 1-1 Kalle Ekelund
  • 16.03 1-2 Tobias Lindström
  • 24.28 1-3 Tobias Lindström
  • 43.49 1-4 Filip Gunnarsson

 


Tur til Trondheim søndag

Klanen arrangerer busstur med Bohembussen til Trondheim for å støtte Vålerenga gjennom cupkampen mot Rosenborg på søndag. Bussbilletten koster 400 kroner, avreise fra Bohemen 10.00 søndag morgen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *