Engamorgen tirsdag 29. august: Et bilde tå RBK

Sluttresultatet. Foto: Vif-fotballs suppporterkoordinator.

Det er tirsdag morgen. Og Aperopets fokus er fortsatt på at Vålerenga er i semifinalen i cupen. Og at ingen har sett verken Kåre Ingebrigtsen, Mike Jensen eller “et bilde tå’n Ivers” etter at resultatet var et faktum. Mange Vålerenga-supportere har snakket mye om å sutte på karameller. Men mest av alt handler det kanskje om hva bildet av Rosenborg er.

For medaljen har en bakside som skiller seg fra den blankpussede fasaden. Det offisielle bildet av Rosenborg, det er «Et bilde tå’n Ivers» framført av en smørblid Åge Aleksandersen, før «hele Norges Rosenborg» vinner en gigantisk fotballkamp mot økonomisk mye sterkere motstand, og laget vinner for alle oss som er norske, for alle oss som har trua på det gode i fotballen, og som viser at lille David kan klinke til store Goliat med steinen i slynga.

At Rosenborg selv bruker et bilde av Odd Iversen som sin kamphymne er et interessant bilde. For han var et av de aller største talentene norsk fotball har sett. Og han var en av de som på langt nær nådde så langt som han kunne gjort. Han var enestående i Norge et par sesonger på tampen av 1960-tallet, forlot Trondheim for belgiske Racing Mechelen og den potensielle karrieren som en av Europas aller beste spillere ble nærmest ødelagt av en skade. Etter noen år kom han hjem til RBK, deretter VIF, før han avslutta i RBK. Deretter flyttet han til Gjøvik og fotballkarrieren ble avløst av det både Odd Iversen selv og Adresseavisas Kjetil Kroksæter beskriver som en periode som arbeidsledig dranker på full tid.

Det var stygt å observere. Men det var virkeligheten.

Det er dette «bildet tå’n Ivers» Rosenborg virker å ha utelatt. På “brakka” klages og sytes det over den økonomiske handlekraften Zenit har når de skal møte RBK i Europa-ligaen. Parallelt forstår ingen i RBK at for Vålerenga er det Rosenborg som er Zenit. Det er Rosenborg som som er den store klubben med handlekraft. Og et bilde av Ivers er ikke komplett uten et bilde av Steffen Iversen som sammen med sine fire søsken/halvsøsken er forlatt for at far skal takle et liv etter fotballen i en traurig innlandsby.

For Rosenborg er blide, åpne og inkluderende når det går bra. Tar man et feilskjær mot Haugesund i serien, kan man fleipe det bort og si at «Vi skal nå ta hjem serien, lell», med det å-så-sjarmerende og folkelige bruktbilselgersmilet til «Brutter’n».

Når Vålerenga sender laget ut av cupen blir det imidlertid verre, for da er det slutt. Da har verden gått i tusen biter. Da er det synd på Rosenborg. Muligheten til tredje The Double på rad er utradert. Tenkt deg det! Ikke lenger mulig å få tredje The Double på rad. Må begynne å spare på nytt neste år. Som en bortskjemt sønn av storbonden som blir sint fordi noen av småfolka får ei skje fra grautbollen hans. Kanskje var en reaksjon mot denne lette selvfølgeligheten Steffen Iversen slapp ut i euforien rundt Vålerengas seriesølv i 2004.

For dette er også et «bilde tå’n Ivers».

På samme måte som både bildet av en Nils Arne Eggen som tygger på sine egne gommer og snakker om potetene i Orkdal’n og bildet av en Kåre Ingebrigtsen som er så potte sur at han går rett i garderoben og nekter å snakke med NRK etter cupkampen er bilder av RBK. Det er ikke lett å være jovial og folkelig og blid når resultatene ikke går den veien man ønsker.

Men på morgenen tredje dag er det ikke bare bilder av Ivers, Rosenborg og Trondheim. Det er faktisk i større grad bilder av Vålerenga, Oslo lag som er i semifinalen også. Sånn som klubbens oppdatering på Twitter på dagen i går. Eller Oslolosen samme sted.

Sånn for sikkerhets skyld minner vi om at Vålerenga er i semifinalen, og at NFF og TV ikke har fått ut fingeren og bestemt om kampen skal spilles 20. eller 21. september.

 


Alta-VIF2 3-0

I andre nyheter tapte et svært ungt Vålerenga-rekruttlag i går 0-3 for Alta i Finnmarkshallen.

 


Sander Berge jaktes av Sevilla

En rekke medier melder at Sevilla har levert et bud på cirka 110.000.000 kroner for tidligere Vålerenga-spiller Sander Berge. Landslagssjef Lars Lagerbäck sier til Aftenposten at han ville forstått Berge om han ønsket overgangen.

2 kommentars på “Engamorgen tirsdag 29. august: Et bilde tå RBK

 • 29. august 2017 i 16:15
  Permalink

  Undrer på hva Nils Arne sa når det ikke var en trønder i start elleveren? Mot Ajax hadde det en! :-)

  Svar
 • 29. august 2017 i 20:57
  Permalink

  Rbk med deres supportere har ønsket å promotere at de er “hele Norges Rbk” i E-cuper. Så sutrer de over at andre lags supportere ikke vil gå med på det.

  Men på en måte så har jo Rbk blitt “hele Norges RBK” m.t.p hvem som spiller for Rbk. Men med en vital tilføyelse: UTEN trøndere

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *