Engamorgen onsdag 30. august: Det nye stadionet er (nesten) åpent!

Herman Stengel kommer med uhemmet skryt av matta på det nye stadionet. Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Ok, helt åpent er stadionet egentlig ikke. Faktisk er det fortsatt definert som en byggeplass. Men A-lagene på både herre- og kvinnesiden har gjort sine første forsiktige balltouch på det nye kunstgresset, og etter rapportene ser ting veldig bra ut.

Det var Dagsavisen som først kunne melde om damelagets første testtrening på eget kunstgress mandag kveld. I går formiddag var det guttas tur, og både administrativ leder for damelaget Egil Ødegård, og Herman Stengel og Bård Finne forteller om meget lovende forhold.

 

Jeg vil påstå jeg har sett en del baner i Norge og jeg vil hevde at dette er den flotteste vi har vært på, sier Ødegård til Dagsavisen, mens Stengel karakteriserer banen som Helt sinnsykt bra til vif-fotball.no.

 

Grunnen til at testtreningene er blitt gjennomført er at kunstgressdekket skal godkjennes av FIFA før det kan tas i bruk på fast basis. Derfor var det ikke bare spillere og trenere som var til stede på dagens trening, men også representanter for FIFA og Universitetet i Gent (som tydeligvis er en autoritet innen kunstgresstesting), med en bråte testredskaper.

 

De belgiske vitenskapsmennene synes også å være i fyr og flamme over kvaliteten på plastikken, og kan melde om knallsterke resultater på alle testene de gjennomførte. Så får det heller gå at verdens beste kunstgress aldri vil bli helt det samme som en god gressmatte, men den diskusjonen må vi vel innse at er tilbakelagt.

 

PS: I saken om testinga på klubbens sider kommer det også fram at tilskuerrekorden i Toppserien er på labre 1643 personer. Jeg veit om flere folk som verken bryr seg om herre- eller kvinnefotball, men som har tenkt seg på åpningskampen, lørdag om halvannen uke. Så ikke bli overraska om tilskuerrekorden blir knust ettertrykkelig. En historisk kamp på flere måter, der altså.


 

Hockeysesongen nærmer seg også, og i den anledning har nettavisen Vårt Oslo laget en førsesongsak om Get-ligaen generelt og VIF Hockey spesielt. I den kan Roy Johansen fortelle at klubben jobber med å få på plass en kontrakt med Anders Myhrvold, som har spilt flere treningskamper for Vålerenga i det siste, i tillegg til at man jobber med å lande en svensk eller finsk back.

 

Men det mest oppsiktsvekkende i saken er tabelltipset som Vårt Oslo presenterer. På de fire øverste plassene finner vi:

  1. Frisk Asker
  2. Stavanger Oilers
  3. Storhamar
  4. Vålerenga

Hvis alle disse fire plassene går inn kommer hele Aperopet-redaksjonen til å kjøre analtog fra Furuset Forum til Vårt Oslo sine lokaler, før vi vil bære journalisten Tor Hagenborg, som har skrevet tipset, på gullstol rundt kvartalet, mens vi synger lovsanger som hyller hans overlegne evne til å se inn i framtida.


Ifølge ryktene er Sander Berge heit som et stykke nybakt brød på overgangsmarkedet. Tidligere i uka er det blitt snakket om et Sevilla-bud på 110 millioner for den tidligere Vålerenga-spilleren. Siste utvikling i saken er nå, ifølge Dagbladet, at Genk blankt avviser budet fra Sevilla fordi de regner med å få en mye høyere sum dersom en Engelsk klubb kommer på banen.

Her er det bare å håpe på at Vålerenga har sikret seg en solid videresalgsavtale.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *