Engamorgen lørdag 2. september: Nøklene er overlevert

En uke til vi endelig skal fylle disse plassene

Igår var overtakelsesdato for vårt splitter nye hjem. Partnerne fikk seg en rundtur i de nye fasilitetene. Vi er kanskje ikke så heldige, men vi har fått tak i noen bilder. Noen andre bilder har vi også fått fra stadionpubben Øst. Ja, og hva skjer med de nye fasilitetene til håkkin? 

Lurer på om det er med stadionoverlevering som det er med leilighetsoverlevering? Sjekker man om rengjøringen er i orden, tar man felles måling av strømmen, og må man kalle frem sin beste Sherlock for å finne av nøkkelmylderet?

Sannsynligvis er rengjøringen godkjent per default siden vi er ivrige, nye huseiere som ikke klarer å vente med å starte vårt nye liv.

Vi går rett og slett inn i en ny tidsepoke for klubben. Vålerenga Kultur og Idrettspark vil gi oss nytt liv. Bare så synd at vi må vente en uke til før vi får smakt ordentlig på det.

Når Vålerengas Toppserielag inntar den nyeste kunstgressbanen på Valle, kl. 15 om en uke eksakt, vil drømmen endelig være realitet for alle som løser billett. Vi får oppleve Vålerenga i eget hjem fra tribuneplass.

Like interessant som tribuneplassen din er tror jeg klubben kunne tjent noen ekstra kroner i tiden fremover, ved å ha guidete turer i stadionlokalene. Vi i Aperopet fikk, sammen med de andre bloggene, et eksklusivt innblikk i lokalene under oppføringen. Flott var det, men det innbar en del fantasi. Vi måtte se for oss en god del som fortsatt ikke var på plass.

Partnerne har nok allerede betalt sitt og derfor fikk noen av dem sin egen guidete tur gjennom fasilitetene igår. Heldigvis kjenner man folk så her får man et utvalg av de private bildene tatt på rundturen, takket være Jonny Lundsten.

Glenn Jensen ønsker partnerne velkommen til ENGA! -loungen. Foto: Jonny Lundsten
Utsikten mot Nordtribunen fra VIP-området. Foto: Jonny Lundsten
VIP-tribunen. Legg merke til at plastbeskyttelsen fortsatt er på setene. Foto: Jonny Lundsten
Høyst sannsynlig fra matrialforvalter Bjørge Fedjes arbeidsrom. Foto: Jonny Lundsten
Forhåpentligvis noe som vil lege slitne spillere fremover. Foto: Jonny Lundsten
Gutta får egne tilegnede plasser i garderoben. Her tydeligvis fra plassen til Daniel Fredheim Holm. Foto: Jonny Lundsten

Redaksjonen håper å kunne ta en nærmere titt snart vi også. Forhåpentligvis leser noen i klubben dette nå. Hint, hint, verdens dårligst skjulte hint!

Vålerenga Sjappa skal visstnok åpne dørene på tirsdag. De som følger Sjappa på Facebook har sikkert sett videoene sjappesjefen, Frode Veie, har lagt ut de siste ukene. Siste video viste en hel haug med pappesker og noe som virket som en ny kolleksjon. Vi gleder oss til å ta en nærmere titt.

Vi håper samtidig at gastropuben Øst åpner dørene. Mye ser allerede veldig klart ut hvis man dømmer etter bildene delt på deres Facebookside. Det er forøvrig der vi har hentet følgende bilder.

Bardisken
Sittebåser
Bardisken med tappetårn og TV-skjermer

Som sagt. Håpet er å besøke vårt nye vannhull allerede på tirsdag, men dette er dessverre bare spekulasjon og håp fra vår side.

Uansett blir det et par besøk neste helg.

 


Så hva skjer egentlig med Jordal?

Seks dager før hockeysesongen starter smeller verdens dårligst skjulte bombe. Byggingen av Nye Jordal Amfi blir forsinket, grunnet underjordiske bekker.

Tidlig anslag, ifølge mediene, er tre måneders forsinkelse for en hall som etter planen skulle stått klar til sesongstart 2018/2019.

Vålerenga Hockey virker lite imponerte over det hele og spesielt over informasjonsflyten fra kommunen.

Nå er det mulig alt ikke er så dramatisk som man skal ha det til. Ifølge Eli Grimsby, adm direktør i kultur & idrettsbygg, vil de komme med mer informasjon når de vet om det faktisk blir endring i planene.

Med andre ord er det ingen endring i planen ennå. Kryss fingrene.

Det som er mer langt mer dramatisk er at utvidelsen av publikumskapasiteten i Furuset Forum fortsatt ikke er plass. 

På dette punktet virker Vålerenga som om de blir tatt langt mer på senga. Utvidelsen til over 2 000 seter, som var et av de viktigste kravene for å godkjenne Forum som ligaarena, er visst ikke i nærheten av å være på plass. Nevnte vi at pucken droppes om seks dager?

Nok en gang, på relativt kort tid, blir Vålerenga Hockey tatt på senga. Nok en gang i forbindelse med kommunikasjon mot Oslo kommune.

Her er det noe som skurrer. Under byggingen av stadion på Valle har fotballen og kommunen ofte stått side om side i kommunikasjon med omverdenen. Begge har skrytt av dialogen med hverandre gjennom hele greia, selv med byråds- og bystyreskifte under byggeprosessen.

Skiller virkelig Jordalprosjektet seg så mye fra stadion?

Vi sitter ikke på fasiten, men tipper på en salig blanding av følgende årsaker. Stadion er et privat intiativ styrt av Vålerenga Fotball, som da har egeninteresse i å få prosjektet på plass i tide. Jordal derimot er et kommunalt intiativ der kommunen ikke har noen særinteresse i at prosjektet går på skinner. Vålerenga Hockey som skal bruke hallen blir en pådriver uten makt.

I tillegg mistenker vi Vålerenga Hockey å ikke være så gode på kommunikasjon. 

Nå vil jeg ikke svartmale klubben helt. Jeg tror ikke hockeyn gjør det med vilje. Jeg har selv sittet i styre og stell, i Vålerenga Basket, og med en uendelig rekke med forefallende oppgaver å ta hånd om, ble alltid kommunikasjon med omverdenen nedprioritert. Sannsynligvis sliter Vålerenga Hockey med akkurat det samme. Det er lett å skjønne at man lar kommunen kjøre showet på de tingene kommunen har sagt de skal ta hånd om.

Problemet med den planen er at du ikke kan stole på at kommunen bare fikser det de har sagt de skal gjøre. I 2013 ba jeg kommunen om å få på plass “no charge zone” på Vålerengas basketbane. Jeg fikk beskjed om at det skulle de ordne og forholdt meg til det. Det er nå gått fire år. Banen har blitt pusset opp, og “no charge zone” feltene mangler fortsatt.

Det er altså et veldig enkelt grep Vålerenga Hockey bør ta for å slutte å bli tatt på senga i framtiden.

Mas, mas, mas…

 


Anders Myrvold har signert

Det blir comeback i kongeblått for den tidligere NHL-spilleren. Nok en ringrev som kan fungere som en mentor, i en tropp der mange fortsatt merker at kroppen forandrer seg.

Hjertelig velkommen tilbake, Anders.

Nå venter vi bare på et nytt comeback fra Øystein Olsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *