Engamorgen mandag 4. september: Tidenes Vålerenga-uke

Så glad blir man når man tenker på den kommende uka. Foto: Eivind Hauger

Det er mandag, og etter en strålende helg viser Oslo seg i dag fra sin heller kjipe side. Det er grått, mørkt og kaldt. Allikevel er humøret på topp, for denne mandagen har jeg venta lenge på. Dette er mandagen som markerer inngangen til en historisk uke for Vålerenga.

Og selv om rosinen i pølsa denne uka er de to åpningskampene til helga, så er det mye annet snacks å få med seg også.

I ettermiddag gjennomfører A-laget sin første trening på den nye arenaen. De kjørte riktignok en testtrening der i forrige uke, men den handla mest om å teste om ballen spratt og rulla riktig på det nye dekket. I dag blir det fullt kjør med firkant, gris, fotballtennis, og enspretten (dette var i hvert fall det vi fylte treningene med da jeg spilte på Lille Tøyens småguttelag på begynnelsen av nittitallet. Jeg regner med at de samme treningsprinsippene fortsatt gjelder i dag).

Så vidt jeg kan forstå er treninga i dag ikke åpen for publikum, men pressen og vålerengabloggerne  er invitert til en kombinert omvisning på stadion og overværing av treninga, så du kan glede deg til en fyldig omtale av både treninga og fasilitetene i morgendagens Engamorgen.

Tirsdag er det åpning av den nye Sjappa. Skog hadde en fin gjennomgang av Sjappas historie i går og i fra i morgen klokka ti kan du altså se den siste inkarnasjonen av Vålerengas supporterbutikk.

I tillegg vil ti av A-lagsspillerne gjennomføre en 90-minutters trening med 90 kids som er tilknyttet KFUM, på Ekeberg i morgen klokka 15.00. Etter treningsøkta blir det en kaos-kamp hvor seks vålerengaspillere spiller mot alle de 90 KFUMerne. Dette er kanskje ikke det arrangementet denne uka som appellerer mest til Vålerengas supportere, men det at klubben tar grep for å etablere et godt samarbeid med de andre lagene i Oslo er gull verdt på sikt. KFUM er også invitert til å spille en minicup i Fanzonen før kampen på søndag.

 

Så kommer et par dager som står i hockeyens tegn. Onsdagen er det nemlig kick off før hockeysesongen på Vålerenga Vertshus. Vi klipper fra Facebook-eventet:

Endelig er det tid for et nytt hockey kick off på Vålerenga Vertshus! Ta med din datter og din hamster, når flere av de flotte Iskrigerne tar turen til verdens beste bydelspub.

Martin Laumann Ylven, Tobias Lindström, Tallak Lyngset og Jonas Oppøyen kommer – sammen med vår kjære Brede Csiszar. Kommer du?

I år som i fjor blir det Kahoot-quiz, så lad opp smarttelefonen og spiss konkurranseinstinktet – vi stiller jo selvfølgelig med PREMIE også, må vite!

Vi gleder oss veldig til nok et kick off, og håper du tar turen! Har du spørsmål til spillerne er det bare å sende inn – eller komme og stille dem sjøl på Vålerenga Vertshus, onsdag 6. september klokka 19.00.

Vår egen Ine er konferansier i år, så hvis du vil se en høygravid, nervøs dame, kom innom!

Velkommen skal dere være, både barn og voksne :)

 

Fredag er det sesongåpning mot Storhamar i Fjellhallen på Gjøvik. Forvent mye hamarfolk, og et underdog-stempla Vålerenga som overrasker dem alle sammen.

 

Lørdag blir det første møtet med Vålerengas nye hjem for mange av oss. Det hele starter klokka 12.00 med gratis aktiviteter for ungene på torget utafor stadionet. Samtidig åpner den nye gastropuben ØST.

Klokka 14.45 er det en åpningsseremoni inne på stadionet, før kampen mellom Vålerenga og Kolbotn starter klokka 15.00. I det kampen er ferdig er det klart for fest hele kvelden, med Børst og Ball på torget.

 

Og så står søndagen for tur. Dagen vi har venta på i gudene veit hvor mange år. Det hele starter med en gudstjeneste i Vålerenga Kirke, for dem som ønsker det, før det blir supportertog med Vålerenga janitsjar og skolekorpset fra kjerka til stadionet. Avgang klokka 14.00. Deretter går det slag i slag med aktiviteter på torget, åpningsseremoni og avspark klokka 18.00

 

For en uke dette kommer til å bli! Er det rart vi gleder oss?!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *