Engamorgen onsdag 6. september: Stadionåpningsfest med Børst & Ball lørdag

Til helga åpner Vålerengas nye stadion. Mellom damekampen (lørdag) og herrekampen (søndag) tar vi oss tid til en festival med noe av den beste musikken som kan oppdrives i Vålerenga-land. Få oversikten over programmet for festen i dagens Engamorgen.

Til festivalen er det forhåndssalg på billetter (325 kroner inkludert gebyr) på Bohemen, Vålerenga Vertshus og i Sjappa, samt via denne lenken hos Ticketmaster.

I motsetning til de to festivalene i 2013 og 2016 arrangeres den denne gangen ikke på GSF i Gamlebyen. I stedet er stedet plassen foran gastropuben Øst i nye Vålerenga Kultur- og idrettspark.

Hvor fett er ikke det?

Kjøp billett på forhånd, så slipper du kø!

Dørene åpner 17.00 – rett etter at damekampen er ferdig – og det er duket for en helvetes fest!

Opplegget synes å være kjent fra festivalene i 2013 og 2016: En rekke gode band med tydelig Oslo-tilknytning og Vålerenga-hjerter spiller et sted mellom 30 og 60 minutter hver. Det handler om osloband, og det låter fett. For å guide gjennom et strålende program har Aperopet laget en oversikt med YouTube-videoer og lenker til Spotify. For den vante B&B-gjest blir det mange morsomme gjenhør og mange nye bekjentskaper.

 


Islandsgate

Islandsgate er fortsatt ei gate på Vålerenga. Og de har blitt et vesentlig mer kjent band enn de var da de spilte på fjorårets festival. De hører fortsatt hjemme i en amerikansk pønktradisjon og spiller sanger som viser medlemmenes kjærlighet til bydelen og idrettslaget Vålerenga. Debutsingelen “For Enga” kom for et par år siden, og ble fulgt opp av det strålende debutalbumet som har medført fulle hus på blant annet Vålerenga Vertshus og Enga Cafe. Dette er fett!


Oslo Ess
Oslo Ess er et godt og solid rockeband i tradisjonen etter Raga Rockers og Jokke & Valentinerne. Det er rock & roll med røtter i tøff hverdag og barske forhold. Allsangsvennlig er det også. De har holdt det gående i noen år og spiller fletta av de fleste live. En sang om Bislett har bandet også!


Herreløse
Herreløse er en hip hop-trio fra Oslo. De har sterke tekster og et rikt arrangement. I likhet med Oslo Ess har også de hentet tydelig inspirasjon fra den sosialrealistiske delen av Oslos rockeverden. Men når de leker seg med livet på skyggesiden får det likevel et helt annet uttrykk. Forvent et fett og annerledes show.


Gatas Parlament
Gatas er en av de lengstlevende hip hop-gruppene i landet, og har levert hardtslående tekster med basis i politikk, livet på østkanten og medlemmenes forhold til Vålerenga gjennom mer enn 20 år. Nå er kjernen i bandet Elling og Jester, men vi blir ikke overrasket om det dukker opp gjester også. For Gatas del er konserten lørdag også slippfest for den nye EP’en «Velkommen Hjem», en hyllest til klubben vår.


Bjølsen Valsemølle
Trond Ingebretsen har holdt hjulene igang i Bjølsen Valsemølle-maskineriet i ulike perioder over mer enn 40 år, og er en legende i Vålerenga-miljøet etter å ha skrevet “Vålerenga Kjerke” til bandets første album tidlig på 1980-tallet. På Børst & Ball 2013 besøkte Ingebretsen oss og spilte tre låter. Nå tar han med seg bandet og spiller et lengre sett.

YouTube har minner fra 30 år tilbake


Ole Henrik Halvorsen

I tillegg spiller Ole Henrik Halvorsen/Wild Touch (etter hva vi forstår) inne på den nye puben Øst. Han er Vålerenga-supporter, bosatt i Hamburg, og livnærer seg som musiker med en salig blanding av allsangsvennlige låter i de litt rocka sjangerne. Og litt Vålerenga blir det plass til selv der nede.

I sum utgjør dette virkelig en helaften!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *