Engamorgen torsdag 7. september: Hockeysesongen starter i morgen

Roy Johansen er klar for en ny sesong Foto: vif-hockey.no.

Det drar seg mot hockeysesong, og iskrigerne spiller sin første ”hjemmekamp” mot Storhamar i Fjellhallen på Gjøvik i morgen kveld.

Sesongen vi går inn i nå er helt åpenbart en mellomsesong på veien mot innflytting i Nye Jordal Amfi, og det er vel ikke å ta for hardt i om man sier at Vålerenga ikke er noen gullfavoritt i 2017/2018-sesongen. Her handler det om å holde hodet over vannet gjennom en ny sesong i underdimensjonerte Furuset Forum, og forberede seg på å kjempe om edelt metall fra 18/19-sesongen (eller 19/20-sesongen, hvis forsinkelsene på byggeplassen mellom Kampen og Vålerenga fortsetter?).

 

Mangelen på ressurser og den nedskalerte utgaven av Vålerenga hockey illustreres tydelig i gårsdagens sak i VG, hvor Espen ”Shampo” Knutsen og Roy Johansen inviterer VGs lesere med inn i den sportslige ledelsens nye kontorlokaler på Jordal: En brakke på størrelse med en middels stor utedass. Og denne seks kvadratmeter store brakka deles altså av fem personer.

 

Også pressen anser oss som svake før denne sesongen, og både VG og Hamar Arbeiderblad tipper oss på en sjetteplass. Det kan godt hende de får rett, og at vi bare må belage oss på en plass på nedre halvdel av tabellen, men det som er morsomt med idrett er at det å være underdog, og å slippe forventninger og press, kan gjøre at man klarer å slippe seg mer løs, og plutselig kommer inn i en god steam. For selv om vi ikke nødvendigvis kommer til å kjempe om serietittelen denne sesongen, så vil vi nok kunne bite godt fra oss på vårt beste. Og første mulighet til å gjøre nettopp det er altså i morgen.

Så ta turen til Gjøvik i morgen, og kryss av en ny arena på banehopperlista di!


 

Lurer du på hvordan stemninga er i spillergruppa før åpningskampen på nytt stadion? Eller vil du gi Ronny en overhaling for at vi ikke har klart å vinne en seriekamp på en halv evighet? I ettermiddag mellom klokka fem og seks har du muligheten til å stille opp med både spørsmål, ris og ros når Ronny Deila ønsker velkommen til Vålerenga Vertshus.

 

Jeg digger at Ronny tar seg tida til å møte oss som holder med klubben, og håper dette er en tradisjon som kan holdes i live i lang tid framover. Det å la trener og supportere møtes over en halvliter er en veldig vålerengelsk ting å gjøre, og Ronny skal ha en high five for at han har dratt i gang dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *