Engamorgen lørdag 9. september 2017: Begynnelsen på en æra!

I dag åpner Vålerengas nye stadion!

Når denne Engamorgen publiseres er det 6 timer 19 minutter og noe igjen til Vålerenga og Kolbotn sparker igang første oppgjør på Vålerenga Kultur- og Idrettspark. Det er virkelig! Det som virket så fjernt for ti år siden blir realitet.

Slikt gir gåsehud en lørdag morgen.

Skal man nyte det bombastisk og framtidsrettet som i tittelen eller barnslig og enkelt som Knutsen og Ludvigsen?

Kjenner at det er sånn kribleri, som sprer seg i fra magen

Sku’ tro vi hadde spist igjen

Nå skal drømmene få slippe fri, for idag er selve dagen

Og Knutsen går med nervene i spenn

For min del er det begge deler. Fordi det er det dette anlegget skal være. Det skal være arenaen for å kvalifisere seg til europeiske turneringer, men det skal også være arenaen for lek, moro og gode formende opplevelser for unge håpefulle ballspillere og supporterspirer.

Aftenposten leverer en god og reflekterende sak med utgangspunkt i hva som er intensjonen med nytt stadion på Valle, ny hall på Jordal der fokus er at 1,3 milliarder brukes på å gjenreise Vålerenga. Men pengene forplikter langt utenfor toppidretten.

– Stadion vil medføre at vi har en større mulighet til å gjøre flere aktiviteter. Vi gjør det fordi vi ønsker å gi noe tilbake til klubber i Oslo og omegn, at hele Oslo etter hvert skal kunne identifisere seg med Vålerenga. Det er enklere om du har ditt eget hjem, enn om du er på Ullevaal, sier daglig leder i Vålerenga Fotball elite, Erik Espeseth.

Daglig leder i Vålerenga Hockey, Gunnar Thøgersen sier følgende om anlegget på Jordal:

– De som vil merke det best, er elitelaget. Inntektssiden håper vi at skal bli betraktelig bedre. Så må vi også klare å komme tilbake til toppen av norsk hockey. Anlegget gir den muligheten. Størrelsen, inntektene gjør at vi får de samme konkurransemulighetene som Stavanger Oilers.

Og Byrådsleder Raymond Johansen sier:

– Vålerenga må også kjenne sin besøkelsestid. De må ta ansvaret som nå ligger der. Vålerenga skal bli den beste klubben for talentene i Oslo. Den rollen har de ikke klart å ta enda, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Resten kan leses i selve saken.

Her fortelles det også at det forhandles om salg av stadionnavnet med to aktuelle kandidater, men at det er uklart når dette er på plass.

 


Åpningskampen

Det viktigste som skjer denne helga skjer i dag klokka 15.00. Da sparkes den første kampen gjennom tidene på Vålerengas nye stadion i gang. Det er virkelig som begynnelsen på en æra (og jeg gleder meg som en unge!).

Til dagens kamp mellom Vålerenga og Kolbotn i Toppserien er det gratis adgang, men det kan ikke understrekes for ofte at alle som skal på kamp må ha billett. Dersom du har en konto hos Ticketmaster er det aller enkleste å velge hvilket felt du vil være på og bestille billetter hos Ticketmaster.

Hvis du ikke har konto hos Ticketmaster kan du registrere en slik. Ellers vil det være utdeling av billetter i billettlukene ved Sjappa før kamp. Og den nye Sjappa ligger – selvsagt – på stadion.

 


Vålerenga-Sarpsborg i morgen

Noen minutter før halv ni lørdag morgen var det cirka 20 enkeltbilletter igjen til herrenes første kamp på nytt stadion. Følg denne lenken for å kjøpe.

 


Børst & Ball

Alt du trenger å vite om Børst & Ball finner du i vår sak fra onsdag.

Engamorgen onsdag 6. september: Stadionåpningsfest med Børst & Ball lørdag

 

Dørene åpner 18.00, Herreløse går på scenen 18.00 som første band, mens Islandsgate avslutter ballet.

Det nærmer seg utsolgt, men finnes noen billetter på Ticketmaster.

 


Serieåpning i ishockey

Så får Vålerenga Ishockey ha oss unnskyldt for at vi ikke bruker like mye tid på gårsdagens serieåpning.

Vår utskremte så kampen slik:

Typisk første seriekamp. Storhamar er klart bedre, men målene vi slipper inn kommer av juniorfeil. Det hjelper nok ikke på moralen at Patrick Thoresen ikke får en velfortjent liten match etter stygg takling mot Brede i andre periode. Men vi utligner tre ganger, så det er styrke i dette laget

Dagsavisen rapporterer også, og hadde det morsomt. De kaller det et fyrverkeri av en hockeypremiere, skriver om Anders Myrvold og Patrick Thoresen, og oppsummerer det slik:

Storhamar skapte mest og vant fortjent, det så ut som toppnivået deres var høyere enn Vålerengas. 18-30 i skuddstatistikken forteller det. VIF hang i tauene i perioder, men vet at de har fysiske egenskaper som få kan matche. Men det holder ikke bare med fysisk styrke i hockey, fart på skøytene blir stadig viktigere. Og der virket Storhamar-skøytene litt skarpere denne kvelden.

  • 0-1 (10.44) Robin Dahlstrøm (Christian Larrivée)
  • 1-1 (16.50) Thomas Olsen (Tobias Lindström, Morten Ask)
  • 1-2 (20.15) Joachim Jensen (Dahlstrøm, Larrivée)
  • 2-2 (20.49) Ask (Magnus Fischer)
  • 2-3 (25.39) Jensen (Larrivée, Kodie Curran)
  • 3-3 (50.55) Filip Gunnarsson (Andreas Øksnes)
  • 3-4 (56.59) Dahlstrøm (Larrivée)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *