Engasøndag: 29/3-15: Tap igjen, tap igjen, tap igjen…

Da ble det sommerferie på Vålerenga Hockey, etter 4-5 tap i Sudden Death for Oilers. Vålerenga-fans ser etter lyspunkter, og mener flere av resultatene er positive, da tre av de fire kampene (pluss den som ikke ble tellende) var ettmålstap. Det stemmer jo det, men jeg mener det ikke holder vann når man ser litt bak resultatene. Vålerenga er i perioder bedre enn Oilers på rein innsats, men det er ingen tvil om at de har en bredere stall med bedre spillere over hele linja. Fjerderekkaspillerne dems ville vært nøkkelspillere hos oss. De maler oss rett og slett i senk og drar ut seire. I tillegg hadde de en langt bedre målvakt.

Og sånn er konkurransesituasjonen i norsk hockey. På sportssiden har Oilers er større trenerapparat, med blant annet to keepertrenere (ifølge Twitter). Vålerenga droppet det i år, og har såvidt jeg forstår dermed brutt et løfte ovenfor Steffen Søberg. I tillegg må man innrømme at Oilers også har norges beste hovedtrener i Petter Thoresen. Hockey’en er ikke alltid vakker, og typen spillere han har bygget laget med i Stavanger er ikke særlig sjarmerende, men Oilers – med de ressursene de sitter på nå, kommer til å være store favoritter til å vinne dobbelen hvert eneste år de neste ti åra minst.

Storhamar er klare for en finale etter en sesong som har vært sensasjonelt bra. De har også hatt skikkelig flaks med rekrutteringa. For eksempel har de en av Get-ligaens beste forwards i Jacob Berglund – som etter sigende dukket opp fordi han var kompisen til Linus Johansson. Luke Moffatt er en annen spiller som har slått til, han reiser til Australia etter sesongen.

Sånn er det når man treffer med importene, det er lov det. Frisk-Asker hadde flaks da Abott-brødrene kom og banket på døra i Askerhallen for en del år tilbake, samtidig med at Zuccarello spilte på A-laget dems. Det endte med seriemesterskap.

Jeg skal mene mer om Vålerengas sesong ved et senere tidspunkt. Samtidig vil jeg inviterte våre lesere til å komme med vurderinger av sesongen generelt og hva som bør skje i løpet av sommeren. Send det gjerne på mail.


Ikke alt var bedre før, men Espen Normann i Fredrikstad Blad liker å grave opp gammal hockeymoro. Her er et intervju med Petter Thoresen som Vålerenga-spiller før han meldte overgang til Mordor. En ting som ikke var bedre før er definitivt sportsreportere.

 


Vålerenga Fotball vant generalprøven med 2-1 over Häcken i Göteborg. Rekdal virket svært fornøyd etter matchen hvor Deshorn Brown og Morten Berre scoret målene. Vi har ikke klart å finne video av dette noe sted.


En annen fotballkamp ble spilt i går, der tapte Norge 1-5 for Kroatia på bortebane. Trener Høgmos kommentar til pressen er ganske sjuk når han sier at “Kampen ble som vi ønsket”. Det er tydeligvis ingen grenser for hvor man skal finne lyspunkter. Jeg er ingen fotballtrener, men personlig synes jeg det er ganske sprøtt å starte en så vanskelig bortekamp med en 16 år gammel reservelagsspiller og en aldrende Odd-spiller som ikke er i kampform når man for eksempel har Markus Henriksen i troppen. Med landslaget har det lenge, også før Høgmos tid, virket som om media får ta ut laget.


Har du kjøpt billett til serieåpninga enda?

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *