Engamorgen lørdag 16. september: Mer glød, takk!

Mer glede, mer glød. Som her mot LSK. Foto: Eivind Hauger

Vi har fire storkamper på rad. Den første tapte vi, de tre neste kampene blir enorme. Vi møter 1. plasserte Rosenborg og 3. plasserte Brann i serien, og 2. plasserte Sarpsborg til semifinale i cup. De tre kampene vil avgjøre om sesongen har vært skikkelig dritt, eller litt dritt med en hyggelig avslutning.

Skuffende forestilling mot et sterkt Sarpsborg 08 i første kamp. Nå må gutta vise noe annet.

 

Rekdal har flere ganger sagt at seriespillet har vært en flopp, og det er vanskelig å være uenig med han i det. Samtidig har ikke cupspillet vært konge heller. Det er fett å være i en semifinale, og seieren på Lerkendal mot et Rosenborg i Europa-modus var fantastisk. Men vi hangla oss så til de grader igjennom de tidligere rundene med uinspirerte spillere. Vi var heldige som gikk videre mot Kråkerøy, Ørn-Horten og Elverum. Fakta er at vi er jævlig heldige som har mulighet til å spille om finale.

Samtidig er kampen på Lerkendal i morgen og mot Brann hjemme kanskje enda viktigere. Vi er to poeng over kvalikplassen, og selv om vi har en hengekamp og greier – Vi er 0-3-3 på de siste seks i serien. Aldri la folk si at “vi er for gode til å rykke ned”.

Det er bekymringsverdig at laget ser ut til å mangle glød. Gutta ser uinspirerte ut, og hvor er Ronny Roar?

For meg er det med en litt ubehagelig følelse vi går inn i denne uka med tre kamper.

Så hva med morgendagens kamp?

Rosenborg er tilbake i Norge etter å ha fått fik av Real Sociedad, men de har neppe glemt hva som skjedde i cupen. De ønsker nok å bruke oss til å få tilbake litt selvtillit før de har en uke kampfri. Forvent toppa lag.

Vi må få i gang Fitim Azemi så raskt som mulig etter matforgiftning og manglende kamptrening.

Når det gjelder Stengel er det vanskelig å se at han ikke skal kunne forsvare en plass på den midtbanen, den eneste som på meg virker bedre enn Grindheim. Da må jeg ta forbehold om arbeidsfordeling jeg kanskje ikke skjønner helt på midtbanen. Vi vet at Stengel og Vålerenga ikke klarer å bli enige om ny kontrakt, og det er nok derfor han ikke satses på. Så vet vi ikke hvem som krever hva, så det lar vi ligge.

Synd er det, men det viktigste er at gutta finner tilbake til gløden og innsatsen vi bare glimtvis har sett denne sesongen, for eksempel i 3-1 seieren over bøfla.

Kom igjen gutter, det er nå det gjelder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *