Rosenborg-Vålerenga 3-0, en god omgang

Rosenborg var best, men Vålerenga hadde mye av kampen i første omgang. Kampen ble imidlertid avgjort i boksene, og med mer duellkraft og bedre avsluttere kunne resultatet vært annerledes.

Vålerenga stilte med en overraskende startoppstilling der Markus Nakkim, Ivan Näsberg og Herman Stengel var utenfor hva man kunne forvente fra start. Ingen av disse gjorde seg bort. At Christian Grindheim ikke startet så heller ikke ut til å påvirke innsatsen i første.

Etter litt mye ballwatching, litt utur og det står 1-0 til RBK allerede etter 2 minutter. Deretter er det like mye Vålerenga som det er Rosenborg, men først og fremst litt stillestående i angrep fra begge lag. Tidvis høyt press fra oss. Forsvaret vårt fungerer godt, og alle Rosenborgs avslutninger kommer fra avstand. RBK får en litt enkel straffe, og 2-0.

Rosenborg kommer ut med mer energi, vi angriper ganske tafatt. Og etter 3-0 er det kjørt.

Men: Elefanten i rommet: Dømminga er katastrofalt dårlig. Rosenborgs straffespark er billig. Vi får ikke vårt, og alle 50/50-situasjoner går RBKs vei. Dette er noe dritt, men det er jo sånn man vet at det er når man møter «Heile Norges Rosenborg».

Spillerbørs:
Adam Larsen Kwarasey – 6 BB – Har lite å gjøre, solid hele veien i første omgang. Vår klart beste i andre og redder oss fra at det blir ordentlig stygt.

Robert Lundstöm – 5 – Holder trolig Bendtner i drakta i straffesituasjonen, ellers solid defensivt, skaper muligheter framover i første, borte i andre.

Jonatan Tollås Nation – 5 – Full kontroll på Bendtner gjennom størstedelen av første omgang. I likhet med resten av forsvaret blir han ganske passiv etter pause.

Markus Nakkim – 4 – Litt usynlig, men gjør seg ikke bort.

Ivan Näsberg – 5 – Følger ikke returen på 1-0, men gjør deretter jobben mot Helland og bidrar offensivt.

Daniel Berntsen – 5 – OK så lenge han spilte, laget mistet energi når han gikk ut etter 71.

Magnus Lekven – 5 – Skjødesløs når Helland får en kjempesjanse i første omgang. Ellers vår beste i første. Er han nær ballen i andre? Ut etter 59.

Herman Stengel – 4 – Får flere defensive oppgaver enn de andre på midten. Løser dem bra i første, blir løpende veldig imellom etter pause.

Samuel Kari Fridjonsson – 5 – Gjør en OK kamp uten å skape allverden.

Henrik Kjelsrud Johansen – 5 – Jobber godt, skaper lite kampen gjennom under dårlige forhold mot sterke stoppere og en keeper som bruker feltet. Ut etter 77.

Simen Juklerød – 6 – Kommer til en serie gode innlegg. Løser sine defensive oppgaver godt også.