Engamorgen tirsdag 31/3-15: DFH lei av å bli kalt talent

Daniel Fredheim Holm. Foto: grydis.no
Daniel Fredheim Holm. Foto: grydis.no

Aftenposten har funnet én av sine to “Supporter”-skribenter hos Aperopet, Daniel Fredheim Holm prater om talent-stemplet som har fulgt han gjennom hele karrieren og utenlandsproffene fra Oslo holder med Vålerenga i årets sesong. Og vi viser deg den rykende ferske reklamen for Felleskjøpet feat. Klanen! Her er dagens Engamorgen.

Vi starter med Aftenposten som skal ha en egen spalte denne sesongen kalt “Supporter”. Der har de hentet inn Robin Grov, som har levert flere gode saker for Aperopet, samt den londonbaserte journaliststudenten Jonas Nilseng Almaas. I den første utgaven prater de om forventningene til sesongen. Ta en titt på de sløve bildene av gutta hos Aftenposten.


Aftenpostens Vålerenga-mann, Kjetil Flygind, har tatt en prat med Daniel Fredheim Holm som forteller om begge periodene i Vålerenga, samt utenlandsoppholdet i Aalborg.

- Når folk sier navnet mitt, føler jeg at man liksom må si noe om talentet. Sånn har det alltid vært. Mye kunne vært annerledes i min karrière, det vet jeg. Både fra min side og fra klubbens side. Da tror jeg ikke det hadde blitt sagt sånn, sier 29-åringen til Aftenposten.

Han fikk debuten under Kjetil Rekdal som 17-åring, og hevder klubben hadde tilbud fra utlandet som han aldri fikk vite om.

- Da jeg var yngre, håpet jeg at det at det skulle bli noe mer. Og nå i ettertid vet jeg at det kunne blitt det hvis jeg hadde fått vite om de mulighetene som var på den tiden. Det fikk jeg ikke, så da er det greit. Det er ikke bare i mine hender om jeg blir solgt eller ikke. Jeg fikk muligheten til å dra, men det var også på den tiden skadene begynte å komme. Det slet jeg med i tre år. Det har nok ødelagt mye. Jeg kunne gått til andre klubber, ganske mye større enn Aalborg. Men jeg ble skadet før den sommeren jeg gikk til Aalborg, og derfor ble det sånn, sier 29-åringen.

Han forlot Vålerenga sommeren 2009 – et halvt år etter cupgullet i 2008 der han fikk æren av å løfte “bøtta” som kaptein.

- Jeg kunne sikkert ventet litt den sommeren jeg dro til Aalborg. Men da hadde jeg nettopp operert, og turte kanskje ikke å vente så mye lenger. Men jeg har hatt en kjempefin tid i Vålerenga. I begge perioder. Jeg har fått oppleve mye. Men jeg skulle gjerne visst litt mer om interessen som var der. Eller klubben skulle kanskje hatt litt dårligere økonomi, så de måtte selge meg, sier Fredheim Holm og flirer.

Kontrakten til Fredheim Holm går for øvrig ut etter årets sesong, men det skulle overraske oss mye om ikke et nytt tilbud blir presentert i løpet av sesongen.


TV 2 har snakka litt med utenlandsproffene våre og deres betraktninger om Tippeligaen 2015. Vi spoler kjapt forbi alle helt til vi kommer til osloguttene Håvard Nielsen og Mohammed Abdellaoue.

– Jeg må nesten passe litt på hva jeg sier. Men som gammel Vålerenga-gutt er jeg veldig spent på hva de kan få til i år. De har fått inn noen nye spillere som jeg vet er veldig gode, i tillegg til en spiss som skal være veldig lovende. Jeg håper de kan få til et ordentlig bra år – mer enn det tror jeg ikke at jeg skal si, smiler Nielsen lurt.

Også Stuttgart-proff Moa håper gamleklubben gjør en bra sesong.

– Jeg håper og tror at Vålerenga blir sterke i år, sier han kjapt.


Landslagssjef Roy Johansen har tatt ut troppen som skal spille dobbeltkamp mot Tsjekkia i Lillehammer 3. og 4. april. Steffen Søberg, Stefan Espeland, Daniel Sørvik, Morten Ask og Andreas Stene representerer Vålerenga i troppen. Hele uttaket kan du se hos Sarpsborg Arbeiderblad.


Foto: Felleskjøpet
Foto: Felleskjøpet

Her er reklamefilmen fra Felleskjøpet med et knippe Vålerenga-supportere (og ja, de er supportere – ikke skuespillere)!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *