Engamorgen onsdag 27. september: Nye Jordal Amfi kraftig forsinket

Nye Jordal Amfi. Illustrasjon: Hille-Melbye Arkitekter (http://hille-melbye.no/news)

I går smalt bomba mange har ventet på. Nye Jordal Amfi blir forsinket.

 

Med ETT ÅR.

Det var mange som syntes det virket ganske optimistisk at hallen skulle stå ferdig til seriestart 2018, og når hullet fortsatt står der uten særlig aktivitet når vi nærmer oss oktober så kommer det vel ikke som en bombe at ting blir utsatt. Allikevel er ett år veldig mye.

Hovedproblemet er som vi har hørt om før – Hovinbekken. Den går litt høyere i terrenget enn de gamle planene fra 50-tallet viste. For det er det som er problemet. De gamle planene er for dårlige, og det har ikke vært mulig å få helt klarhet i åssen ting er der før den gamle amfien er borte. Derfor så har 1,5 år på hele prosessen virket veldig, veldig optimistisk på undertegnede og mange andre.

Vålerenga Hockey slapp i går ettermiddag en pressemelding hvor de ikke legger mye imellom: – Vi har flere ganger forsøkt å få et klart svar fra kommunen om tidspunktet for ferdigstillelse. Så sent som i begynnelsen av september fortalte kommunen oss at de fortsatt jobbet for en ferdigstillelse i løpet av 2018. Det kommer derfor som et sjokk på oss at ferdigstillelsen nå er utsatt med et helt år sier Gunnar Thøgersen.

Det er vanskelig å mene noe mer om dette fra utsiden, men folk jeg kjenner som kjenner til livet i Oslobyråkratiet er ikke overrasket. Når det er vanskelig å få byråkratiet i tale er det som regel et bevis på at noe er i ugreie. Saksbehandlere blir redde for å ta tak i ting, ting utsettes, og folk liker ikke å ta tak i det. Spesielt ikke når det er høyprofilerte saker.

Videre i pressemeldingen står det noe underlig:

Vålerenga sier naturlig nok at de er opptatt av at det ikke skal bli ytterligere forsinkelser, men samtidig sier de følgende: “Vålerenga har på eget initiativ engasjert svenske konsulenter med ekspertise innenfor bygging av ishockeyhaller. De har utarbeidet en liten med en lang rekke punkter som er nødvendige for at hallen skal fungere både for eliten og bredden. Så langt har disse innspillene ikke blitt hensyntatt i prosjekteringen av nye Jordal.”

Skrivefeil til tross, Vålerenga er opptatt av at ikke forsinkelsen skal bli større – samtidig varsler de omkamp om prosjekteringen. Sånn umiddelbart høres det ut som to helt motsatte ting, men siden grunnarbeidene nå tar lenger tid føler de kanskje at de har tid til det. Det beste hadde vært å fått bruke denne tiden til å få inn en del av de tingene de ønsker seg.

I Aftenposten kan vi lese at klubben kan komme til å kreve erstatning, og kanskje til og med søksmål. Det gjenstår å se hva som kommer av det. men med tenke på at Vålerenga kun er en leietager på anlegget som kommunen eier, bygger og betaler, så er det vanskelig å se hva som skal komme ut av det.

Så hva kan vi gjøre?

Dette er en alvorlig smell for klubben. Sponsorer kan komme til å trekke seg, de har gjort avtaler de ikke kan holde. Vi som supportere har ikke mye innvirkning, og for å være ærlig vil det ikke hjelpe å skjelle ut politikere på sosiale medier heller.

Det eneste vi kan gjøre er å tilføre klubben penger. Derfor, spiller du på Norsk Tipping, sett VIF Hockey som grasrotmottager.

Deretter kan du løse billett til kamper på Furuset. Tilskuertallet der er lavere enn man faktisk hadde fryktet, og det er en enorm byrde for klubben. Det er ikke så jævlig langt til Furuset. Det er gratis å parkere ved hallen, og T-banen stopper rett ved siden av.

Første mulighet er mot Stjernen i morgen kl 18.30.

Videre må vi være forberedt på at dette kan bli en fight supporterne må være med på. Det kan bli bøssebæring, det kan bli crowdfunding, og det kan hende vi må innom Klanens oppsparte midler for å berge klubben ved en senere anledning. 

I mellomtiden er det bare en ting å gjøre. Møt opp på kamp, kjøp pølser og brus med begge henda, ta med unger, svigermødre og venner og kjente.

Èn kommentar på “Engamorgen onsdag 27. september: Nye Jordal Amfi kraftig forsinket

  • 27. september 2017 i 09:13
    Permalink

    Aldermannsligaen hadde besøk av Frode Kyvåg på Brakka for to år siden. Da skulle han satse på politikken med baner, haller og anlegg som spesial felt. Frode fikk sitt ønske oppfylt men hvor er han som alltid fikk oppslag i media med Bækkelaget og Norway Cup. For et år siden var Eli Grimsby med flere i Brakka og la ut om nye Jordal hvor flott det skulle bli og at kostnadsramma var under kontroll. Ikke mye som har vært under kontroll etter den tid. Folk som har selvrespekt slutter hvis de ser de ikke evner i jobben men politikere er hevet over dette

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *