Engamorgen fredag 29. september: Endelig igang!

Filip Gunnarsson skyter
Filip Gunnarsson var dagens mann i gårsdagens 5-1-seier over Stjernen. (Foto: Anders Grydeland via www.grydis.no)

Vålerenga Hockey vant i går kveld 5-1 over Stjernen hjemme i Furuset Forum. Seieren er viktig for å faktisk være i gang, og for at media skal få noe annet å skrive om enn at man ikke har vunnet.

Selv om det er lett å si at man ikke skal bry seg om media, er det vanskeligere å faktisk la være. Det er den negative delen av trøkket man har med å være Iskrigerne, med å være Vålerenga. Alle bryr seg, og der M/S og Kongsvinger og Lillehammer og Lørenskog, Sparta, Frisk og Stjernen får gå i fred, vil det alltid være fokus på Vålerenga.

Derfor er en seier viktig.

«Tirsdag kom beskjeden om at nye Jordal Amfi blir ett år forsinket. Noe som kan få katastrofale følger for Vålerenga. Torsdag kveld fikk de imidlertid en liten sportslig opptur, da de tok sin første seier for sesongen», er vinklingen i Dagsavisen.

I Furuset Forum i går ble Stjernen knust hele 5-1, med periodesifrene 1-1, 2-0, 2-0 etter at VIF først kom under. Med å vinne flytter man fokus fra det negative på økonomi som følge av nok et år i utlendighet på Furuset til en mer positiv innstilling, hvor det nå handler om seier i kamp.

– Det er utrolig viktig av vi vant i dag, så vi ikke kom alt for langt etter de andre lagene, sier Filip Gunnarsson til TV 2 etter kampen.

Dermed kan vi irritere oss over VGs latterlig dårlige ordspill «Stjernen-smell», heller enn å irritere oss over slett spill og forspilte sjanser. Vi kan slutte å bry oss om når første seier kommer, for gutta er igang.

Stjernen hadde ingenting, vi hadde alt, oppsummerer Klanen, og fra deres livereferat har vi plukket følgende:

Periode 1:
01:28 Vålerenga får straffe, men vi setter jo ikke den. Fortsatt 0-0. Oppøyen klarte ikke å overliste keeper.
04.10 Straffe til Stjernen. Den setter de mellom bena på Søberg og det står 0-1. Nedtur.
16.12 MÅL!! Vi utligner etter gnistrende angrepsspill. Deilig! Lindstrøm putter. Assist til Ylven og Ahlholm. Førsterekka er på jobb!
20.00 Perioden er over. Den ender 1-1 etter av Vålerenga har vært det beste laget. Skuddstatistikk 9-7. Vi sliter litt med å sette hverandre opp i de gode posisjonene såde helt store avslutningene har vi ikke klart å skape. La oss alle be om at det løsner i andre periode.
Periode 2:
07.15 MÅL!! Vålerenga tar en deilig, deilig ledelse med en rakkarökare. Thomas Olsen putter. Assist til Csiszar og Spaberg Olsen. Vi nyter den! 2-1!
\11.04 MÅL!! 3 føkkings 1! Nå løsner det for våre menn! Gunnarsson setter den etter assists av Sommer Nielsen og Oppy!
Midtperioden er over. Vi har vært totalt dominerende i perioden og har også klart å finne hverandre i de rette posisjonene foran Stjernen sin kasse. Sånn blir det mål av og vi vinner midtperioden 2-0. Med 3-1 etter to av tre perioder er det ingen grunn til å prøve å trygge noe som helst, men vi må kjøre på videre for å ta dette helt hjem. Skuddstatistikk 12-5
Periode 3:
02.04 MÅL!! Vi går opp i 4-1 etter at Gunnarsson setter den mellom bena på keeper, hans andre for kvelden. Assist til Oppøyen og Øksnes.
06.14 MÅL!! IGJEN!! 5-1! Dette er hockeyskole. Klasseeksempel på angrep. Ahlhom putter etter nydelig forarbeid av Lindtrøm og pasning av Ylven.
Kamp over. Sesongens første seier er et faktum!

I referatet kan man lese hvordan positiviteten brer seg etter hvert som kampen skrider fram.
Også derfor er en seier viktig.

Målene ser du hos TV 2.

Morgendagens kamper:
Damer: Vålerenga møter Lillestrøm på Valle 13.00 for retten til å spille cupfinalen på Bislett.

Herrer: Stabæk møter Vålerenga på Nadderud 18.00 i Eliteserien.