Engamorgen tirsdag 3. oktober: Hva kreves for å bli god i Vålerenga?

Hvordan har Sander Berge nådd så langt på relativt kort tid? Foto: Anders Grydeland, Grydis.no

Takket være en interessant artikkel om løkkefotball fortsetter vi på gårsdagens tråd om talenter, Oslo-gutter og hvorfor ambisiøse fotballspillere burde satse på å lykkes i Vålerenga. Vi tar også med noen ord om gårsdagens andrelagskamp og har informasjon om cupfinalen og hockey.

Skal du lykkes med noe starter det alltid på løkka

Hvis du virkelig skal lykkes med noe kreves det en blanding av moro og hardt arbeid. Enten det gjelder jobb, skole, samliv, ølbrygging, eller spesifikt for dagens Engamorgen, fotball, er det nødt til å være verdt det personlig for deg om du skal gidde å dedikere tiden og energien som kreves for å bli god.

Men du kommer ingen vei hvis du ikke gjør jobben.

Aftenposten tok en tur rundt i Oslo den 23. september. Nærmere bestemt dro de innom 46 fotballbaner, mellom kl. 10:30 og 17:15 på en lørdag.

Resultatene var nedslående. De aller fleste banene var uten aktivitet. Noen få var opptatt med organisert trening, men unger som bare trente for seg selv eller bare hadde det gøy var nesten ikke-eksisterende. Det blir ikke bedre av at Vallefeltet var tomt. Riktignok var det damekamp på stadion, som var godt besøkt av klubbens yngre jentelag, men hva med gutta som drømmer om profflivet?

Norsk fotball har lagt en god del ressurser i kompetanse- og talentutvikling i klubbene de siste 15-20 årene, men internasjonalt går det bare sportslig dårligere og dårligere. Ja, gammelt gubbevelde og Nils Johan Semb har mye med det å gjøre, men ikke alt. Semb kan jo ikke trene for talentene.

Vi kan heller ikke skylde på de organiserte treningene. Hvis du har observert treningene til et typisk ungdomslag de siste årene, kan du ikke annet enn å bli imponert over arbeidet som legges ned av både spillere og trenere. Vålerengas talentavdeling stiller med detaljerte helårsplaner både for Elitelaget og 5. laget, som kun består av “overskuddsspillere”.

Vil du lykkes må du legge ned ekstra timer på løkka. Du må orke å bli sliten og du må tåle at det morsomste du veit, i perioder, kan gå deg kraftig på nervene. Da Sander Berge og Ghayas Zahid fortsatt var i Vålerenga ble de igjen i timesvis etter at den organiserte fellestreningen var over, bare for å terpe på detaljer.

Har du lagt ned arbeidet i å bli best er det også større sjanse for at du vil fortsette å kjempe om å være best.

Da er du sannsynligvis, både sportslig og mentalt, godt egnet til å lykkes i Vålerenga.

 


Fortsatt nedrykksdrama etter tap i bunnoppgjøret

Et Vålerenga 2 forsterket med Marcus Sandberg, Ivan Näsberg, Abdisalam Ibrahim og Fitim Azemi, samt Felix Horn Myhre, og Bilal Njie fra A-troppen, tapte 2-0 for Finnsnes igår, på Finnsnes Stadion.

Dermed innehar vi fortsatt på den trygge 11. plassen (24 poeng og 26-48 i målforskjell) i Postnordligaen avdeling 1, men kun fire poeng foran Finnsnes, seks poeng foran Brumunddal og ni poeng foran Follo.

Det gjenstår nå tre serierunder. Follo har en teoretisk mulighet til å ta oss igjen. Dog lekker de noe mer enn vårt forsvar (18-52 i målforskjell) og i de siste tre kampene møter de Skeid (5. plass, 35-19 i målforskjell),  KFUM (6. plass, 39-35 i målforskjell) og Bærum (9. plass, 39-36 i målforskjell) de siste tre kampene, så vi tillater oss å avskrive dem inntil videre.

Brumunddal (18-41 i målforskjell) og Finnsnes (22-39 i målforskjell) skal møtes i nest siste serierunde. Brumunddal skal møte KFUM i neste runde og avslutter sesongen hjemme mot Grorud (8. plass, 37-45 i målforskjell). Finnsnes spiller neste kamp mot Asker (4. plass, 42-20 i målforskjell) og avslutter mot KFUM. Med gårsdagens seier har de vunnet fire av de siste fem kampene og med tanke på motstanderne de møter, fremstår de som vår største konkurrent i å beholde plassen

Forhåpentligvis slipper Vålerenga 2 å være avhengig av andres resultater.

Det er fordelen av å være i førersetet. Det sagt så hadde det ikke gjort noe med full pott til KFUM de siste tre rundene.

La oss nå avgjøre dette på egenhånd FØR siste runde mot nyopprykkede HamKam. Nest siste runde spilles borte mot Kjelsås (7. plass, 30-32 i målforskjell), lørdag 14.10 kl. 13:00. Det er en fin dato å avgjøre ting på.

Det er ikke A-lagskamp kommende helg så derfor burde det være naturlig for de aller fleste Vålerenga-supportere å ta turen til Vålerenga Kultur- og Idrettspark, kommende lørdag kl.16, når Grorud kommer på besøk. 

 


Damenes cupfinale spilles lørdag 18. november, kl. 16.00, i Telenor Arena.

Sånn, nå har du lagt det inn i kalenderen.

Flere supporterbusser har satt opp tur. Ingen billettinformasjon ennå, men de siste årene har damefinalen vært gratis.

 


Blir det tre på rad?

Torsdag kommer Kongsvinger til Furuset Forum. Laget vi passerte etter helgas sterke snuoperasjon i Stavanger.

Det har vært typisk Vålerenga å tape for laget ved Glomma de siste sesongene, men da var vi regnet som en av norsk hockeys beste lag. Det er vi ikke akkurat nå, så seier på torsdag virker mer troverdig enn på lenge.

Bare å sikre seg billetten med en gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *