Engamorgen torsdag 5. oktober: Sjarmoffensiv mot oslofotballen

Gutta gjør seg klar til kamp mot 90 kids fra Bøler. Foto: vif-fotball.no

Den siste tiden har det gått en diskusjon rundt Vålerenga, og måten vi forvalter talentfulle spillere fra Oslo.

Det hele starta med at Stabæks toppscorer Ohi Omoijuanfo valgte å bruke tida etter kampen på Nadderud til å fortelle Nettavisens lesere at han synes Vålerenga behandler spillere fra Oslo som søppel. Da Aperopet forsøkte å nyansere bildet av klubbens talentarbeid på A-lagsnivå i mandagens Engamorgen fikk vi noen bemerkninger i sakens kommentarfelt om at klubben har et forbedringspotensial når det gjelder talentene på aldersbestemte nivåer, og hvordan Vålerenga som klubb fremstår overfor breddeklubbene i nabolaget.

 

Hvordan strategien for spillerlogistikken til ungdomsfotballen i Vålerenga ser ut er i og for seg et interessant tema. Den kan påvirke om andre osloklubber ser på oss enten som en klubb som går med nesa i sky og tror vi er kulere enn alle andre, og som forventer at vi skal kunne støvsuge Oslo for talenter bare fordi vi er Vålerenga, eller om de oppfatter oss som en klubb som ønsker å bidra med det vi kan for å løfte oslofotballen. Det er vel ingen hemmelighet at vi i mange andre klubbers øyne har vært nærmere det første alternativet de siste årene.

 

Heldigvis tas det grep for å begynne å tilnærme seg naboklubbene våre, og ”90 for 90”-prosjektet som klubben er i gang med nå tror jeg er ekstremt viktig for å skape en følelse av at Vålerenga og breddeklubbene i Oslo jobber sammen for å styrke oslofotballen. For hvor kult er det ikke for 90 kids fra Bøler å få spille kamp mot Adam Larsen Kwarasey, Enar Jääger, Ivan Näsberg og Chidera Ejuke? Framstår Vålerenga som en overlegen og kjip klubb etter at A-lagsgutta har bydd på en fantastisk dag med hele Bøler, hvor rosinen i pølsa er at de lokale ungene knuste Eliteserie-laget 3-1? Ta en titt på hovedbildet i saken om klubbesøket på klubbens hjemmesider. Det ser ut som om de bølerbarna som får ta lagbilde med Adam har en rimelig smooth dag.

 

 

Denne typen klubbesøk er selvfølgelig ikke det eneste vi skal bygge forholdene til naboklubbene våre på, men som en første utstrakt hånd tror jeg dette er noe av det viktigste Vålerenga gjør.


 

Hva skal stadionet hete, del to

 

I gårsdagens Engamorgen var vi freidige nok til å komme med fem gnistrende gode navneforslag til vårt nye stadion. Det satte tydeligvis i gang noen tankeprosesser rundt om kring i Vålerenga-sfæren, og i løpet av gårsdagen fikk vi inn flere gode forslag. En personlig favoritt er forslaget om at den lokale institusjonen Folkets kebab kjøper navnet, og eventuelt dropper ”kebab”-delen så vi får Folkets stadion. Og for den nostalgiske er det kanskje fint om konkurrenten Bislett Kebab House legger penga på bordet så vi kan spille kampene våre på Bislet stadion?

 

Hva er ditt beste navneforslag? Vi hører gjerne fra deg i kommentarfeltet!


Hockey

 

Husk at Vålerenga tar imot Kongsvinger på Furuset Forum i kveld. Dropp klokka 18.30!

 


Cupfinalebilletter

fotballforbundets hjemmesider kan du nå bestille billetter til cupfinalen mellom Avaldsnes og Vålerenga. Billettene er gratis, og kampen spilles i Telenor Arena lørdag 18. november klokka 16.00

6 kommentars på “Engamorgen torsdag 5. oktober: Sjarmoffensiv mot oslofotballen

  • 5. oktober 2017 i 08:49
    Permalink

    Valle Stadion

    Svar
  • 5. oktober 2017 i 08:53
    Permalink

    Vålerenga Park Arena

    Svar
    • 5. oktober 2017 i 12:08
      Permalink

      Ikke er vi en Park og ikke er vi en Arena, men greit nok… Vålerenga Stadion er det best beskrivende navnet.

      Svar
  • 5. oktober 2017 i 10:53
    Permalink

    Satser på at vi kan bli sponsa av et sandtak elns og få det lett selvironiske navnet “Vålerenga Grus”.

    Svar
  • 5. oktober 2017 i 11:19
    Permalink

    Er det en grunn til at navnediskusjonen kommer nå egentlig? Gikk i frykt og spenning frem til åpningen om vi skulle selge navnet men jeg antok at så lenge det ikke skjedde før det ville det bli det det er nå.

    Personlig foretrekker jeg Stadion fremfor den kronglete og noe diffuse kultur- og idrettspark (hva for noe kultur? er det noen andre idretter enn fotball som utøves her?), men Vålerenga hva-som-helst er uendelig å foretrekke fremfor alt annet. Generelt sett er det horeri av verste sort å selge navnet på hjemmet sitt.

    Svar
  • 5. oktober 2017 i 12:10
    Permalink

    Det er vel fordi man ønsker å kunne ha konserter der?!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *