Engamorgen fredag 6. oktober: To poeng, men ett for lite

Matchvinner Jonas Oppøyen. Foto: Jarl Erik Sandberg, http://jesphoto.smugmug.com/

Mye småsnacks i dagens Engamorgen. Hockeymatch, Vålerenga på tur i distriktene, og vår superstjerne i New York har fått en stor utmerkelse.

 

Kongsvinger Kniggets kom til storbyen for å ta poeng, og selv om bunnoppgjør og sekspoengskamp mot Kongsvinger ikke er noe vi ønsker å drive med, så er det realiteten. I første periode overkjørte Vålerenga knektene, og burde ledet med mer enn ett mål. Dessverre klarte de ikke holde trøkket oppe. Utover i 2. periode blir det mer og mer rot og mangel på struktur, og Kongsvinger ble farligere. I tredje periode utligna Kongsvinger, og selv om vi var farligere i når vi var i angrep ofra Kongsvinger seg og holdt ut. Når man i tillegg har dommere som ikke kan regla er det ikke så lett, selv om det gikk begge veier.

I sudden er det antagelig vi som er litt heldige da en hissig amerikaner fra Alaska muligens prøver å knetakle Morten Ask. Han ryker på to minutter, og vi vinner matchen. Han var forøvrig hissig hele kampen, og jeg trodde en stund han skulle lage masseslagsmål eller fly på dommeren når kampen var over.

Men ting roet seg, og Oppøyen ble matchvinner. To poeng. Skulle gjerne hatt tre, for her var det ett som slapp unna. Nå følger det noen tøffe kamper mot Storhamar, Lørenskog og Frisk i de neste så nå må gutta grave dypt.

Kampfakta

Se målene hos TV2


 

Engaland

Det har vært mye snakk om Oslo-talenter og Vålerengas forhold til naboklubber. Vålerenga har begynt å reise rundt til naboklubber på besøk, og på tirsdag var det Bøler som fikk besøk av Oslos stolthet.

I dag har turen kommet til Follo, og det er fullt opplegg.

Fra klubbsidene:

Her er programmet:

  • 14.30 – 15.30: Barna deles inn i seks baser hvor hver base har 1-2 vålerengaspillere som trenere.
  • 15.30 – 15.45 «Drømmekampen»: Vålerenga mot røkla! Follos 90 barn møter Vålerenga i en skikkelig møljekamp!
  • 15.45 – 16.00: Få autografer og bilder/selfier med vålerengaspillerne (åpen for alle)

 

Dette besøket, og Bøler-besøket er altså et ledd i dette nye prosjektet hvor man reiser og besøker naboklubber på deres premisser. Det prosjektet har fått et navn: “Engaland”. Og det er ikke bare et besøk for å leke med kidsa. Klubben får også noen timer seminar med representanter for klubben hvor de kan få råd og utveksle ideer om alt fra sponsorarbeid, spillerutvikling, arrangement, media etc.

Vålerenga planlegger å gjøre dette i stor stil fremover, og det høres ut som et meget, meget bra tiltak.

Les mer om Engaland


 

Zuuuuc!

Vi kan også ta med at gutten som spilte på Vålerenga Blueberries 87 nå er blitt gjort til assisterende kaptein (eller visekaptein vil noen si.. eller hva Pål?) i New York Rangers. Det er faktisk sjukt, vi snakker om verdens kanskje største og desidert mest glamorøse hockeyklubb.

En fabelaktig spiller og et utrolig godt forbilde for barn og unge. Han burde få langt mer cred her hjemme enn det han får. Man kan jo lure på hva som skal til for en hockeyspiller å vinne folkets idrettspris, for eksempel.

New York Post har en fin sak på Mats

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *