Engamorgen søndag 8. oktober: Viktig seier for Vålerenga 2

Thomas Elsebutangen var sterk mot Grorud i går? Foto: vif-fotball.no

Seier for rekruttene, seier for damene. Tør vi håpe på seier også for hockeyen?

Vålerenga 2 har kjempet med ryggen mot veggen den første sesongen i nyopprettede og spissede PostNord-ligaen. Etter forrige rundes 2-0-tap for nedrykksgjørme-kollega Finnsnes var plutselig nedrykksstreken farlig nær, men heldigvis reiste gutta seg mesterlig i går. Med en deilig 2-0-seier over Grorud tok rekruttene et langt steg i retning av fornyet kontrakt på nivå tre i norsk fotball.

 

Aperopets utsendte kunne melde om en kamp hvor et ungt Vålerenga 2 fikk kampen inn i sitt spor etter 1-0, og antakeligvis burde ha leda mer etter første omgang. Bilal Njie fikk æren av å sette ledermålet, men det var Thomas Elsebutangen som var arkitekten bak, og som for øvrig leverte en sterk kamp. I andre ventet et større press fra Grorud, men det var allikevel hjemmelaget som kunne sette 2-0, ved Oliver Valaker Edvardsen, og med det sikre tre viktige poeng.

 

Sjekk klubbens hjemmesider for en utrolig rotete klippa video med høydepunkter fra kampen.

 

Akkurat nå, med to runder igjen, har Vålerenga 2 henholdsvis seks og sju poeng ned til Brumunddal og Finnsnes på direkte nedrykk. Finnsnes har riktignok en kamp mindre spilt, og har dermed ni poeng igjen å spille om denne sesongen. Deres første av disse tre kampene er borteoppgjøret mot Asker i ettermiddag, og med en hjemmeseier der vil altså Finnsnes ha rykka ned, og ikke lenger true Vålerenga 2.

 

Sjelden har jeg vært mer spent på resultatet i en kamp mellom Asker og Finnsnes på Føyka Kunstgress.

 

Nedre del av tabellen i skrivende stund. Skjermdump: fotball.no

 

Vålerenga 2 har igjen to tøffe kamper. En bortekamp mot Kjelsås neste lørdag, og en hjemmekamp mot den suverene vinneren av avdelingen, Hamkam, om snaue to uker. Med et annet resultat enn borteseier i Asker i ettermiddag, vil ett poeng på disse to kampene være nok til å sikre overlevelse.

 

PS: Odd 2 ligger ekstremt utsatt til i sin avdeling, med kun to poeng ned til nedrykksplasserte Vindbjart som har en kamp mindre spilt. Og i Norsk Tipping-ligaen er det kun Stabæk 2 av rekruttlagene som har en syltynn teoretisk mulighet til å rykke opp (fire poeng opp til opprykk, to runder igjen). Hvis Vålerenga 2 gjør jobben sin de siste rundene er det altså stor sannsynlighet for at vi blir den eneste elitesereieklubben med et rekruttlag på nivå tre i norsk fotball neste sesong. 


Vålerengas damelag er i ferd med å levere en virkelig knallsterk sesong. Ikke bare har laget nådd sin første cupfinale, men de styrer også mot en meget god plassering i toppserien, antakeligvis med det høyeste antallet toppseriepoeng klubben har tatt noen gang (man mangler to poeng for å tangere rekorden, med tre kamper igjen å spille). For ikke å glemme at laget har satt ny tilskuerrekord i Toppserien, og åpnet Vålerenga Stadion på Valle. Det må man kunne kalle godkjent pluss.

 

I går leverte jentene en sterk 1-0-seier over Stabæk på Nadderud, etter at Maren Hauge satte kampens eneste mål rett før pause. Dermed er Vålerenga kun ett poeng bak fjerdeplassen i serien.


 

Etter en ruskete start på sesongen har endelig ”Iskrigerne” begynt å plukke poeng. Gutta står nå med tre seire på rad (to av dem riktignok i spilleforlengelse), og i kveld kan seiersrekka forlenges når turen går til Hamar.

 

Kampen mot Storhamar starter klokka 17.00 i CC-Amfi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *