Engamorgen fredag 13. oktober: Seier på alle fronter

 

Målscorer: Herman Stengel. Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Det var deilig, det!

 

FK Haugesund så ut som rundingsbøyer i store deler av kampen i går, og Vålerenga vant helt fortjent 3-0. Nok en deilig seier i flomlyset på stadion. Kjelsrud jobba som en helt og ble belønnet med seriescoring. Juklerød hadde ikke verdens beste kamp, men leverte et mål fra øverste hylle mot slutten og fikk masse selvtillit. Tollås og Jääger var direktører bak, Robban hadde autobahn ned på høyresida hele kampen, mens Grindheim, Stengel og Lekven dominerte midtbanen. Chiddi var… Chiddi. Den dagen den gutten får trent opp skuddfoten sin har vi en 20-målsscorer.

Også fikk vi straffe, dere! Straffe! Hæ? Tenk det! Det er vel andre gang i år, og det er sjukt. Jeg tror antall straffer vi har fått siden jeg begynte å følge Vålerenga i 95 kan telles på max to hender. Herman Stengel ekspederte den sikkert, og gutten spilte en praktkamp.

Håper virkelig Deila og Espeseth finner ut av det med Stengel og får han på en ny kontrakt.

Tre meget viktige poeng i banken der, og opp på tiende plass på tabellen med 30 poeng. På søndag spiller vi en like viktig kamp, og med 33 poeng burde vi være rimelig safe. Syvendeplassen er innen rekkevidde, dere!

Også er vi ubeseira på Intility Arena, da!


 

Håkkai

Det var mange som var bekymra for at det skulle bli folketomt i Furuset Forum siden fotballkampen gikk samtidig, og 931 tilskuere er kanskje ikke fantastisk, men det er faktisk det høyeste denne sesongen. Folk må begynne å møte opp på Furuset, det er ikke så fryktelig langt eller vanskelig å komme seg dit. Og det er samme gamle Vålerenga som spiller.

De som dro dit i går fikk se et Vålerenga som rulla over Lørenskog og vant 5-1. Andreas Stene, Axel Eidstedt, Thomas Olsen, Fabian Gunnarsson og Martin Laumann Ylven scora målene på Lørenskogs hissige keeper. Det var han som sto for MS i fjor, og tilta i to av fire kamper mot oss. Den ene på Jordal hvor han svingte kølla etter hodet til Ylven og burde fått matchstraff, og en i Manglerudhallen hvor han gikk bananas og fikk match.

Han sto ingen praktkamp i går, men fikk heller ikke mye hjelp av de foran seg. Skudd: 38-12 i Vålerengas favør. Lørenskog reduserte til 3-1 helt i starten av tredje periode, og da trodde kanskje noen at det skulle bli match igjen, men Fabian Gunnarsson gikk rett opp og scora andre veien. Skudd i 3. periode: 15-2. Full overkjøring, med andre ord. To mindre boksekamper fikk man også se. Trivelig!

På søndag er det krasj igjen da hockey’n drar til Askerhallen for å møte et ekstremt sterkt Frisk-lag mens fotballen skal gruse Aalesund på stadion.

Kampfakta

Se alle målene hos TV2

Det kan noteres at Axel Eidstedt scora sitt første for Vålerenga, og den pucken bør han kanskje ta med hjem og sette i monter. Eidstedt er mildt sagt en defensiv back, for på 78 kamper i SHL står han med en scoring og fire assist. Personlig liker jeg Eidstedt, jeg tror han fort kan bli årets signering.

 

Det noteres også at Tallak Lyngset ikke spilte i går, han sonet sin første av tre kampers karantene etter å ha kastet hanskene på Hamar sist. Tre kampers karantene for å kaste hanskene og gjøre en helt fair, fight altså. Samtidig fikk også Stavanger Oilers Spencer Humphries tre kampers karantene for å slå ned Anders Bastiansen bakfra, og slå han gjentatte ganger i hodet mens Bastiansen lå med ansiktet ned i isen uten av stand til å forsvare seg. Nå er Bastiansen bortimot verdens mest provoserende hockeyspiller, men Humphries burde hatt 6-8 kamper. Disse tingene straffes altså like hardt. Gratulerer, norsk ishockey.


 

Matchkrasj

Til slutt en liten notis fra Sverige. Du trodde kanskje Vålerenga var verdensmestere i kollisjon mellom eliteidretter, nå med to fotball-hockeykrasj på rad?

Vel: AIK i Sverige sa “hold my beer”.

Søndag kl 16 spiller følgende elitelag fra AIK kamp samtidig:

AIK – Jönköpings Södra (Allsvenskan, fotball herrer)

Leksand – AIK (Hockeyallsvenskan, herrer)

AIK – Luleå Steelers (Basketettan, herrer)

Mark – AIK (Damligan, basket kvinner)

AIK – Rotebro (Innebandyettan, kvinner)

Modo – AIK (Svenska damhockeyligan)

Nok å velge i for de som holder med AIK der, altså.


 

Fotoutstilling!

Vålerenga Historielag inviterer til fotoutstilling i menighetssalen på Vålerenga Kirke lørdag og søndag kl 12-16.

En av årets temaer er åpningen av stadion, så det vil du ikke gå glipp av.

Plakat:

 

2 kommentars på “Engamorgen fredag 13. oktober: Seier på alle fronter

  • 13. oktober 2017 i 09:57
    Permalink

    Trist at hockey blandes inn i et referat om fotball. Det er det strengt talt ingen som bryr seg om. Neste gang vil jeg lese mer om Vålerengas seier!

    Svar
    • 13. oktober 2017 i 10:02
      Permalink

      Trist at fotball blandes inn i et referat om hockey. Det er det strengt talt ingen som bryr seg om. Neste gang vil jeg lese mer om Vålerengas seier!

      Oh, did you see what I did there?

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *