Engamorgen lørdag 21. oktober: Sesongavslutning for rekruttgutta

Felix Horn Myhre er i troppen til dagens kamp. Foto: Vålerenga Fotball.

Etter en sesong med ryggen mot veggen klarte rekruttlaget å sikre videre spill i Postnord-ligaen i nest siste runde, forrige helg. Dermed er det duket for et ungt rekruttlag med lave skuldre på Valle i ettermiddag.

Selv om andrelaget måtte ha litt hjelp i forrige runde for å sikre en ny sesong på nivå tre, så er det all mulig grunn til å være stolt av jobben gutta har gjort denne sesongen. Det å ha et rekruttlag som spiller i PostNord-ligaen er ekstremt viktig både for å gi A-lagsspillere som av en eller annen grunn ikke spiller fast på A-laget matching på et brukbart nivå, men også for å utvikle unge spillere på en utfordrende arena. Som rekruttrener Gard Holme sier i et intervju på vif-fotball.no:

– Vi er veldig godt fornøyd med at vi har fått opp 3-4 spillere som har tatt steget opp fra å spille rekruttfotball til å spille for A-laget i Eliteserien. Sånn sett så har jo denne arenaen fungert akkurat som den skal. Jeg er ganske sikker på at vi kommer til å ha 3-4 spillere også neste år som kommer til å lukte på en plass på A-laget.

 

Og det at Vålerenga og Odd er de eneste eliteserieklubbene som har sitt andrelag på dette nivået viser med all tydelighet hvor vanskelig det er å overleve på dette nivået, særlig gjennom fjorårssesongen da halvparten av lagene rykket ned for å spisse divisjonen.

 

Så det er all mulig grunn til å møte opp på Valle i ettermiddag for å hylle rekruttene, som har kommet seg gjennom sesongen med ligaplassen i behold. Dessuten tror jeg det kan bli en ganske morsom kamp. Det er to lag som spiller uten press, siden HamKam allerede har rykka opp, og Vålerenga 2 allerede har sikra plassen. Det er venta storinnrykk fra Hamar, og det er et Vålerenga-lag bestående av unge spillere som ønsker å vise seg fram før neste sesong. Se bare på troppen:

 

Kristoffer Klaesson
Filipe Marques
Jonas Levernes
Hans Jacob Thomsen
Kristoffer Hay
Ole Berg
Nicolay Grimstad
Sakarias Opsahl
Felix Horn Myhre
Ulrik Mathisen
Almin Dacic
Lars Olden Larsen
Brede Sandmoen
Oliver Valaker Edvardsen
Bilal Njie
Aron Dønnum
Sander Werni
Thomas Elsebutangen

 

 

Har du sesongkort til A-lagets kamper kommer du inn gratis, mens alle andre betaler 100 kroner. Alle Vålerenga-supportere og ”nøytrale” samles på hovedtribunen.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *