Engamorgen torsdag 26. oktober: Let’s go shopping

Er det duket for comeback for denne karen? Foto: Anders Grydeland, Grydis.no

Selvfølgelig nærmer det seg slutten av sesongen 2017 når Vålerenga endelig har begynt å spille ball. Derfor tjuvstarter vi Silly Season med å se på Eliteserieprofilene som er på utgående kontrakt. Der er det mange kjente fjes.

VG Sporten skrev igår om Eliteserie-profilene som snart kan gå gratis. Det er liten tvil om at det vil skje noe med vår tropp etter sesongslutt. Spørsmålet er derfor om noen der ute kan forsterke oss?

Det første man legger merke til er at det er nesten en hel 11-er med tidligere VIF-spillere på vei ut i overgangsmarkedet.

Amin Nouri signerer garantert ikke ny kontrakt med Brann (forståelig nok) og har poengtert det med å legge ut leiligheten sin der for salg. Nouri var en gang en lovende back i Vålerenga, stangnerte, dro videre, for så å blomstre i Bergen i år.

Daniel Braaten er et annet kjent navn i Brann som sannsynligvis drar videre, hvis han da ikke har sovnet fra å signere ny kontrakt. Han er trolig typen til det.

I Aalesund scorer lillebror Mustafa Abdelloue jevnt og trutt for et lag som ikke produserer sjanser.

I Tromsø finner man de tidligere VIF-keeperne Gudmund Taksdal Kongshavn og Otto Fredriksson.

I Viking har Andreas Nordvik muligheten til å forlate det synkende skipet.

I Sogndal holder Kjetil Wæhler kroppen sånn nogenlunde i orden. Troen på at familien Wæhler skal kunne nyte en helskinnet Kjetil den dagen han ikke lenger spiller fotball svinner hen. Hvis den dagen noengang kommer. Jeg liker Kjetil, men får kanskje mer lyst til å sjekke ståa med Morten Berre.

De mest interessante her er uten tvil Mos og Nouri.

Nouri fordi han er en duellsterk høyreback som liker å komme seg rundt på kantene for å slå innlegg. Han kjenner også til presset i å spille for Vålerenga. Bakdelen er at han har rukket å bli 27 år. Det er absolutt ingen alder, men Robert Lundström er kun et år eldre. I tillegg har vi et kjempetalent i Christian Borchgrevink som imponerte stort mot nettopp Brann.

Mos kjemper om toppscorer-tittelen. Nok en gang, for et lag som ikke produserer sjanser. Bakdelen med Mos er at han har prøvd og mislykket to ganger tidligere hos oss, etter å ha lykkes andre steder.

Som supporter kan man ofte se seg blind på tidligere helter og samtidig glemme hva de egentlig bidro med. 

Sannsynligvis gjør Ronny Deila lurt i å vurdere andre spillere. Med et visst unntak i Mos og Wæhler er ikke dette spillere i posisjoner vi er dårlig besatt.

Så hvilke andre spillere har vi å velge mellom? 

Det første navnet som lyser mot meg er Frode Kippe. Tenk deg det scenarioet a. Frode Kippe tar et siste år i toppfotballen og gjør det for oss. Det ville blitt jubalong det. Kippe har også scoret en del for oss opp igjennom årene så det er kanskje ikke noen dum signering alt i alt. Men det kan nok kun skje i tospann med Azar Karadas som straks forlater Brann for ‘nte gang.

Tromsøs Mushaga Bakenga kan nevnes, men det er nok mest for at han ikke lenger skal trenge å være bak Enga (Jeg beklager til alle som noengang har vært i nærheten av god smak).

De virkelige interessante er midtstopperne. Vår mest stabile lagdel i år, men også den mest utsatte. Vi trenger noen til å pushe både Tollås, Nakkim og kanskje også Jääger en sesong til.

I Rosenborg er både Johan Lædre Bjørdal og landslagsspiller Jørgen Skjelvik snart tilgjengelige. Vegard Forren drar nok fra Molde for å prøve lykken igjen. Bakdelen med alle disse spillerne er at de er lite troverdige overganger. Skjelvik drar nok ikke til en annen klubb i Norge, Forren tror nok fortsatt at han burde spille Premier League og Lædre Bjørdal er nok både for dyr og litt for gammel (32 neste mai).

Det virkelig interessante navnet som da dukker opp er Kim André Madsen. Godset-stopper og tidligere Deila-elev som fyller 29 neste år. Storspilte i sommer. Det skumle er at han nylig har gjennomgått en operasjon. Klubben trenger ikke å signere flere pasienter, så grundig legesjekk MED second opinion verdsettes.

Sarpsborgs kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen kan sikkert nevnes som en outsider, til tross for en alder på 30 år.

Vi bør vel også fokusere på nye kontrakter med Stengel og Grindheim. 

Stengel er fremtiden og signerer høyst sannsynlig så lenge han fortsetter å spille. Det vil han nok resten av sesongen.

Grindheim er litt mer tricky. Kaptein, mentalt sterk og en av lagets utvilsomt beste spillere, men 34 år og stadig mer skrantende kropp. Kroppen hans får avgjøre, for en tipp topp Grindheim burde ha et hjem i Vålerenga i to sesonger til.

 


Samúel forlenger

Da kroppen endelig lystret ble Samúel Kári Fridjónsson kjapt en av Vålerengas viktigste brikker.

Igår forlenget han kontrakten som egentlig gikk ut etter 2019 sesongen med ytterligere to år.

Så da blir det kanskje flere triksekonkurranser og mål de neste fire sesongene.

 


Minner til slutt om Iskrigernes bortekamp mot Stjernen ikveld, kl. 18:30.

Om du klarer å stille både i Fredrikstad og på ØST en time tidligere for å stille Ronny Deila til veggs, blir vi mektig imponerte.

2 kommentars på “Engamorgen torsdag 26. oktober: Let’s go shopping

 • 26. oktober 2017 i 10:20
  Permalink

  Hva med Jo Inge Berget? Dyr i drift men han er fra Hadeland og tidligere jobbet med Deila.

  Svar
 • 26. oktober 2017 i 10:36
  Permalink

  Lite sugen på masse gamle helter som skal kose seg på slutten av en karriere. Kun Nouri og Moss som er i nærheten av å være interessante av de som nevnes.. Og for Guds skyld ikke kjøp inn flere halvskada spillere.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *