Påskemorgen 5/4-15: Pele prøvespiller for Vålerenga

 

vifgodset_cutgsfyh610j1jw45g334akbx

Jo da, det er en supertabloid tittel, men det er faktisk sant. Erik Pele Gran Eide (12) er hentet fra Sogn og Fjordane for å spille turnering med Vålerengas elitegruppe for 13- og 14-åringer. I tillegg prater vi om hvor lite populære LSK er i sitt eget distrikt.

– Vi skulle bare ha det litt kjekt i Oslo. Så fant pappa en fotballskole og spurte om jeg ville være med. Jeg sa ja, forteller han til NRK Sogn og Fjordane.

Det han ikke visste var at keepertreneren til Vålerenga var på denne fotballskolen, og dagen etter kom det overraskende spørsmålet.

– Keepertreneren spurte om jeg ville være med Vålerenga å trene og spille kamper. Pappa advarte med om at det kunne bli vanskelig på grunn av at det er så langt til Oslo, og sa jeg ikke måtte forvente så mye, sier det unge keepertalentet.

Men det gikk i orden likevel. Avtalen er at far og sønn skal reise til Oslo én gang i måneden hvor han skal være med på tre-fire treningsøkter hver gang. I tillegg skal han spille turnering med dem i mai.


Sporten.com har fulgt Kjetil Rekdal en dag på jobb. Sjekk videointervju her.


Før jul byttet Markus Dahlen Brændsrød klubb fra Vålerenga til erkerivalen Lillestrøm. Hans største drøm er å gi gamle lagkamerater et surt møte.

– Å score mål mot Vålerenga og senke dem hjemme på Åråsen i mai. Det må jeg vel gå for, sier 19-åringen til Tønsberg Blad.

Ikke noe nytt under solen der altså.


I forbindelse med seriestarten har TNS Gallup – på oppdrag fra Viasat Parabol – kartlagt fotballinteressen i de ulike fylkene som har ett eller flere Tippeliga-lag, melder Aftenposten. I Oslo holder hver fjerde person med Vålerenga, mens listen toppes av Tromsø og Rosenborg som i henholdsvis Troms og Nord-Trøndelag følges av 84 prosent hver.

Morsomst er det at Lillestrøm i Akershus ligger nederst på lista. Bare én av ti holder der holder nemlig med LSK i Akershus. Her er både Vålerenga og Rosenborg mer populære. Da leder for Kanari-Fansen, Kenneth Kvebek, ble konfrontert med disse tallene måtte han ty til det eldste trikset i boka: Slenge med leppa mot Vålerenga.

– Det er ekstremt mange innflyttere i Akershus. Holder faren i huset med RBK, for eksempel, så gjør sønnen det også. Akershus er jo også et fylke med stor konkurranse fra andre Tippeliga-lag. I Troms er det ett lag som gjelder, og i Trøndelag det samme. De fleste Oslo-beboerne holder jo gjerne med Skeid og Lyn, mens mange Vålerenga-supportere gjerne bor utenfor byen, sier Kvebek.

Nice try.

Her er for øvrig alle tallene:

Hva er ditt favorittlag i Tippeligaen?

Troms: Tromsø 84 %

Sør-Trøndelag: Rosenborg 84 %

Vest-Agder: Start 74 %

Telemark: Odd 74 %

Rogaland: Viking 55 %, Haugesund 24 %

Nordland: Bodø/Glimt 52 %

Buskerud: Strømsgodset 47 %, Mjøndalen 14 %

Møre og Romsdal: Molde 40 %, Aalesund 28 %

Østfold: Sarpsborg 08 35 %

Vestfold: Sandefjord 28 %

Akershus: Stabæk 19 %, Lillestrøm 10 %

Oslo: Vålerenga 27 %


 

Delta i Klanens tippekonkurranse på forumet! Førstepremien er et sesongkort for 2016-sesongen. Her finner du sesongtipping-konkurransen, mens her finner du konkurransen for Godset-kampen. Du må være registrert på forumet for å kunne delta. Lykke til!


 

Visste du at hvis du kjøper sesongkort så kan du ta med en kompis på kampene til rabattert pris? Billetten til kompisen må kjøpes i Sjappa. Sjappa holder for øvrig åpent mellom 14:00 og 17:00 på mandag og her kan du kjøpe sesongkortet ditt – og kanskje en kompisbillett?

I fjor ble det 3-0 mot Godset på Ullevaal. Kampen kan du gjenoppleve på klubbens nettsider.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *