Sandefjord-Vålerenga 2-0: Elendig!

Elendig innsats, elendig presisjon, elendig fotballkamp og elendig resultat. Sandefjord ville mer enn Vålerenga og vant fortjent, men det skjer ikke uten drittfotball og tjuvtriks.

Vi fikk 10-11 minutter med god Vålerenga-fotball. Det var begynnelsen av kampen. De neste 85 minuttene som ble spilt var fryktelig dårlig av et Vålerenga-lag som har hatt noen gode kamper den seneste måneden.

For etter at Sandefjord fikk en kontring med en offsideannulert ball bak Adam Larsen Kwarasey etter 11 minutter, var det dem det handlet om. Ikke fordi de var gode, men fordi vi var hadde for lavt balltempo, for tafatte holdninger i duellene og for dårlig presisjon.

Det manifesterte seg da Sandefjord tok ledelsen etter hjelpeløs innsats i feltet fra vår side på en dødball etter 25 minutter.

Og resten av omgangen ble en slapp affære.

Etter pause var det en forventning fra min side om at Deila hadde benyttet pausa til å gi spillerne en beskjed som de hadde forstått.

Det hadde de opplagt ikke. For spillet fra første fortsatte, og det var ikke noen overraskelse da Tollås etter 56 minutter tapte duellen, Jääger vant den neste, men taklet ballen til André Sødlund som scoret 2-0.

En halvtime med stasjonært pasningspill med mange berøringer mot et defensivt 5-4-1-Sandefjord gir oss 70 % ballbesittelse, men med mange større sjanser til SF. Og de er strengt tatt nærmere 3-0 enn vi er 2-1.

Drittkamp mot et drittlag i en drittsesong hvor vi skal takke høyere makter for at lag som Viking og Aalesund finnes.

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – BB 5 – Et par virkelig gode redninger, noen upresise utspill, men den eneste av våre som ikke gjorde seg fullstendig bort, og dermed vår bestemann.

Robert Lundström – 3 – Upresise pasninger i forsvar, og kommer ikke ordentlig til i angrep. Roter det ordentlig til et par ganger. Vår bestemann i forsvar – og vi gir ham en treer.

Jonatan Tollås Nation – 2 – Ekstremt lite kontant/presis i alt av dueller, klareringer og pasninger. Dårlig klarering før 1-0, taper duellen før 2-0. hans dårligste kamp i VIF.

Enar Jääger – 3 – Har en stor dødballsjanse tidlig, spiller gjennom spissen deres på 2-0, og har en svak kamp både når det gjelder plassering og spilte pasninger.

Simen Juklerød – 2 – Med Ivan Näsberg ute var Juklerød tilbake på backen. Dit vil vi ikke ha ham igjen. Spiller upresset ballen ut til et par cornere i første omgang, blant annet den som gir 1-0. Brukbar ved et par anledninger framover, men dette er for dårlig.

Herman Stengel – 4 – Usynlig bortsett fra et par skudd og et par feilpasninger.

Magnus Lekven – 3 – Noen gode pasninger, men går svakt i duellene, og blir et bilde på den tafatte kampen Vålerenga gjør. Ut etter 58 minutter.

Samúel Kári Friðjónsson – 4 – Gir bort en målsjanse halvveis i første, misser en i slutten. Blant våre beste i starten av kampen. Helt borte deretter. Ut etter 72 minutter.

Chidera Ejuke – 3 – Morsom og kreativ mens vi er gode. De neste 85 minuttene går han seg bort i SF-nettet hver jævla gang.

Henrik Kjelsrud Johansen – 3 – Vinner noen dueller og er sterk. Ikke særlig mer.

Daniel Berntsen – 3 – Er kanskje ingen kantspiller, og får ikke til noe særlig. Ut etter 58.

Innbyttere

Bård Finne – 3 – inn etter 58 minutter. Klarer ikke å prege kampen.

Christian Grindheim – 4 – inn etter 58 minutter. Gir litt guts, skyter et anstendig skudd, men oppnår ingenting.

Fitim Azemi – 3 – inn etter 72 minutter. Vinner én duell, taper tre. Skaper ingenting.