Engamorgen 8. november: Hva skjer i landslagspausa?

Enar Jääger er på landslagsoppdrag med Estland. Aperopet har oversikt over hva resten av Vålerenga gjør i landslagspausa.

Vi supportere er lei, oppgitt, nesten litt irriterte fordi vi går inn i ei helg uten at det skjer noe. Land som fortsatt har håp om VM-deltakelse har sine aller viktigste kamper, men for Norges del er det treningskamper borte mot Makedonia og Slovakia. Men hva med VIF? Spillerne? Apparatet? Hva skjer på Valle?

Klubben bringer en oppsummering av hvem som er på landslagsoppdrag. Der finner vi

 • Enar Jääger som har over 120 landskamper for Estland, og skal møte Finland (i morgen) og Malta (søndag) i treningskamper.
 • Ivan Näsberg som er tatt ut i Norges U21-tropp som skal møte Irland i Drammen tirsdag.
 • Samúel Kári Friðjónsson som er tatt ut i den islandske U21-troppen til EM-kvalifiseringskamper mot Spania (i morgen) og Estland (tirsdag).
 • Christian Dahle Borchgrevink som er tatt ut på det norske U18-landslagstroppen til kamper mot Finland og Polen i spanske Lloret del Mar.
 • Florind Lokaj som er tatt ut i Kosovos G17-tropp som skal møte Tyrkia, Aserbadjan og Albania i en turnering i Tyrkia i slutten av måneden.

Som mange medier, inkludert Aperopet og Dagsavisen, har meldt, benytter Ronny Deila pausa til å dra til Nigeria.

– Det er mange nigerianske spillere i Norge og jeg vil vite mer hvor de kommer fra, hva slags bakgrunn de har og hva slags kvalitet det er på akademiene der nede, fortalte han Dagsavisen.

Videre understreket Deila at han ikke reiste ned for å hente nye spillere med hjem, men for å knytte kontakter og se hvordan de trener. At VIF senere kan hente en nigeriansk spiller eller to i tillegg til Chidera Ejuke er vel likevel ikke utenkelig, og dette er jo én av grunnene til at kontakten etableres.

 


På Valle

Resten av A-laget har harde treninger på Valle, visstnok doble økter, noe som resulterer i pasningsvideoer på Twitter i går.

Stilstudier av Bård Finne på Twitter mandag

Og artikler i lokalavisa Varden flere ganger der det bak betalingsmur forteller at Pors-spiss Tobias Lauritsen, som Aperopet har fortalt om tidligere er tilbake på Valle for å trene med Vålerenga og at Odds Ballklubb-leder Einar Håndlykken er klar over dette.

 

Og det skjer andre ting på Valle også.

For samfunnsavdelingen arrangerer en stor, internasjonal konferanse i går og i dag.

European Football for Development Network, (EFDN) samler fotballklubber og fotballorganisasjoner med ulike sosiale prosjekter. Konferansen er den niende i rekken, denne gang med deltakere fra samfunns- og sosiale avdelinger i blant annet Bayer Leverkusen, Chelsea Inter Campus og Barcelona. I dette selskapet har Vålerenga lang erfaring, blant annet tilbake til oppstarten av Vålerenga Mot Rasisme i 1997. I Samfunnsavdelingen inngår også prosjekter som Jobbsjansen og Inkluderingsprosjektet.

– Vi er veldig stolte av både å ha vært med å stifte dette nettverket, og nå ha konferansen her på stadion, sier Lars Eirik Eggen, daglig leder i Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn til klubbens sider.

2 kommentars på “Engamorgen 8. november: Hva skjer i landslagspausa?

 • 8. november 2017 i 09:26
  Permalink

  Fantastisk flott pr for Vålerenga Samfunn som fortsetter konferansen i dag med laber/null interesse fra media!

  Svar
 • 8. november 2017 i 09:48
  Permalink

  Det var en kvartside i Dagsavisen (papir) i dag, så helt dødt er det ikke.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *