Engamorgen tirsdag 14. november: Bittert tap

Tobias Lindström. Foto: Jarl Erik Sandberg, http://jesphoto.smugmug.com/

Vålerenga hadde nok fortjent å vinne, men satt igjen med 0 poeng og nye skader i en allerede skadeutsatt tropp. Og: Sesongkortinfo 2018!

 

Det var greit med besøk, men langt fra fullt, på Furuset når bønda kom til byen i går. Og det ble litt av en kamp. Vålerenga kjempet heltemodig med tapte 3-2 i en kamp vi mistet Laumann Ylven og Vegard Aspehaug pga stygt spill.

Det som er skikkelig surt er at vi kjemper bra, er veldig disiplinerte, men plutselig glipper det også får Storhamar enkle mål. Mens vi stanger i mot, sløser med sjanser og virkelig må kjempe for marginer.

Sånn sett er det rimelig åpenbare forskjeller i ferdigheter på disse lagene. Storhamar er skapere i avgjørende situasjoner, mens vi sløser. Helt på slutten av kampen får vi et tomanns powerplay, og pucken danser på streken flere ganger. Da er det riktignok skikkelig uflaks at vi ikke klarer å utligne.

Også taklingene da. Nok en gang omstridte taklinger/overfall i Norsk hockey.

Den første fra Robin Dahlstrøm på Ylven er nok litt uflaks. Ylven er i kappløp om pucken og kommer seg foran Dahlstrøm, som ikke er kjent for å legge så mye imellom og skyver Ylven inn i vantet. Ylven ser ut til å miste balansen. To store gutter, men Dahlstrøm ryker på match. Noe antagelig på grunn av rykte, et rykte som forøvrig er fullt fortjent.

Forøvrig er det trist å se på at en så stor og sterk back, ekte Vålerenga-produkt og i slekt med Zuccarello, aldri har fått A-kamper for Enga. I stedet har han spilt for drittlagene Frisk, Sparta, Lørenskog og nå Storhamar. Det er svært uheldig at vi mister spillere som han og Zucca til NTG Asker.

Et annet Vålerenga-produkt, Kjetil Martinsen, er også nå å finne på Hamar etter han ikke klarte å slå igjennom i Vålerenga, tok en sesong i MS som ble en knallsesong, og havna i Oilers før han nå tjener penger på Hamar.

Må være litt spesielt å høre de lokale folkas Vålerenga-hat-tourettes for de gutta.

Uansett, det var den første.

Den andre smellen er mye verre, og kommer senere i 1. periode. Da har dommer funnet ut at det går inflasjon i matchstraffer, og gir bare to minutter:

Det er så ufattelig feigt av Storhamars nyinnkjøpte canadier. Fyren har spilt to jævla kamper i Get-ligaen, også gjør han det mot en 21-åring. Og hvor var Vålerenga-gutta? Ingen går på han, hva faen er det? Er det sånn at man bare reagerer når motstandere tar seg friheter mot mer etablerte spillere? Det der holder ikke. Han skal få seg en knekt nese for det der.

Du ser han har bestemt seg for å gjøre det lenge før, han slipper Aspehaug bevisst foran seg også måker han i vantet. Den er virkelig fæl, og bør belønnes med mange kamper. Så får vi se om folka som skal håndtere dette tør å fortsette å legge seg på en tøff linje.

En gladmelding: Rasmus Ahlholm har nå gjort poeng i åtte strake kamper.

Geir Hoff var iallefall ikke spesielt imponert.

Scoringene kan sees her.

Kampfakta

Neste kamp er på førstkommende lørdag, borte mot Lørenskog kl 16. Nøyaktig samtidig med cupfinalen i Telenor Arena.


 

Sesongkort

Og du, om en uke er starter sesongkortsalget for 2018.

For du vil vel ha sesongkort når vi skal vinne seriegull på ekte hjemmebane, regner jeg med.

Nå har jo vår briljante regjering økt den såkalte “moroskatten”, altså momsøkning på ting som kino, sportsbilletter, kulturarrangement osv, så sesongkortet øker marginalt i pris. Men slapp av, Stein Erik Hagen og kompisene har fått skattelette, så det kan vi glede oss over.

En annen ting å glede seg over er at du får 2017-prisen hvis du fornyer sesongkortet før 5. desember.

Så hva lurer du på?

Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *