Engamorgen onsdag 15. november: Cupfinale og ny sportssjef

Stephanie Verdoia (midt i klynga) er en spiller for de store anledninger. Første målscorer på Intility, kampvinner i semien. Får vi se henne briljere også på lørdag? Foto: Grydis.no

Det nærmer seg cupfinalehelg! Allerede om tre dager spiller damene om Haralds pokal i Telenor Arena, og det er all mulig grunn til å tro at det blir en minneverdig opplevelse.

For riktignok møter vi laget som tok sølv i toppserien, Avaldsnes, og med det en presumptivt sterk motstander. Men som reporter Tina Wulf er inne på i dette intervjuet med trener Kjell Gustad: er det én ting damelaget har vist denne sesongen, så er det at de takler store anledninger.

  • Se på åpningskampen på Intility Arena. Aldri har det vært flere tilskuere på en toppseriekamp, og sjelden har det vært større ønske blant de frammøtte om en Vålerenga-seier. Damene svarte med en rolig 2-0-seier.
  • Og se på semifinalen mot ”uslåelige” Setskog/Høland Team Strømmen LSK Kvinner. Laget som liksom skulle cruise inn til en ny ”double”. Vel, de var ikke uslåelige da de møtte Vålerenga!

På lørdag satser Vålerenga på å sette ny tilskuerrekord også i cupen, og Dagsavisen kan fortelle at 7648 er tallet som må slås. Klarer vi det vil altså Vålerenga være laget med tilskuerrekord både i Toppserien og Cupen, noe som egentlig bare skulle mangle.

 

Som Gustad sier i det nevnte intervjuet: – Vi er definitivt i rute. Jentene er full av energi og klare for cupfinalen på lørdag. Vi kommer til å vinne kampen, og vi kommer til å vinne med god margin.

 

Herlig!

 

Ny sportssjef – og Champions League-mestre i 2020 

Cupfinalen blir et foreløpig høydepunkt i Vålerenga-damenes fotballhistorie, men i damelaget har en ikke planer om å stoppe der.  I et intervju med Aperopets eminente gjesteskribent jerusalem tirsdag kveld kunne Vålerenga-trener Kjell Gustad fortelle at damelaget nå får tidligere landslagstrener Eli Landsem som ny sportssjef. 

Vi skal bygge videre på det vi har begynt på for å bli et stabilt topplag. Med talentsatsing. Ved å hente flere sultne, yngre spillere. Ved å få spillere som er her med videre og ved å bygge organisasjonen. Skal vi ta nye steg er det viktig at vi bygger en organisasjon som er solid, forteller Gustad.  

En sentral rolle i dette arbeidet får altså Eli Landsem (55). Rindølen har en lang spiller- og trenerkarriere bak seg, og er foruten sine tre år som landslagstrener kjent for å ha trent to herrelag og, ikke minst, ledet Askers kvinnelag til serie- og cuptriumfer 

Ansettelsen er et tydelig signal om at Vålerenga fortsetter sin kvinnesatsing. Ifølge Aftenposten har Vålerengas styre vedtatt at vi skal bli ledende på damesiden i Norge innen 2020. Men vi møter konkurranse fra cupfinalemotstander Avaldsnes. Karmøyværingene har nå satt seg mål om å spille Champions League-finale innen 2020. Hvis vi har lagt sammen 1 og 1 riktig skulle dette altså bety at Vålerenga kommer til å slå Avaldsnes i Champions League-finalen i 2020. Her kan det være duket for et dramatisk rivaleri de neste årene. Den første finalen mellom de to hardtsatsende klubbene går altså allerede lørdag.

Hvis du fortsatt ikke har sikret deg (gratis) billetter, så er klubbens hjemmesider stedet å besøke!

Cupfinalelåta er klar

I forbindelse med finalen har raporkesteret Gatas Parlament laga en cupfinalelåt, som seg jo hør og bør til en cupfinale. Det ble spilt inn video til låta på Øst denne helga, og vi gleder oss til å se den i aller nærmeste framtid! Coveret kan du se her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *