Engamorgen torsdag 16. november: Skadelista vokser for Iskrigerne

Skadeomfanget for Ylven er klart, etter mandagens kamp mot Storhamar. Foto: Jarl-Erik Sandberg, http://jesphoto.smugmug.com

De siste ukene har norsk hockey vært prega av en del stygge saker. Greit nok at hockey skal være en tøff idrett hvor man ikke trenger å legge noe imellom, men i det siste har vi sett taklinger som har ført til alvorlige skader på spillere, og lange utstengelser for synderne. Når det begynner å gå på helsa løs er det kanskje på tide å ta noen grep.

Tidligere denne uka diskuterte vi her på Aperopet to av situasjonene fra mandagens kamp mot Storhamar. Den ene var en duell mellom Robin Dahlstrøm og Martin Laumann Ylven hvor Ylven havner i vantet og skader seg, noe som fører til at Dahlstrøm, kanskje litt strengt, ryker på en matchstraff.

 

Det var lenge usikkert hvor alvorlig skaden på Ylven var, men i går la spilleren ut dette bildet på Instagram:

 

 

Ylven har altså ødelagt skuldra, og er ute i lang tid framover. Jævlig kjipt for Ylven, og jævlig kjipt for Vålerenga som allerede har en skadeliste som er så lang som et vondt år.

Ifølge VG har vi følgende spillere ute:

• Jørgen Moflag – ute i minst 12 uker
• Vegard Aspehaug – 2–6 uker
• Marcus Ekberg – 4–6 uker
• Martin Laumann Ylven – 10–12 uker
• Tobias Lindström – 4–6 uker
• Andreas Stene – 12 uker
• Andreas Øksnes – usikker

 

Den andre situasjonen vi nevnte i tirsdagens Engamorgen var den feige taklinga fra Phil Marinaccio på unggutten Vegard Aspehaug. En takling som sender Aspehaug med hodet først mot vantet, og rett inn på Vålerengas skadeliste.

 

Som nevnt var disse to sakene bare de siste i en lang rekke stygge episoder i Get-ligaen den siste tida, og i går bestemte klubbene seg for å sette en fot i bakken og slå av en prat om hvordan norsk hockey skal framstå i den kommende tida.

 

TV 2 har prata med Shampo om møtet. Sportssjefen vår, som tidligere har vært en av de største forsvarerne av harde taklinger i norsk hockey, kan fortelle at spilleres sikkerhet er noe klubben vil ha fokus på framover:

– Uhell skjer jo selvfølgelig, men vi må få bort mye av det stygge spillet – Særlig mot hode- og nakkeregionen, sier han, og fortsetter:

– Vi ser at det går fortere og fortere, og det smeller hardere og hardere. Det er den respekten spillerne må ha for hverandre, og det er noe vi må være flinkere til å snakke med spillerne våre om. Vi kommer til å ta et møte om dette nå på fredag. Der vi vil fortelle hva som kom frem på møtet i dag, og hva vi må bli bedre på. Vi ledere må også bli bedre på hvordan vi håndterer sånne situasjoner utad i media.

 

Dette er jo gode nyheter! Hele hockeynorge er enige i at vi må opptre litt mer hensynsfullt mot motspillere, sånn at vi slipper å få virkelig alvorlige skader på noen av spillerne i ligaen.

 

Men nei, fullt så harmonisk er det visst ikke. For Storhamar, klubben som for bare noen få dager siden skada to av våre spillere, de valgte å ikke stille opp på gårsdagens møte. Og hvis Erik Follestad har rett i hva som er bakgrunnen for at de holdt seg hjemme, så er det bare å ønske lykke til.

 


Noe av det aller kuleste som har skjedd i Vålerenga denne sesongen er Engaland-prosjektet. Det å bygge opp en god relasjon til grasrota i oslofotballen er så viktig at det ikke kan sies ofte nok, og det virker som om ordningen med å reise ut til breddeklubbene i Oslo i løpet av uka før hjemmekamper er blitt tatt godt imot.

 

Denne uka har klubben vært hos Klemetsrud, og der fikk besøket en ekstra dimensjon da Vålerenga hadde med seg en sjekk på drøye 600.000 kroner, som var Klemetsruds velfortjente andel av overgangssummen for Ghayas Zahid.

 

Video av overrekkinga kan du se på klubbens hjemmesider.


Er du ikke helt i cupfinalestemning ennå, sier du? Da kan du først se musikkvideoen til cupfinalelåta som Gatas Parlament har laga, og så sikre deg dine billetter til kampen her! 

 

Èn kommentar på “Engamorgen torsdag 16. november: Skadelista vokser for Iskrigerne

  • 21. november 2017 i 21:43
    Permalink

    Kul låt, men kanskje litt vanskelig å lage en fellessang ut av den?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *