Engamorgen tirsdag 6. mars: Kjempe nå, Enga!!

Her bør det bli fullt på onsdag.

Tredje kvartfinale ble akkurat like kjip som den første. Vålerenga jobber, sliter, takler og skyter, men får det ikke til. De kommer ikke til de saftigste sjansene, og får ikke betalt. På onsdag må gutta virkelig klinke til.

 

Lillehammer blir ikke med på det fysiske spillet. Stjernene dems tripper rundt, faller litt, og stikker kniven i deg hvert eneste powerplay. Det er helt vannvittig frustrerende. De har ingenting å tjene på å bli med på litt fysisk sluttspillhockey, de spiller seriehockey, de. Og dommerne legger lista deretter, slik at vi ender med å sparke oss sjøl i balla gang på gang. Så hjelper det heller ikke at Eidstedt vipper pucken rett over vantet når han skal klarere rett etter vi har havna i undertall. Med to mann mindre er det umulig å stå i mot. Defensivt er Lillehammer superdisiplinerte, og har god kontroll på gutta våre mesteparten av tiden. De posisjonerer seg veldig bra, og gjør få feil.

Det er forøvrig opplest og vedtatt på Lillehammer at Vålerenga er tidenes voldslag, åpenbart. Publikum hyler og skriker og buer for hver eneste lille ting, og hver gang dommer prater med Roy og de andre i boksen er det virkelig krenk-o-rama. I tredje periode var det full harnisk fordi dommer var borte hos Roy, mens han faktisk var der for å tørke visiret. Lillehammers publikum er så nitrist at selv hockeypublikummet i Peyoncheang var bedre.

Men det hjelper ingenting. Vi er i praksis ute, for vi vinner ikke fire strake kamper nå. Glem det.

Men vi har en kamp til, og den er på Furuset. Lillehammer trivdes ikke like godt i den trange, svetteinntørka fryseboksen ved moskeen ved E6, gitt. Og nå er det bare en ting å gjøre: Kan vi ikke slå dem, SLÅ DEM. Jeg forventer å se et Vålerenga som forchecker knallhardt, som ikke gir ved dørene, og som virkelig smeller på. Spill dirty. La dem merke at selv et hjemløst Vålerenga uten spenn er fæle å møte.

Og Ylven, nå må du våkne. Hører du? Få på litt galskap, nå!

 

Jammen da sees vi på onsdag, da. Jeg skal løse billett, og det skal du og. Vi går ned med flagget til topps eller grisebanker dem tilbake til en kamp 5.


 

Podcast

Enga på podd er ute med en ny episode, denne gang med Glenn og Brede fra hockeyn. De gutta frekventerer det som er av Vålerenga-kamper, også mye Vålerenga 2, så engasjementet er det ingen grunn til å tvile på.

Les mer her


 

Jääger

Enar Jääger har operert kneet etter han dro på seg en kneskade tidlig i sesongoppkjøringa. Klubben sier ikke noe om hvor lenge han er ute, men operasjonen var vellykket, og han har startet opptreninga. Jeg føler vi ikke tåler spesielt mange skader i forsvar nå, så kom tilbake så fort som mulig, Enar.

 

Èn kommentar på “Engamorgen tirsdag 6. mars: Kjempe nå, Enga!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *