Kristiansund BK – Vålerenga 0-1: Og vi er i gang, dere!

KBK tapte bare to hjemmekamper forrige sesong, og er et tøft lag å møte. Yr-appen sa -1 grad, føles som -4 og bris fra nord. Knokkelkamp i vente. Hvordan skulle dette gå?

Det deles sjelden ut stilkarakterer i første serierunde. Her var det to forsiktige lag som ikke ville åpne seg opp, men begge kom på noen visitter. Vi var farligst frempå da Ivan setter ballen i tverrligger med en frekkis. Alt i alt ganske jevnt, men jeg satt med en følelse av at vi var litt skarpere offensivt.

Utover i andre omgang tar matchen mer fyr, og etter en del sjanser scorer vi endelig. Fredheim ekspederer et fint frispark inn i boksen, to KBK’ere går inn i samme duell. Det gir Sam Johnson det øyeblikket han trenger. Han jager opp ballen og setter den perfekt 90 grader av foten før keeper rekker frem. Her tror jeg vi har fått en skikkelig måltyv.

KBK fikk straffe rett etterpå da Nouri dytter på en fjomp som faller lett. Men det går an å blåse på det. Benjamin Stokke sklir og toucher ballen med høyrefoten etter han har skutt med venstre, straffa annuleres pga to touch. Det ser du ikke hver dag. Kudos til Adam Larsen som reagerte med en gang, og gjorde dommeren oppmerksom på det.

Etterhvert ble KBK mer og mer frustrerte, noe som gikk ut over spesielt Abdi. Ganske irriterende, med tanke på at de flere ganger tidligere i andre omgang prøvde å filme på han kort.

Mot slutten spiller KBK med desperasjon, men gjør en del personlige feil. Vi er kyniske, og det er deilig å se. Jeg synes ofte Vålerenga har vært naive i avgjørende situasjoner. Nå drøyer vi tida, tvinger frem personlige feil på motstanderen og kontrer mot slutten.

KBK fikk et siste frispark på 19 meters hold, det gikk rett igjennom hele bølingen og i fanget på Adam. Deretter spiller de seg til en ny god sjans og får corner. En av KBK-gutta filmer så det synger på den corneren, men dommer gjennomskuer det.

Også blir det bråk: Couly, som var involvert i mye rart i denne kampen, skal ta et innkast etter vi har ligget nede. Det kaster han rett til sitt eget lag, som er i angrep. Dette skjer på overtid, og er forsåvidt forståelig selv om det er brudd på Fair Play.

Det er deilig å se at gutta reagerer på det. Du kødder ikke med oss!

Men dommer da? Han legger altså til seks minutter. En av gutta i redaksjonen så overtiden på nytt, og det var altså kun ett minutt og 35 sekunder ballen var ute av spill. Allikevel legger dommeren til tre minutter på toppen av de tre tillagte.

Hvor mange ganger har ikke vi sett lag drøye mot oss også bli premiert med ingenting ekstra? Nå var vi endelig litt kyniske og tøffe, nei da skal det statueres eksempel.

Da er det faktisk enda deiligere å vinne. Se motstanderne koke over, og jaggu kokte det ikke etter matchen og. Vi så frem til intervjuer, mål, analyse og kos i minst en halvtime til, men rett etter dommeren blåste av gikk MAX over til Norske Rednecks. Takk for det.

Allikevel kom det frem på Eurosport på Facebook at Couly på KBK fikk direkte rødt etter en konfrontasjon med halve Vålerenga og Adekugbe. Det dreier seg om mangelen på Fair Play, og Couly får rødt fordi dommer mente han slo. Jeg synes det så ut som han bare dyttet vekk henda hans, men uansett. Det gjør det bare deiligere.

Du kødder ikke ustraffa med Vålerenga!  3 poeng!

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – 6 – Gjør ingen TV-redninger, men gjør en solid jobb. Bra feltarbeid, timer utrusninger bra. Holder huet kaldt når vi blir satt under press på slutten. Solid.

Amin Nouri – 6 – Lager straffe og et farlig frispark mot, blant annet. Er god fremover, og har mange andre positive inngripener. Ut “83.

Jonatan Tollås Nation – 6 – God kontroll, bra i duellene. Pluss for å kjefte på Coly når han filma som en døende svane.

Ivan Näsberg – 6 – Sterk i duellene, frekt forsøk som ender i tverrligger.

Sam Adekugbe – 6 – Bra debut. Spiller på det trygge, og bra er det.

Magnus Lekven – 6 – Spiller også på det trygge, hadde et meget bra forsøk hvor han lurer nesten hele KBK med et bra mottak.

Daniel Fredheim Holm – 7 – Kandidat til BB. Bra i duellene, leser spillet, vinner ballen og starter angrep. Meget god kamp av Daniel.

Abdi Ibrahim – 7 – Også en meget god kamp, hadde masse ork. Klarer åpenbart å komme under huden på noen av motstanderne, tar defensive løp helt til slutt. Dette ser vi gjerne mer av!

Chidera Ejuke – 6 – Glimtvis veldig god, går seg noen ganger litt bort. Men bidrar og vil bli bedre og bedre utover.

Simen Juklerød – 6 – Også glimtvis god, spiller en del på det trygge. Fysisk sterk, skulle ønske han brukte litt mer av fysikken.

Sam Johnson – 7 BB – Målsnik som er på jakt hele tida. Prøver å gjøre andre gode, og ta muligheter sjøl. Får betalt til slutt da han reagerte før alle de andre. Matchvinner, derfor BB.

Innbyttere:

Christian Borchgrevink – Inn “83 og hjelper til å rydde når KBK trykker på. Godt innhopp, men for kort tid for karakter.

Sami Kari Fridjonsson – For kort tid.

Fitim Azemi – For kort tid.

Kampfakta:

For å se kalabaliken etter matchen: Sjekk her:

Reaksjoner fra Kristiansund

Vålerenga Fotball Elite vinner 1-0 i Kristiansund! Se de elleville reaksjonene etter kampen.

Opslået af Eurosport på 12. marts 2018

2 kommentars på “Kristiansund BK – Vålerenga 0-1: Og vi er i gang, dere!

• 13. mars 2018 i 02:35
    Permalink

Det har kommet inn noe Deila,sk over denne intensiteten av å være over motstanderen og aldri la de få ro. Det er ting som trolig vil bli bedre etter at de er kvitt 1.kampen. Jeg har tidligere vært usikker til Ivan, men syns han fremsto mer voksen i denne kampen

Abdi har jo blitt en helt annen spiller fra ifjor. Løpsterk og duellsterk. Gjør mye bra som ikke er så lett synlig

Chiddi, ah Chiddi. Til tider vil man rive av seg håret for hans evne til å gå seg bort. Men så har han disse forceringer samt teknisk snadder som han gjorde ved dødlinja

Vår nye spiss kan bli en lirare. En kraftpakke som kjemper mot svære midtstoppere, men samtidig en åpenbar lagspiller. For det var ikke snakk om å daffe rundt stoppere. Han var bevegelig og tok defensive løp. Og når det gjelder målet. Der han killerinstinkt. Det var riktignok noe flaks involvert, men han lukta sjansen og gjorde eneste riktige. Og jeg skulle sett endel andre i ligaen prøve det. Det var jo en bonde som kom alene mot Kwarasay i 1.omg, i vesentlig bedre posisjon. Han tok en Kjeldsrud Johansen. Man kan bare tenke seg hvordan resultatet hadde vært hvis årets spiss hadde kommet i de posisjoner som Kjeldsrud Johansen kom i fjor

Svar
  • 13. mars 2018 i 15:57
    Permalink

Det var feil opplysning på TV om minimum 3 minutter tillegg! Speakeren (i kista) opplyste minimum 5 minutter. Det var og skader og to bytter på Vålerenga spillere i tilleggs tiden. Så tilleggs tiden var nok riktig.