Engamorgen søndag 18. mars: Hjemmepremiere og flomlyskamp

Flomlyskamp i kveld. Gåsehud!

Livet er fullt av første ganger. Din første bil, din første kåk. Din første kjæreste, din første konsertopplevelse. Med Vålerenga har det vært mange første det siste året.

 

Første mål scoret på ny stadion (Stephanie Verdoia), første mål for a-lag herrer (Magnus Lekven), første hjemmekamp (Sarpsborg), und zu weiter.

Noen førstingser er fortsatt igjen. Første utenlandske klubb til offisiell kamp, første derby mot Lyn (hvis det noen gang skjer), første oppgjør mot bøfla (26. mai). I dag knekker vi en ny førstings: Første sesongåpning på Valle. Det er fantastisk.

Det var utrolig spesielt å gå på kamp der i fjor. Ikke bare åpningskampen, men alle kampene jeg så der var litt uvirkelige. Jeg, og mange andre, har lengtet etter et stadion på Valle å se hjemmekamper på i lang tid. Det var noe av det første jeg begynte å tenke på etter jeg begynte å følge Vålerenga på midten av 90-tallet. Jeg så min første hjemmekamp i 95-96.

I år er sesongen hvor ting skal bli litt mer normalt og rutinepreget i nytt hus. Festtalene er over. Nå kommer hverdagen. Nå skal vi vokse og bli bedre.


 

I Dagsavisen forteller Reidar Sollie om hvordan Vålerenga skal jobbe for å bli norges beste. Deila har økt treningsdosene, og det krever at vi har spillere som tåler det. Mer unge spillere, aggressiv spillestil, vitenskapelig tilnærming. Det er lovende saker.

Når det gjelder Odd kommer de med flere kjente ansikter til Valle i kveld. Både Torgeir Børven og Bilal Njie er i Odd-laget. Lokale telemarksgutter, vet dere.

Bilal er intervjuet i Varden, hvor journalisten åpenbart prøver å dra han ut i en konflikt med gamleklubben. De forteller at han takket nei til Vålerengas kontraktsforslag tre ganger, og Varden siterer da Jørgen Ingebrigtsen på at Bilal er en Vålerenga-gutt vi ønsker å beholde. Sitatet er fra dagen overgangen ble offentliggjort, altså i januar. Det sitatet dras opp igjen nå midt i mars, hvor Bilal svarer at han ikke er Vålerenga-gutt. Hadde han vært det, hadde han fortsatt vært i klubben. Oooh! Her er det konflikt!

Han sier ikke så mye mer enn det, bortsett fra at han følte han ikke fikk tillit i Vålerenga.

Så kan man jo spekulere frem og tilbake, en ting er uansett sikkert. Scorer han i kveld blir internett fullt av forståsegpåere som klager over at vi lot han gå. Bilal fikk en kamp for oss i fjor, det var et innhopp i katastrofekampen på Nadderud, da han kom inn for Ejuke. Chiddi er åpenbart en bedre spiller, men det er ikke dermed sagt at vi burde satset på en utlending fremfor en Holmlia-gutt. Bilal briljerte i perioder for Vålerenga 2 i fjor høst, og fikk dermed sin eliteserie-debut. Det var åpenbart ikke nok. Jeg vet ikke hva han krevde, men han krevde noe Vålerenga åpenbart ikke kunne gi han. Jeg tipper spilletid.

Da valgte han å flytte til Skien. Det er synd, men sånn er det.


 

Kollenfylla

NRK Ukeslutt hadde et innslag om Kollenfylla. Det ble elleville scener når alle fyllikene som hadde vært ute i termodress og telt for å se folk gå på ski skulle ta T-banen hjem. For mange er det ingen bombe at det er mye fyll i Kollen, det har vi visst lenge. Og det har vært et irritasjonsmoment hos mange fotballfans i dette landet, at mens fotballfans blir behandlet som potensielle voldspersoner hele tida, så har skipublikummets fyllefester gått klar. Når man intervjuer folk som er åpenbart beruset i løypa så er det liksom bare morsomt.

Erling Rostvåg påpeker akkurat dette i sendinga. Hør den her.


 

Da er det bare en ting igjen å si. Vel møtt på Valle i kveld kl 20. Drit i at det blir kaldt. Hvis tyskere kan se fotball i -15 hele vinteren kan du se fotball i -5.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *