Anmeldelse av “Østkantpakk” #3 2015

opakk

 

 

terning_5

“På tribunen kunne vi like gjerne vært på forskjellige planeter, men fanzina Østkantpakk leverer virkelig et gjennomført stykke arbeid som illustrerer ultraskulturen på en mesterlig måte.”

68 sider i farger

Pris: 40 kroner

Gud, så deilig det er å få en fanzine på kampene igjen! Det var flust av selgere i tiden før stadionportene åpnet til serieåpninga mot Strømsgodset, og alle ønsket virkelig å pushe blekka til mylderet av supportere som allerede hadde funnet veien til Ullevaal Stadion. Den vante publikummeren som dukka opp en halvtime før kampstart gikk dessverre glipp av fanzina da gutta bak begynte å finne plassen sin på Gaza. Den selges uansett i Sarpsborg, og du kan få den i posten om du betaler for portoen. I så fall, send en e-post til ostkantpakk@gmail.com og meld din interesse.

68 sider er mye, og skal jeg være streng så kunne den vært litt mindre uten å miste kvaliteten. Åtte sider om forsvarsproblemene i fjor hadde passet best på en nettside etter sesongen så folk kunne diskutere det som ferskvare. I denne sesongen vil halvparten av forsvaret være oppgradert med Wæhler og Tollås Nation – men det skal sies at statistikken var svært interessant med tanke på diskusjonen om Gunnarsson hører hjemme på backen eller som stopper.

Det var, for en uinvidd, interessant å lese at Ikaros og Klanen har tatt opp diskusjonen for å løse problemene som har vært mellom disse to grupperingene. Det var også interessant å lese om ultraskulturen i Norge. “Livet smiler” er veldig typisk fanzine: Lettleselig, morsomt og litt interessant. Spesielt når vi i Aperopet fikk skryt…

Takk, gutter. Vi elsker dere også!
Takk, gutter. Vi elsker dere også!

Det var også interessant å lese om de ulike klubbene som av ulike hensyn, helst markedsmessige, har endra på logoen sin. Det meste var gammelt nytt for meg riktignok, men noe var også nytt. Som dere også skrev, listen over klubber som har endra logoene sine de siste åra er (alt for) lang. Meningene om kamptidspunkter var grei lesning, mens leserbrevet på slutten var ikke helt min greie. Ikke kjenner jeg han som reiste, ikke har jeg annen interesse om Basel og Crystal Palace enn når mitt Manchester United møter dem nå og da. Øl-testen var derimot meget fornøyelig.

Prisen er 40 kroner og jeg er vel en av dem som ikke har noe som helst negativt å si om det. Gutta bak får fortsatt ikke dekket utgiftene sine, og hva får man strengt tatt for 40 kroner om dagen? Jeg har egentlig aldri skjønt greia med å gå i null, eventuelt gi bort et overskudd. Jeg ønsker ikke at folk skal gjøre seg rike på supporternes bekostning, men litt lønn for strevet synes jeg man kan få… sier en som har punga ut av egen lomme for å åpne denne bloggen… Stein i glasshus osv.

Har heller ikke skjønt kritikken mot å bruke farger. Farger er da kult, eller?

Alt i alt er dette en meget bra fanzine fra den stort sett svartkledde gjengen som vifter med flagga som det skulle vært 17. mai. Vi har fundamental forskjellig væremåte på kampene, men det er ikke såå fryktelig mange år sida jeg hadde stått midt inni gjengen der og kalt resten av stadion for en gjeng kaffedrikkende latsabber. Når man er i ferd med å bikke 40 setter man pris på andre ting i forbindelse med kampene, men det er helt greit nok mener jeg. Du finner meg på kanten av Vestbredden, og på kanten av vår nye supportertribune på Vålerenga Stadion. Her hører jeg hjemme.

pluss* Endelig fanzine igjen!

* MANGE sider

* Interessant å lese om en kultur jeg ikke vet alt for mye om

* Morsom øltest

 

minus* Layouten kunne vært bedre. Mange av bakgrunnsbildene ble for mørke og gjorde det vanskelig å lese teksten

* For få selgere inn mot kampen

* Forsvarsanalysen og reisebrevet hadde kommet mer til sin rett andre plasser

* Skulle gjerne hatt mer om forventningene foran 2015-sesongen – både på tribunen og på banen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *