Engamorgen mandag 19. mars: Hjemmeseier!

Sam Johnson feirer mål mot Odd, 2018 Foto: Grydis.no

Vålerenga var tilbake i leikegrinda i går kveld. Det var en fryd å oppleve!

I går formiddag kunne Dagsavisens Reidar Sollie fortelle om den nye treningshverdagen i Vålerenga anno 2018.

Vålerenga trener mer og hardere enn noen gang tidligere, med to treninger hver dag, og til og med en formiddagsøkt på kampdag. Sollie forteller at han har snakket med spillere som aldri i løpet av sine karrierer har vært borti et liknende treningsnivå.

Og i går kveld fikk vi se hva Ronny prøver å oppnå med den økte treningsbelastningen, for innsatsen gutta på banen la ned under kampen mot Odd var overbevisende. La gå at vi tidvis  har litt å gå på når det gjelder presisjon og det å velge riktig pasningsalternativ, det er elementer som kommer til å komme på plass når man får spilt litt flere kamper. Men evnen og viljen til å kjempe tilbake ballen etter balltap, også når det betyr et langt og sugende defensivt løp, den var så sjukt tydelig til stede i går. Og den gjorde at vi i store deler av kampen klarte å beleire Odds banehalvdel.

Jeg tror ikke det var spesielt morsomt å være Odd-spiller de første tjue minuttene på Intility i går, for å si det sånn. De fikk knapt låne ballen i mer enn fem sammenhengende sekunder, kun på grunn av Vålerengas vilje til å fighte knallhardt etter balltap.

Ola Bernhus i Aftenposten oppsummerer effekten av denne fighterviljen bra i sin kommentar om kampen:

Når [Vålerenga] mistet ballen, som alle lag gjør i nesten alle angrep, kunne de bygge et forsvarsverk i løpet av sekunder. Slik blir det flere fremstøt i samme angrep.

Gang på gang ble Odd brutt ned før de fikk summet seg og funnet veier ut av eget forsvar.

Hvis man kombinerer dette hardtarbeidende kollektive forsvarsspillet med et lekent offensivt samspill, hvor begge backene bidrar solid framover i banen, og en spiss som er både rask, sterk og viser evnen til å dukke opp der det lukter avslutningsmuligheter, da får du Vålerenga anno seriestarten 2018. Og du får en fotball som tidvis er ekstremt underholdende.

Og hvor ofte har Vålerenga hatt en så god sesongstart? Statistikkguru Jarle Teigøy la ut svaret på Facebook i går: Vålerenga har ikke hatt bedre serieåpning siden 2011. Og før det i 1984. Og når hadde VIF 5 poeng på RBK etter 2 serierunder? ALDRI. Men i 1982 hadde VIF 4 poeng (da var det 2 poeng for seier) og RBK 1 poeng.

Hvis vi klarer å fortsette i dette sporet kan 2018 bli en sabla fin sesong.

 

Høydepunkter fra kampen kan du se på Eurosport sine nettsider, mens du kan lese vår spillerbørs her.

Les også hva nettavisene har å melde om kampen:

Dagsavisen: Vålerengas offensive vilje vant

VG: Rasende Fagermo etter tap: – Såpass stor feil kan ikke skje på det nivået her 

Vårt Oslo: Vålerenga fotball satser på en kjerne av Oslo-gutter denne sesongen 

NRK: Straffebom og vrakgods-scoring satte fyr på Vålerenga 

Nettavisen: Vålerenga snudde og vant mot Odd 


Aperopets tabellkonkurranse

Fristen for deltakelse i vår tabellkonkurranse gikk uti forrige uke, og hvis vi skal tro på gjennomsnittet av tabelltipsene til Aperopets lesere så kommer tabellen til å se slik ut etter siste serierunde:

 

  1. Rosenborg
  2. Molde
  3. Strømsgodset
  4. Vålerenga
  5. Sarpsborg 08
  6. Brann
  7. FK Haugesund
  8. Odd
  9. Stabæk
  10. Lillestrøm
  11. Start
  12. Tromsø
  13. Bodø/Glimt
  14. Kristiansund
  15. Sandefjord
  16. Ranheim

I fjor ble Vålerenga tippet på en tredjeplass, bak Rosenborg og Odd, så våre lesere er litt mer pessimistiske før årets sesong enn det de var i fjor. Men bildet hadde kanskje sett annerledes ut hvis alle hadde fått sette opp sin tabell etter at Vålerenga har fått spille sine to første kamper?

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *